Παρουσίαση του EyeHarp με το Δημοτικό Ωδείο Ρόδου

Παρουσίαση  του EyeHarp  με το Δημοτικό Ωδείο Ρόδου

Παρουσίαση του EyeHarp με το Δημοτικό Ωδείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 539 ΦΟΡΕΣ

Αύριο, ημέρα Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στις 5:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ρόδου (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) θα έχει την χαρά να συμπράξει με μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου και να παίξει μουσική με τα μάτια με το επαναστατικό λογισμικό EyeHarp.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ρόδου (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) συμμετέχει στις Ετήσιες Καλοκαιρινές Συναυλίες των Σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου, που θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου και θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αξιοποίηση του EyeHarp.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην εκπαίδευση που βελτιώνει τη μαθησιακή εμπειρία και υποστηρίζει την ισότιμη και ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών.

Στην εκδήλωση, μαθητής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ρόδου, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Μουσικής του Σχολείου, κου. Παναγιώτη Παππά, θα παίξει μουσική με τα μάτια, με τη συνοδεία μαθητή Πιάνου της κας. Σεβαστής Χατζηστρατή, Μονωδίας της κας Ελευθερίας Ζαράκη και Μουσικής Προπαιδείας της κας Μαρίας Κατσιδώνη.

Λίγα λόγια για το EyeHarp:
Το ψηφιακό μουσικό όργανο EyeHarp, δημιουργήθηκε από τον Δρ. Ζαχαρία Βαμβακούση και παρέχει μέσω μιας τεχνολογίας παρακολούθησης της κίνησης του ματιού, τη δυνατότητα μουσικής έκφρασης μέσω της όρασης σε άτομα με αναπηρίες.

Με πρωτοβουλία της Δρ. Μαρίας Βαρσαμά, ξεκίνησε η αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Μουσικού Οργάνου EyeHarp στη Δημόσια Εκπαίδευση με προσανατολισμό τη συμπεριληπτική εκπαίδευση. «Είχαμε την τιμή και τη χαρά το ανωτέρω εκπαιδευτικό πρόγραμμα να εφαρμοστεί πιλοτικά κατά τη φετινή σχολική χρονιά στο σχολείο μας ως πρώτο από τα σχολεία στα Δωδεκάνησα. Σας προσκαλούμε να ζήσετε αυτή τη μοναδική μουσική εμπειρία», αναφέρει καταλήγοντας στο Σχολείο.

Διαβάστε ακόμη

Μία μοναδική παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη!

Αναβίωσε με επιτυχία το έθιμο του Κλήδονα στην Παστίδα

«Μερκάντο» από τη Μαρία Μαμαλίγκα για τον εβραϊσμό της Ρόδου

9o Beyond Borders Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου/25 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου 2024

Η 7η γιορτή Μακούκκι στα Κοσκινού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο με τίτλο «Γιορτάζοντας την Απεξάρτηση»

Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις την Κυριακή από τον Σύλλογο Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Φεστιβάλ Σκόρδου στα Καλαβάρδα