Με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου

Με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου

Με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 597 ΦΟΡΕΣ

Τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά υποδέχθηκε χθες στο Δημαρχιακό Μέγαρο στο πλαίσιο συναντήσεων που πραγματοποιεί για τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης. Συγκεκριμένα, ο κ. Κολιάδης σε σχετική δημοσίευσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει:

Συζητήσαμε για την ανάγκη ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας και εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος. Η φωτιά του 2023 στη Ρόδο κατέδειξε την ανάγκη για έμφαση στην πρόληψη, στην επιτήρηση και στη στενότερη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιπυρική περίοδο. Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, τις οποίες ήδη βιώνουμε απαιτούν εγρήγορση και επαναπροσαρμογή στις απαιτήσεις των νέων δεδομένων που δημιουργούνται.

Μετά από την συνάντηση που προηγήθηκε την Τρίτη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, σήμερα διαβεβαιώσαμε και τον κ. Τουρνά, πως ως Δημοτική Αρχή θα συνδράμουμε τους αρμόδιους φορείς όπου μας ζητηθεί και με όποιον τρόπο μας υποδειχθεί, στην έγκαιρη προειδοποίηση και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Οι συναντήσεις με τους δύο υφυπουργούς έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και στη βάση μιας συνεχούς επαφής και σταθερής συνεργασίας με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.Δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για κλιματική αλλαγή, βιώνουμε την κλιματική κρίση και είναι απαραίτητο όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στην Πολιτική Προστασία να αναλάβουμε πρωτοβουλίες.

Διαβάστε ακόμη

Τη Ρόδο θα επισκεφθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

«Ντροπιαστική και απαράδεκτη η κατάσταση στις δημόσιες τουαλέτες»

Εξαπόλυση αρπακτικών εντόμων για την καταπολέμηση της βαμβακάδας του ιβίσκου

Προσφορά της σχολής χορού «Art of dance» στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου

Μεγαλύτερα υδροφόρα πλοία ζητά από τον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος Σύμης

Με τον υφυπουργό Αγρ. Ανάπτυξης συναντήθηκε ο Φ. Ζαννετίδης

Στην Έκθεση Κρεμαστής θα συμμετάσχει η περιφέρεια

ΕΥΘΥΤΑ: Άλυτος γρίφος το κυκλοφοριακό στην πόλη