Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 993 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Πέμπτη 14 Μαΐου 1964
Αριθ. Φύλλου 3929

ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΦΕΤΟΣ ΒΕΡΥΚΟΚΚΩΝ ΕΙΣ ΑΦΑΝΤΟΥ
Θα εξαχθούν υπό της Νέας Αγρέξ!
Αύριον Παρασκευήν αφικνείται εις Ρόδον ο εκπρόσωπος της Νέας Αγρέξ κ. Ξυπολυτάς προκειμένου να συζητήση επί του θεάματος της διαθέσεως της παραγωγής Ρόδου εις τας μεγάλας αγοράς με την μεσολάβησιν της Γεωργοενώσεως.

Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι ο διευθυντής της Ενώσεως κ. Σκούρας επεσκέφθη χθες τας κοινότητας Λίνδου, Αφάντου και Καλυθιών όπου εξήτασεν επιτοπίως το θέμα της διακινήσεως των πρωίμων και των βερυκόκκων. Οι παραγωγοί πρωίμων κατά μέγα μέρος υπεσχέθησαν να διαθέσουν τα πρώιμα των διά της Ενώσεως.

Επίσης οι παραγωγοί του Αφάντου και των Κολυμπίων υπεσχέθησαν ότι θα διαθέσουν μέσω της Γεωργοενώσεως ολόκληρον την παραγωγήν των βερυκόκκων η οποία υπολογίζεται εφέτος εις 600.000 κιλά. Σημειωτέον ότι πέρυσι η παραγωγή ήτο 150.000 κιλά και η ανωτέρα επιτευχθείσα κατά τα τελευταία έτη δεν υπερέβη τα 400.000 κιλά. Εκ τούτου συνάγεται ότι εφέτος θα σημειωθή υπερπαραγωγή βερυκόκκων εις Ρόδον.

ΗΡΧΙΣΕΝ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ
Ήρχισαν χθες εις την αίθουσαν τελετών του Δημαρχείου αι εργασίαι του Συνεδρίου των Περιφερειακών Διευθυντών της ΔΕΗ αι οποίαι, θα διαρκέσουν επί τριήμερον. Κατά την εναρκτήριον παρέστη ο κ. Νομάρχης ο οποίος εχαιρέτησε τους Συνέδρους και εξήρε την σημασίαν της συγκλήσεως του Συνεδρίου εις Ρόδον.

Του συνεδρίου προήδρευσε χθες ο κ. Απέργης του Κεντρικού της ΔΕΗ σήμερον δέ αναμένεται να αφιχθή εις Ρόδον ο κ. Καλλίνσκης ο οποίος θα προεδρεύση των εργασιών. Κατά το εν λόγω συνέδριον εξετάζονται θέματα εξηλεκτρισμού της χώρας και διάφορα προβλήματα. Χθες την εσπέραν παρετέθη δείπνον προς τιμήν των Συνέδρων εις το κέντρον Σειρηνέλλες των Τριατών το οποίον ήρχισε την 9ην εσπερινήν και έληξεν αργά την νύκτα.
Αι εργασίαι θα συνεχισθούν και αύριον. Σημειωτέον ότι αι εργασίαι γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΗ Η ΕΚΘΕΣΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑΝ - ΣΠΟΓΓΑΛΙΕΙΑ
Ο Επιθεωρητής της Αγροτικής Τραπέζης Πειραιώς κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος αφίκετο προ αρκετών ημερών, κατόπιν εντολής του υποδιοικητού της ΑΤΕ κ. Πεπελάση, προκειμένου να εξετάση το αλιευτικόν και σπογγαλιευτικόν πρόβλημα Δωδεκανήσου, ανεχώρησεν επιστρέφων εις την έδραν του.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επεσκέφθη τας νήσους Κω, Κάλυμνον και Σύμην, και εξήτασεν επιτοπίως το θέμα της σπογγαλιείας προκειμένου να υποβάλη την έκθεσίν του προς τον κ. Πεπελάση.

ΕΠΑΝΗΛΘΟΝ ΟΙ «ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ» ΕΙΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΝ»
Επανήλθον εις το Καστελλόριζον χθες την πρωΐαν οι Ιωάννης Σπάρταλης και Γεώργιος Διαμαντής των οποίων η τύχη ηγνοείτο από ημερών. Ούτοι αφηγήθησαν ότι παρέμεινον επί διήμερον εις τας φυλακάς της Αττάλειας και προσήχθησαν εις το Μονομελές όπου όμως απηλλάγησαν και αφέθησαν ελεύθεροι, διότι εν τω μεταξύ παρενέβη η εις Άγκυραν Αυστραλιανή πρεσβεία και εζήτησε την άμεσον απελευθέρωσιν των, δεδομένου ότι αμφότεροι είναι Αυστραλοί υπήκοοι.

Προηγούμενα πληροφορία ανέφερον ότι οι δύο Καστελλορίζιοι είχον συλληφθή εις ακτήν της Τουρκίας και μη δυνηθέντες να εξηγήσουν την παρουσίαν των είχον εγκλεισθή εις τας φυλακάς. Οι δύο Καστελλορίζιοι είχον αφιχθή εξ Αυστραλίας προσφάτως.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΗ Ο ΕΡΑΝΟΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Σήμερον θα διεξαχθή εις την πόλιν της Ρόδου ο ετήσιος έρανος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας προς ενίσχυσιν του αγώνος διά την καταπολέμησιν του καρκίνου.
Εις την ύπαιθρον ο έρανος θα διεξαχθή την προσεχή Κυριακήν.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Γεννήσεις
Η κα Δημητρίου Κρικώνη, έτεκεν αισίως χθες άρρεν. Εις τους ευτυχείς γονείς, ευχόμενα να τους ζήση.
Η «Ροδιακή».

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον