Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1135 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη 21 μαθητών/μαθητριών και 3 εκπαιδευτικών του 2ου Γενικού Λυκείου Ρόδου («Καζούλλειο») στη Σεβίλλη της Ισπανίας, από 16 έως 22 Ιουνίου 2024.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ 122 «Το Σχολείο Αλλάζει», που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2023-24.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη οργανώθηκε σε συνεργασία με το σχολείο I.E.S. Beatriz de Suabia, σε ανταπόδοση επίσκεψης αντιπροσωπείας του ισπανικού σχολείου στη Ρόδο τον περασμένο Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ισπανία, οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ρόδου φιλοξενήθηκαν από τους Ισπανούς συμμαθητές τους και είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την ισπανική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής από κοντά.

Στη διάρκεια της επίσκεψης στη Σεβίλλη, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του I.E.S. Beatriz de Suabia, όπου και παρουσίασαν στους Ισπανούς συμμαθητές τους εργασίες με κεντρικό θέμα το νερό, αξιοποιώντας τις καλλιτεχνικές κλίσεις, την περιβαλλοντική ευαισθησία και τις επιστημονικές γνώσεις τους. Η θεματολογία περιελάμβανε ελληνικά τραγούδια με θέμα το νερό, εργασία για τις κρήνες της πόλης της Ρόδου, κ.ά.

Επίσης, η αντιπροσωπεία του Καζουλλείου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σεβίλλης, όπως η Plazza d' España, το Alcazar και ο Καθεδρικός Ναός, και να ξεναγηθεί σε τοποθεσίες που σχετίζονται με το νερό και τη σημασία του, όπως το φράγμα και τον ταμιευτήρα νερού στο Gergal, το ενυδρείο στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης της Σεβίλλης, και τις εκβολές του ποταμού Γουαδαλκιβίρ στο Σανλούκαρ ντε Μπαραμέδα.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο του Erasmus+ ΚΑ 122 «Το Σχολείο Αλλάζει» αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 2ου ΓΕΛ Ρόδου. Ενίσχυσε τις δεξιότητές τους στην επικοινωνία, τη συνεργασία και την κριτική σκέψη, ενώ παράλληλα τους πρόσφερε πολύτιμες γνώσεις για τον ισπανικό πολιτισμό και το περιβάλλον.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΓΕ.Λ. Ρόδου «Καζουλλείου» Αμπάζι Τσαμπίκος, Βελεμίρ Φίλιππος, Εγιούποβα Μαρία-Άντζελα, Καρακατσάνη Σταυρούλα, Κατέχη Ελευθερία, Κοτζαΐτσης Στέφανος, Μαυριανού Μαρίτα, Μετάι Oλίβια , Μιχαλάκης Γιώργος, Μπονιάτη Μιχαέλα, Νένος Παναγιώτης, Νικολίκου Αυγή, Νικολίκου Βάγια, Πανιέρα Έφη, Πελλούμπι Νίκη, Σταματίου Άννα-Μαρία, Σταυρόπουλος Γιώργος, Τάττης Φίλιππος, Χατζηαντωνίου Ελένη, Χατζηνικήτα Νικολέτα-Μυροδάτη, Ψήνιας Σπύρος. Την οργανωτική και παιδαγωγική ευθύνη είχαν οι καθηγητές του 2ου ΓΕ.Λ. Ρόδου, Σπυρίδων Παπασιδέρης (υπεύθυνος επικοινωνίας), Δήμητρα Κιούση και Παναγιώτης Αθανασόπουλος, οι οποίοι και συνόδευσαν τους μαθητές στη Σεβίλλη.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Ρόδου ευχαριστούν θερμά τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθώς και τους υπευθύνους του I.E.S. Beatriz de Suabia για την άψογη φιλοξενία και συνεργασία. Η συμμετοχή του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου σε ευρωπαϊκά προγράμματα, και η οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων και επισκέψεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελούν βασικό παιδαγωγικό στόχο για τα επόμενα σχολικά έτη.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»

Σε τμήματα ΑΕΙ μπορούν να καταταγούν οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Σωτήρη-Βασίλη Παπαντωνίου για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις

5ο «Μικρό Θερινό» των αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στην Κάλυμνο