Α. Κωνσταντίνου: Θλιβερή η εικόνα που επικρατεί στο πάρκο του «Θέρμαι»

Α. Κωνσταντίνου: Θλιβερή  η εικόνα που επικρατεί στο πάρκο του «Θέρμαι»

Α. Κωνσταντίνου: Θλιβερή η εικόνα που επικρατεί στο πάρκο του «Θέρμαι»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2796 ΦΟΡΕΣ

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη ΔΕΡΜΑΕ, αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πάρκο «Θέρμαι», καθώς ο χώρος που προορίζεται για τη φιλοξενία και των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, έχει καταληφθεί εδώ και μέρες από παράτυπους μετανάστες.

Η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος αυτός είναι πολύ άσχημη και ειδικά οι τουαλέτες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες ο πρόεδρος της εταιρείας, Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά τα μέλη του Δ.Σ. στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Όπως έκανε γνωστό και φέτος στο πάρκο το οποίο διαχειρίζεται η ΔΕΡΜΑΕ, προγραμματίζεται να διοργανωθούν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, για τη φιλοξενία των οποίων θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα και οι απαραίτητες προετοιμασίες.

Όμως, λόγω της παρουσίας των μεταναστών εκεί, αυτό δεν μπορεί να γίνει, με αποτέλεσμα να αναζητείται τρόπος επίλυσης του προβλήματος. Το γεγονός αυτό μάλιστα καθιστά επιβεβλημένη και τη μεταφορά των μεταναστών σε άλλον χώρο. «Έκανα στο σώμα μία ενημέρωση που αφορούσε το «Θέρμαι» και τους μετανάστες. Είναι μία πάρα πολύ άσχημη εικόνα για το νησί μας, η οποία δε μας τιμά ούτε ως δήμο ούτε ως Αυτοδιοίκηση. Ερχόμαστε να αναλάβουμε ευθύνες που δε μας αναλογούν. Ευθύνες του κεντρικού κράτους, τις οποίες πολλές φορές οι πολίτες αναζητούν είτε από τον δήμαρχο είτε τον περιφερειάρχη και τους τοπικούς φορείς κι ενώ το υπουργείο μετανάστευσης απ’ ό,τι βλέπετε σφυρίζει αδιάφορα. Σφυρίζει αδιάφορα για την πόλη και το νησί της Ρόδου» δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους ο κ. Κωνσταντίνου που ρωτήθηκε σχετικά.

Μάλιστα τόνισε, ότι πριν μερικές μέρες πραγματοποίησε ο ίδιος αυτοψία στον χώρο, διαπιστώνοντας την άσχημη αυτή κατάσταση, τονίζοντας ότι οι ευθύνες βαραίνουν το κεντρικό κράτος και ειδικά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μιλώντας αναλυτικά γι’ αυτό πρόσθεσε: «Σε επιτόπια αυτοψία που έκανα την προηγούμενη εβδομάδα μπορώ να πω ότι η εικόνα που επικρατεί, ειδικά στον χώρο του «Θέρμαι» που είναι αρμοδιότητα της ΔΕΡΜΑΕ είναι θλιβερή. Και όχι μόνο σε ότι αφορά το υγειονομικό κομμάτι αλλά και το οπτικό κομμάτι, δηλαδή περνούν οι τουρίστες και βλέπουν αυτές τις τριτοκοσμικές εικόνες.

Κάποτε κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αυτοί οι κάποιοι έχουν ονοματεπώνυμο. Φυσικά αυτές οι ευθύνες είναι μακριά από την Αυτοδιοίκηση. Και φυσικά μακριά και από την αστυνομία η οποία δεν έχει την παραμικρή ευθύνη. Ούτε το Λιμεναρχείο ούτε και οι άλλοι φορείς.

Πρέπει το κεντρικό κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και οι ευθύνες αυτές είναι πάρα πολύ σοβαρές απέναντι σε ένα νησί όπως είναι η Ρόδος. Δεν του αρμόζει τέτοια αντιμετώπιση. Και τα λέω αυτά γιατί η απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο είναι το «Θέρμαι» για άλλη μία χρονιά να φιλοξενήσει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις».

Πάντως, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, η σημερινή κατάσταση δίνει την εντύπωση της εγκατάλειψης, χωρίς ο δήμος Ρόδου να έχει την παραμικρή ευθύνη, ενώ θα χρειαστεί επίσης να πληρώσει ως επιχείρηση για τις όποιες ανακαινίσεις και εργασίες χρειαστούν ώστε να επανέλθει το πάρκο στην πρότερη κατάσταση.

«Η απόφαση που πάρθηκε είναι να γίνουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις εκεί και το δ.σ. με έχει εξουσιοδοτήσει ως πρόεδρο της εταιρείας να αναζητήσω τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εκδηλώσεις αν θα μπει ιδιώτης και με ποιον τρόπο» κατέληξε ο κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος υπογράμμισε ότι σε συνεννόηση με την Αστυνομία, οι άνθρωποι θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο καθώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Πρόκειται για περίπου 150 άτομα.

Διαβάστε ακόμη

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο

Στη Ρόδο βρίσκεται ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Κινητοποίηση στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας από τους Συλλόγους Γονέων των ολιγοθέσιων σχολείων