Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κυκλάδων: «Στο κενό θα πέσει η προσπάθεια κάποιων γνωστών – αγνώστων»

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κυκλάδων: «Στο κενό θα πέσει η προσπάθεια κάποιων γνωστών – αγνώστων»

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κυκλάδων: «Στο κενό θα πέσει η προσπάθεια κάποιων γνωστών – αγνώστων»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 368 ΦΟΡΕΣ

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και όλοι οι περιφερειακή σύμβουλοι Κυκλάδων αναφορικά με το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το πλήρες κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Στο κενό θα πέσει η προσπάθεια κάποιων «γνωστών – αγνώστων», οι οποίοι είναι πασιφανές ότι διακατέχονται από ιδιοτελή κίνητρα, να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και τα γεγονότα σχετικά με την επικαιροποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, χρησιμοποιώντας πομπώδη ψέματα.

Φαντασιώνονται «υποβάθμιση» της Σύρου και των Επαρχείων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων επικαλούμενοι το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας. Φαντασιώνονται απαξίωση του υπαλληλικού προσωπικού. Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για την κοινωνία, τα γεγονότα είναι τελείως διαφορετικά.

Όχι απλά δεν άλλαξαν τα πράγματα προς το χειρότερο (όπως διαδίδουν), αλλά αντιθέτως, με το νέο Οργανισμό οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αναβαθμίζονται. Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι στη Σύρο δημιουργούνται τέσσερις (4) Γενικές Διευθύνσεις αντί για τρεις (3) που υπήρχαν μέχρι σήμερα, αντιστοίχως και στη Ρόδο και τα Επαρχεία παραμένουν ως έχουν.

Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας από τον οποίο θα αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στο διοικητικό μοντέλο της Περιφέρειας και ότι οι υπηρεσίες της αναβαθμίζονται και προσαρμόζονται στις σημερινές υπηρεσιακές και κοινωνικές ανάγκες.

Δυστυχώς, στην ολιγάριθμη ομάδα των ανθρώπων που για ιδιοτελείς λόγους χρησιμοποιούν ψέματα και διαστρεβλώνουν τα γεγονότα προστέθηκε ο κ. Χ. Καφτηράνης (χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ως Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Κυκλάδων της Ν.Δ., όργανο το οποίο ουδέποτε συνεκάλεσε προκειμένου να λάβει εξουσιοδότηση για το συγκεκριμένο θέμα), ο οποίος χωρίς να ζητήσει ενημέρωση από τα πολιτικά πρόσωπα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας που συμμετείχαν στη διαμόρφωση του νέου Οργανισμού, διαδίδει προσωπικές θέσεις, οι οποίες βρίθουν ψευδών και ανακριβειών.

Στις προσωπικές θέσεις και απόψεις του κ. Καφτηράνη δεν θα υπήρχε καμία απάντηση εκ μέρους μας εάν τις διατύπωνε ως πολίτης, χρησιμοποιεί όμως τον τίτλο του επιδιώκοντας να προσδώσει κύρος στις διχαστικές αντιλήψεις του και γι’ αυτό απαντάμε.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι μία και ενιαία. Δεν υπάρχουν Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, αλλά Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Διοικείται από τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Επάρχους και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, σύμφωνα με όλα όσα προβλέπει το Σύνταγμα και το θεσμικό πλαίσιο του Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης (της Περιφέρειας).

Διοικείται με όραμα, σχέδιο και για αυτό είναι πρώτη σε επιδόσεις σε πάρα πολλούς τομείς. Το επίπεδο περιφερειακής συνείδησης βρίσκεται στον ανώτερο βαθμό. Η περιφερειακή πλειοψηφία σεβόμενη απολύτως τον θεσμό που υπηρετεί συνεχίζει με μοναδικό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη των νησιών και είναι βέβαιο ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να κατακτά πρωτιές.

Την ανωτέρω ανακοίνωση συνυπογράφουν:

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Σπυρίδων Αποστόλου.

Οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Κυκλάδων: Μεταφορών κ. Μάρκος Δαδάος, Πολιτισμού κ. Στυλιανός Μπρίγγος, Δημόσιας Υγείας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας.

Οι Έπαρχοι ΠΕ Κυκλάδων: Έπαρχος ΠΕ Άνδρου κ. Άννα Βρεττού, Έπαρχος ΠΕ Θήρας κ. Ιουλία Καραμολέγκου, Έπαρχος ΠΕ Κέας – Κύθνου κ. Γεώργιος Μαρτίνος, Έπαρχος ΠΕ Μήλου κ. Έλλη Χωριανοπούλου, Έπαρχος ΠΕ Νάξου κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, Έπαρχος ΠΕ Πάρου κ. Βαζαίος Πετρόπουλος, Έπαρχος ΠΕ Τήνου κ. Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας Κυκλάδων κ. Νικόλαος Φωτεινιάς».

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»