Διεξαγωγή Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Διεξαγωγή Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Διεξαγωγή Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 728 ΦΟΡΕΣ

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, θα διεξαχθεί στη Ρόδο ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Νοτίου Αιγαίου του FIRST LEGO League, που θα φιλοξενήσει τις ομάδες της ευρύτερης περιοχής και αποτελεί μια διοργάνωση της Eduact με τη φιλοξενία του δήμου Ρόδου, την υποστήριξη της Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής δήμου Ρόδου και υπό την αιγίδα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Παστίδας τις ώρες 9:00-18:00.

Στο FIRST LEGO League Challenge, οι ομάδες εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Εισάγει σε παιδιά ηλικίας 9-16 τις έννοιες της επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEμέσω μιας διασκεδαστικής, και πρακτικής μάθησης.

Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγημένου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Στόχος της φετινής σεζόν SUPERPOWERΕDSM, είναι οι ομάδες του FIRST LEGO League Explore να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται και επιστρατεύοντας τη SUPER POWERED δημιουργικότητά τους να χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την Έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την Αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το FIRST LEGO League είναι μια συνεργασία της FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technologκαι του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.

Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact και ο διαγωνισμός φέρει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Περιφερειακός Διαγωνισμός Νοτίου Αιγαίου είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν φέτος στην Ελλάδα. Συνολικά το 1/3 των ομάδων θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στον τελικό του FIRST LEGO League Greece που θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»

Σε τμήματα ΑΕΙ μπορούν να καταταγούν οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Σωτήρη-Βασίλη Παπαντωνίου για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις