Ένταση στον ραδιοφωνικό αέρα μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και δημοσιογράφου στη Ρόδο

Ένταση στον ραδιοφωνικό αέρα μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και δημοσιογράφου στη Ρόδο

Ένταση στον ραδιοφωνικό αέρα μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και δημοσιογράφου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2895 ΦΟΡΕΣ

Άγρια κόντρα προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο περιθώριο συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Voice 99,5» της Ρόδου και τη δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι δεν υπήρξε διαφημιστική καμπάνια πέρυσι μετά τις φωτιές, με τη Ρένα Παυλάκη να του επισημαίνει ότι δεν έχει σωστή ενημέρωση, διότι υπήρξε ειδική καμπάνια και μάλιστα είχε απήχηση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι τόνοι ανέβηκαν και σε άλλο σημείο της συζήτησης, όταν η δημοσιογράφος υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που το 2015 εκχώρησε στην Τρόικα τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ των νησιών, πλήγμα που δεν μπόρεσε να επουλώσει το μεταφορικό ισοδύναμο.

«Πέντε χρόνια κυβερνάει ο Μητσοτάκης και μου λέτε για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη;» ήταν η απάντηση Κασσελάκη. «Είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απάντηση της ήταν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χθες στο νησί, ήταν με 30 ανθρώπους, με τον Στέφανο Κασσελάκη να την προκαλεί να πάει όπου θέλει μαζί του, «ακόμα και στο γήπεδο για τον Ολυμπιακό, που κώλωσε να έρθει ο πρωθυπουργός και θα δούμε ποιος είναι λαϊκός και ποιος όχι».

«Επειδή έχω να πάω στο αεροπλάνο, πρέπει να φύγω», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποχώρησε από το στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού φανερά εκνευρισμένος και λέγοντας «εντάξει, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα».

(skai.gr)

ΣΥΡΙΖΑ:  Η κατάντια της κατευθυνόμενης «δημοσιογράφου» Ρένας Παυλάκη

Στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:

Είναι γνωστό στους… παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι μόνο αδέσμευτη, ανεξάρτητη και αντικειμενική δημοσιογραφία δεν ασκεί η κ. Ρένα Παυλάκη, διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο ραδιόφωνο Real Voice.

Πρόκειται για στρατευμένη «δημοσιογράφο».

Ως εκ τούτου η άκρως αντιδεοντολογική και αντιδημοσιογραφική συμπεριφορά της έναντι του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, δεν εξέπληξε κανέναν.

Άξιος ο μισθός της…

ΥΓ: Αλήθεια κ. Παυλάκη, το σημαντικό θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ τολμήσατε να το θίξετε στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, ή το ξεχάσατε;

Ρωμανός: Ο εκφραστής του Πολακισμού 2.0 έδειξε σήμερα πως αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου

Επίθεση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός.

«Μετά το «δεν είσαι λογιστής μου» στον κ. Ευαγγελάτο και τη διακοπή συνέντευξης μόλις ένιωσε να πιέζεται από ερώτηση της κ. Χρηστίδου, ο κ. Κασσελάκης σήμερα έδειξε για μία ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία», αναφέρει στην ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Και συνεχίζει: «Αφού επιτέθηκε κατ’ επανάληψη σε δημοσιογράφο τοπικού ραδιοφώνου της Ρόδου, διέκοψε τη συνέντευξη και αποχώρησε εκνευρισμένος επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις. Ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ο πιο αυθεντικός εκφραστής του Πολακισμού 2.0».

«Ελπίζουμε οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, των οποίων τις εκθέσεις εργαλειοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντώντας τη χώρα και ενορχηστρώνοντας ψηφίσματα εναντίον της, να μην έχουν συνεργάτες στη Ρόδο», αναφέρει σε ειρωνικό ύφος ο κ. Ρωμανός και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επιδείξει διαχρονικά τόση «ευαισθησία» σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου, φτάνοντας εσχάτως στο σημείο να ζητούν και κόψιμο ευρωπαϊκών κονδυλίων! Δυστυχώς το θράσος, η υποκρισία και η αλαζονεία δεν έχουν όριο».

(newsit.gr)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο μεγάλος χορηγός της λίστας Πέτσα και της 107 σειράς παγκόσμιας κατάταξης στην ελευθερία του Τύπου, η Νέα Δημοκρατία, τολμά και σχολιάζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ενημέρωση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποδείξει πως δεν διστάζει να δίνει συνεντεύξεις σε μη φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ Μέσα Ενημέρωσης και σε μη προστατευόμενα περιβάλλοντα διότι ούτε έχει να φοβηθεί, ούτε έχει να κρύψει τίποτα. Είναι διάφανος σε όλα.

Σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιλέγει ως επί το πλείστον ασφαλή περιβάλλοντα και οικείους δημοσιογράφους, που ενίοτε τού γράφουν και σημειώματα για να τροφοδοτήσουν την σκέψη του.

ADVERTISING

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση-απάντηση που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου «Real Voice», μόλις αναφέρθηκε στις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο -κατάσταση που βίωσε με επιτόπια επίσκεψή του- και στις ευθύνες της κυβέρνησης δέχτηκε καταιγισμό προσβολών σε πρωτόγνωρο τόνο και ύφος από δημοσιογράφο σε «διατεταγμένη υπηρεσία», που πέρυσι το καλοκαίρι ‘διακρίθηκε’ για τις ανταποκρίσεις της που ανέφεραν ότι όλα καλώς κυλούν στο πολύπαθο νησί που καιγόταν για 14 ημέρες. Ως εξ συμπτώσεως πρόκειται για πρώην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο και νυν διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Δωδεκανήσων και Διευθύνουσα Σύμβουλο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δωδεκανήσου «ΑΝΔΩ ΑΕ». Δηλαδή τρία σε ένα… Η διαπλοκή της ΝΔ στο μεγαλείο της!

Όσον αφορά τώρα στην ουσία της συνέντευξης, είναι προφανές ότι για την διετή καθυστέρηση της καταβολής του μεταφορικού ισοδύναμου στους νησιώτες, αλλά και για την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ενσωματώσει το άρθρο 104 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 542/2022 για τη μείωση του ΦΠΑ κατά 30% στα νησιά μας εδώ και δύο χρόνια (προεκλογική εξαγγελία της ΝΔ το 2023), δεν ευθύνεται κανένας άλλος πλην του ιδίου κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κυβερνά τα τελευταία πέντε χρόνια όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το παραβλέπουν!

Υ.Γ. Επισυνάπτονται σχετικά screen shots από το πρόγραμμα της ΝΔ και τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία».

Η απάντηση της δημοσιογράφου Ρένας Παυλάκη

Η δημοσιογράφος κ. Ρένα Παυλάκη, σε δική της ανακοίνωση-απάντηση αναφέρει:

Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τον Κασσελάκη, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Αυτό συνέβη χθες στην εκπομπή μου. Ο Κασσελάκης εκτέθηκε για την άγνοιά του. Δεν διαφώνησα με τις πολιτικές απόψεις του. Τον κάλεσα άλλωστε για να τις εκθέσει, όχι για να τις αντικρούσω.
Την άγνοιά του όμως στα τοπικά ζητήματα που έθιξε, ήμουν υποχρεωμένη να την επισημάνω και να αποκαταστήσω την πραγματικότητα. Δεν ήξερε. Δεν ρώταγε τους συνεργάτες του;
Για την άγνοια του Στέφανου Κασσελάκη ευθύνεται μόνο ο ίδιος και εκείνοι που τον περιβάλλουν. Όλα τα υπόλοιπα βαρύγδουπα που γράφει στα social media για αποστήματα που θα σπάσει, για εντολοδόχους του Μαξίμου, για διαβρωμένες συνειδήσεις, για λάσπη, για προπαγάνδα και άλλα τέτοια ηρωικά και επικά, προφανέστατα για να περισώσει ό,τι μπορεί από τον πληγωμένο του εγωισμό και την αμήχανη εικόνα που έδωσε στο κοινό του, ουδόλως με αφορούν και με αγγίζουν. Άλλωστε δεν χρειαζόνταν "δάκτυλος Μαξίμου" για να εκτεθεί. Τα καταφέρνει μια χαρά και μόνος του.

 

Διαβάστε ακόμη

«Ντροπιαστική και απαράδεκτη η κατάσταση στις δημόσιες τουαλέτες»

Εξαπόλυση αρπακτικών εντόμων για την καταπολέμηση της βαμβακάδας του ιβίσκου

Προσφορά της σχολής χορού «Art of dance» στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου

Μεγαλύτερα υδροφόρα πλοία ζητά από τον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος Σύμης

Με τον υφυπουργό Αγρ. Ανάπτυξης συναντήθηκε ο Φ. Ζαννετίδης

Στην Έκθεση Κρεμαστής θα συμμετάσχει η περιφέρεια

ΕΥΘΥΤΑ: Άλυτος γρίφος το κυκλοφοριακό στην πόλη

Απατεώνες άδειασαν δύο λογαριασμούς συμπολίτισσάς μας παριστάνοντας τους λογιστές