Αθωώθηκαν κατηγορούμενοι για δήλωση ψευδών στοιχείων

Αθωώθηκαν κατηγορούμενοι για δήλωση ψευδών στοιχείων

Αθωώθηκαν κατηγορούμενοι για δήλωση ψευδών στοιχείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1526 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τέσσερις συμπολίτες μας που κατηγορούνταν ότι είχαν δηλώσει ψευδώς στοιχεία αναφορικά με τη μόρφωσή τους προκειμένου να προσληφθούν σε πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου.

Πρόκειται για τρεις γυναίκες και έναν άνδρα, οι οποίοι κατηγορούνταν για ψευδή υπεύθυνη δήλωση, έκαστος και κατά μόνας, ενώ τη μία εκ των κατηγορουμένων βάραινε και το αδίκημα της απάτης.
Ωστόσο, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης (κατά σειρά κατηγορουμένων) κ.κ. Εύας Χατζηνικόλα, Σταματίας Φίλια, Κωνσταντίνου Ταμπάκη, Δήμου Μουτάφη, Ηλία Ζωγραφίδη και Γιώργου Φιλιππάκου, απάλλαξε τους τέσσερις εμπλεκομένους κρίνοντας τους αθώους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τέσσερις συμπολίτες μας φέρονταν εν γνώσει τους να υπέβαλαν αίτηση στο Δήμο της Ρόδου, τον Φεβρουάριο του 2017 προκειμένου να προσληφθούν σε πρόγραμμα που αφορούσε τους Ρομά, δηλώνοντας ότι γνωρίζουν τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της Κοινότητας Ρομά και τη διάλεκτο της, γεγονός που όπως αναφέρονταν στο κατηγορητήριο ήταν ψευδές.

Επίσης η μία εκ των γυναικών κατηγορούνταν και για απάτη καθώς φέρονταν να προσελήφθη για χρονικό διάστημα περίπου ενός μηνός στο πρόγραμμα αυτό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι εξ αρχής αρνιούνταν τα όσα τους καταλογίζονταν και τελικά αθωώθηκαν και από το αρμόδιο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας