Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για μαθητές από το Ίδρυμα Σταματίου

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για μαθητές από το Ίδρυμα Σταματίου

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για μαθητές από το Ίδρυμα Σταματίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 871 ΦΟΡΕΣ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Ε. και Μ. Σταματίου, στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής προσφοράς που συμβάλλουν στην προετοιμασία της νεολαίας μας για την επιλογή σπουδών και επαγγελματικών αποφάσεων, προσέφερε δωρεάν, το πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας “Teens Business School”, που σχεδίασε και υλοποίησε η επιστημονική ομάδα του Παν/μιου Μακεδονίας, στη Ρόδο και στα γραφεία του Ιδρύματος στις 17, 18 και 19 Μαρτίου 2023.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν 40 μαθητές και μαθήτριες από τα Λύκεια της Ρόδου. Στόχος του προγράμματος ήταν όχι μόνο να καθοδηγήσει τα πρώτα βήματα των νέων στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, μέσα από μια σειρά διαλέξεων και διαδραστικών ομιλιών, αλλά και να τους καταστήσει ενήμερους για τις βασικές λειτουργίες μιας επιχείρησης, ώστε να ανακαλυψουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που είναι απαραίτητες στο χώρο του επιχειρείν.

Επιπλέον στόχος του “Teens Business School” ήταν να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές/τριες να αποκτήσουν σφαιρικές γνώσεις πάνω σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού και να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και ανάγκες στην αγορά εργασίας. Στους συμμετέχοντες δόθηκε εκπαιδευτικό υλικό και πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.


Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικά από τα σχόλια των παιδιών, που αποτελούν και την καλύτερη αξιολόγηση του προγράμματος:
«...Διαθέταμε πράγματα και ικανότητες που ούτε οι ίδιοι ξέραμε.
Ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε γιατί πραγματικά το θέλω πολύ. Από μεριάς μου συγχαρητήρια σε αυτούς τους καθηγητές και συμβούλους που κάνετε αυτή τη δουλειά και την κάνετε τόσο καλά και με τον καλύτερο τρόπο.

Ξέρετε στα σχολεία δεν το συνηθίζουμε να το λέμε αυτό, για πολλούς καθηγητές» Μ.Δ.
«...θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μοναδική εμπειρία που μας προσφέρατε. Ηταν για εμένα κάτι καινούργιο, έμαθα πολλά πράγματα ενδιαφέροντα. μακάρι τα σχολεία μας να είχαν συχνά τέτοια προγράμματα.» Α.Δ.


«Μου έχουν μείνει αρκετά από τα λόγια των καθηγητών και αισθάνομαι πολύ ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να συζητήσω και να ανταλλάξω ιδέες με τους καθηγητές, αλλά και τους συμμαθητές μου! Σας ευχαριστώ θερμά.» Α.Ρ.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»

Σε τμήματα ΑΕΙ μπορούν να καταταγούν οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Σωτήρη-Βασίλη Παπαντωνίου για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις