«Δεν είμαστε εμείς οι διακινητές» ισχυρίστηκαν ο Σύριος και ο Τούρκος

«Δεν είμαστε εμείς  οι διακινητές» ισχυρίστηκαν ο Σύριος και ο Τούρκος

«Δεν είμαστε εμείς οι διακινητές» ισχυρίστηκαν ο Σύριος και ο Τούρκος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 572 ΦΟΡΕΣ

Μετά τις απολογίες τους, πάντως, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι

Αρνήθηκαν ότι είναι διακινητές ο 54χρονος Σύριος και ο 25χρονος Τούρκος, που συνελήφθησαν ως οι κυβερνήτες του σκάφους που μετέφερε 39 αλλοδαπούς από τα γειτονικά παράλια στο Πλημμύρι της Ρόδου.

Και οι δύο άνδρες, ωστόσο, μετά τις απολογίες τους χθες, οδηγήθηκαν στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι.
Όπως είναι γνωστό, οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος από κυβερνήτη και συγκυβερνήτη πλωτού μέσου, κατά συναυτουργία, κατά συρροή και εκ κερδοσκοπίας, καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Έτσι, χθες το πρωί, συνοδευόμενοι από τη συνήγορό τους, κα Κατερίνα Βολονάκη, προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκαν, αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται.


Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο δήλωσαν πως είναι μεταφερόμενοι και ειδικότερα, ο 54χρονος Σύριος είπε, πως καθώς δεν είχε τα χρήματα για να πληρώσει τους διακινητές στην Τουρκία, δέχτηκε να οδηγήσει το σκάφος ώστε να καταφέρει να έρθει στη χώρα μας. Ο 25χρονος Τούρκος, από την πλευρά του ισχυρίστηκε και αυτός, πως είναι μεταφερόμενος, πως θέλησε να έρθει στην Ελλάδα για να δουλέψει και πως ουδέποτε πήρε το τιμόνι του σκάφους.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν Εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι και με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή τους κράτηση.

Οι συλλήψεις των δύο αλλοδαπών έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες στις 20 Ιουνίου 2024, όταν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή «ΠΛΗΜΜΥΡΙ» της Ρόδου, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) φουσκωτό σκάφος, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τη Ρόδο.

Το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε από περιπολική βάρκα του Π.Α.Θ., με τους σαράντα ένα (41) αλλοδαπούς επιβαίνοντές του (25 άνδρες, 10 γυναίκες και 6 ανήλικα) να είναι καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, το ταχύπλοο σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου, συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχαν μεταβεί στην περιοχή, προς παροχή συνδρομής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί εκ των διασωθέντων, ο 54χρονος Σύριος και ο 25χρονος Τούρκος, ως διακινητές των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Κώδικας μετανάστευσης».

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 40χρονος για άγρα πελατών

Γερμανός καλλιεργούσε επτά δενδρύλλια χασίς

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε φορτηγά

16χρονος Ρομά κατηγορείται για 4 κλοπές και διαρρήξεις

Προφυλακίστηκαν δύο Τούρκοι που μετέφεραν 30 μετανάστες με ιστιοφόρο

Συλλήψεις στα Δωδεκάνησα για διάφορα αδικήματα

Καταγράφεται μείωση στους παθόντες των τροχαίων ατυχημάτων

Μαροκινός ο δράστης που μαχαίρωσε πέντε φορές τον Παλαιστίνιο στο Πυλί