Στις 12 Απριλίου η δίκη του 59χρονου που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε ανήλικη

Στις 12 Απριλίου η δίκη του 59χρονου  που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε ανήλικη

Στις 12 Απριλίου η δίκη του 59χρονου που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε ανήλικη

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1205 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκε για τις 12 Απριλίου, η εκδίκαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου της υπόθεσης του 59χρονου που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος 15χρονης κοπέλας, ενώ προχθές έγινε και νέα καταγγελία για παρόμοιο αδίκημα από μία 16χρονη.

Ο 59χρονος δάσκαλος πολεμικών τεχνών, που αρνείται εξ αρχής όλα όσα του καταλογίζονται και δηλώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με την καταγγελία που έχει γίνει σε βάρος του, συνελήφθη μετά την εμφάνισή του (αυτοβούλως) στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιαλυσού τα ξημερώματα της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024. Είχε προηγηθεί η καταγγελία από τη 15χρονη και τους γονείς της, ότι τη φίλησε στο κεφάλι και στην περιοχή του στήθους.

Συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Άκη Δημητριάδη, ο συλληφθείς βρέθηκε ενώπιον της αρμόδιας Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του, για κατάχρηση ανηλίκου δια της απεύθυνσης χειρονομιών γενετήσιου χαρακτήρα από πρόσωπο στο οποίο το είχαν εμπιστευθεί για να το επιβλέπει.

Στη συνέχεια, παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, απ’ όπου ο 59χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία έως το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου (δηλαδή χθες) και αφέθηκε ελεύθερος.

Ωστόσο, χθες, λόγω της καθολικής αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, η δίκη αναβλήθηκε και δόθηκε ρητή δικάσιμος για τις 12 Απριλίου 2024. Την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας της 15χρονης χειρίζεται η κα Μιράντα Λαού.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, η υπόθεση άρχισε ν’ απασχολεί τις διωκτικές Αρχές της περιοχής μας, όταν στις 19 Φεβρουαρίου 2024 εμφανίστηκαν στο αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, οι γονείς της 15χρονης κοπέλας και κατήγγειλαν ότι η κόρη τους, τους είπε, πως ο 59χρονος δάσκαλός της, αφού την αγκάλιασε, τη φίλησε στο κεφάλι και στην περιοχή του στήθους.

Μετά την καταγγελία οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον 59χρονο, ο οποίος και εντοπίστηκε τελικά (εμφανίστηκε αυτοβούλως) τα ξημερώματα, στις 20 Φεβρουαρίου, οπότε συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Νέα καταγγελία
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», προχθές έγινε και μία δεύτερη καταγγελία σε βάρος του 59χρονου, αυτή τη φορά από άλλη κοπέλα, ηλικίας 16 ετών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η ανήλικη φέρεται να κατήγγειλε, πως ο 59χρονος προέβη σε παρόμοιες ασελγείς πράξεις, με αυτές της 15χρονης, σε βάρος της. Και την υπόθεση αυτή τη χειρίζονται οι αρμόδιες διωκτικές Αρχές της περιοχής μας.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας