Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την 7η διοργάνωση “Dance Summer Camp Rhodes 2024”

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την 7η διοργάνωση “Dance Summer Camp Rhodes 2024”

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την 7η διοργάνωση “Dance Summer Camp Rhodes 2024”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1610 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησαν και φέτος οι εγγραφές για την διοργάνωση των επιμορφωτικών σεμιναρίων χορού “Dance Summer Camp Rhodes 2024”, διάρκειας μιας εβδομάδας που έχει καθιερωθεί στο νησί μας από το 2018 από την Μαριάννα Παπακωνσταντίνου και υπό την αιγίδα της καλλιτεχνικής της ομάδας "Plenum Dance Company".

Το “Dance Summer Camp Rhodes 2024”, θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου ''Βενετόκλειο'' από τις 8 – 14 Ιουλίου και συμπεριλαμβάνει ποικιλόμορφες διδασκαλίες σε διάφορα είδη χορού.
Σκοπός των σεμιναρίων είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες νέα ερεθίσματα και ευκαιρίες να περιηγηθουν μέσα από την κίνηση σε ένα πεδίο χορευτικών ειδών που θα τους προσφέρει νέες γνώσεις μέσα από ένα ολοκληρωμένο φάσμα της Τέχνης του Χορού.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 18 χρονών και ενήλικες που αγαπούν τον χορό, διαχωρίζοντας τους σε τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων, σε δασκάλους χορού αλλά και επαγγελματίες χορευτές/χορογράφους, ενώ τα τρία τελευταία χρόνια υπάρχει προσέλευση δεκάδων συμμετεχόντων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Εκτός από την διοργανώτρια των σεμιναρίων Μαριάννα Παπακωνσταντίνου, διδάσκουν σε αυτά καταξιωμένοι καθηγητές, χορευτές και χορογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύντομα βιογραφικά της διοργανώτριας και των καθηγητών / χορογράφων που θα διδάξουν φέτος:

Μαριάννα Παπακωνσταντίνου:

Η Μαριάννα Παπακωνσταντίνου είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Αθήνα,2020) και έχει σπουδάσει Musical Theatre με υποτροφία στο MADD College (Αγγλία,2015-16).
Το 2023 συμμετείχε ως Performer/Βοηθός Χορογράφου στον «Μαγικό Αυλό» με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 'Εχει χορέψει ρεπερτόρια της Martha Graham με την Πένυ Διαμαντοπούλου, το “The Simple Dance” της Ίρις Καραγιάν και έχει συμμετάσχει στο “Move it” (Φεστιβάλ χορού στο Λονδίνο). Ήταν μέλος της ομάδας Artius Dance Theatre από το 2020-2022 και έχει συμμετάσχει σε δυο επιχορηγούμενες παραγωγές από το Κράτος, ενώ 2017 συμμετείχε στο Ελληνικό ‘’So you think you can dance’’ και έφτασε ως τον ημιτελικό.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με: “Nederlands Dans Theatre’’, ‘’William Forsyth’’, Steps on Broadway, Ζoi Tatopoulos, Galen Hooks, Brian Friedman, Yannis Marshall, Jade Chynoweth, Chali Jennings, Camilo Lauricella, Phill Wright, Jake Kodish κ.α.

Το 2022 δημιούργησε την δική της ομάδα χορού με όνομα “Plenum Dance Co.” με έδρα την Ρόδο, όπου έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση και είναι επίσημη διοργανώτρια του Dance Summer Camp - Rhodes, από το 2018 έως και σήμερα.

Δέσποινα Λαγουδάκη: Γενηθηκε στο Ρέθυμνο και είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Έχει κάνει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους. Το 2017 φτάνει στον τελικό του Ελληνικού So You Think You Can Dance, κατακτώντας την τέταρτη θέση. Έχει συνεργαστεί με την ομάδα της Κρατικής για παραγωγές στη Νέα Υόρκη, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής και Πειραιώς 260, με τον Κώστα Φιλίππογλου στον 'Προμηθέα Δεσμώτη' για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το 'Χοροθέατρο Οκτάνα' του Κωνσταντίνου Ρήγου ('Ιεροτελεστία της άνοιξης'), τον Αντώνη Φωνιαδάκη ('Σάλεμα' και 'Σάλεμα Revisited'), το Θωμά Μοσχόπουλο (Σκιές στο. Άδη), την ομάδα χορού 'Άρθρωσις' της Πέννυς Διαμαντοπούλου ('Unhinged'), τους "Χορευτές του Βορρά" ('Επιμένω', 'Το Πορτρέτο Του Ντόριαν Γκρέι' 'Ρωμαίος και Ιουλιέτα', 'Ντμίτρι Σοστακόβιτς: Συμφωνία Δωματίου, έργο 110a' σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, 'Μέδουσα, 'Σκαλκώτας- Θάλασσα') και τον Αλέξανδρο Σταυρόπουλο στα έργα "Cinderella's", δουλειά που επιλέχθηκε στο Aerowaves, καθώς και το "On Wednesdays We Wear Pink” για το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το 2023 αναλαμβάνει την πρώτη της χορογραφική δουλειά για το project “Old lace/New life” στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, σε συνεργασία με τη σχεδιάστρια Ελένη Κυριάκου. Το 2024 δημιουργεί το πρώτο της σόλο «Ελευσίς», το οποίο επιλέγεται να παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών στο Τρένο στο Ρουφ.

Δημήτρης Καραγεώργος ή αλλιώς Dwave: Πτυχιούχος Επαγγελματικής Σχολής Χορού ‘’ΑΚΤΙΝΑ’’. χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος χορού από την Αθήνα. Στον χώρο του θεάτρου έχει χορέψει σε παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών, της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στην τηλεόραση έχει δουλέψει σαν χορευτής αλλά και σαν βοηθός χορογράφου σε εκπομπές όπως x-factor, masked singer, house of fame, just the 2 of us, rising star καθώς και σε μουσικά βραβεία και συναυλίες. Έχει συνεργαστεί ως χορευτής με καλλιτέχνες όπως Ελένη Φουρειρα, Αντώνης Ρεμος, Κωνσταντίνος Αργυρος, Ήβη Αδάμου, Δέσποινα Βανδή και πολλούς ακόμα. Τέλος, σαν δάσκαλος έχει εμπειρία 12 χρόνων και έχει διδάξει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.

Evgeniyia Glazunova:

Τελείωσε τη σχολή Amsterdamse school voor de Kunsten(AHK), και σπούδασε στη σχολή παραστατικών τεχνών PERA(Κύπρος) , χόρεψε στην ομάδα σύγχρονου χορού Ballet Moscow (Ρωσία),

Συνεργάστηκε με χορογράφους: Ivan Perez, Chris Haring, Giorgia Nardin, Guy Weizman και Roni Haver, Ann Van den Broek, Regis Obadia, Νικόλαος Λαγουζάκος, Francesco Scavetta, Fabris Ramalingom, Anton Lachky, Jos Baker, Vittoria de Ferrari Sapetto, Jean Abreu, Μιχάλης Θεοφάνους, Guy Nader και Maria Campos, Dina Khuseyn και άλλους.

Έκανε πρακτική άσκηση με την Linga Dance Company (Ελβετία) και εργάστηκε ως σύγχρονη χορεύτρια στην ομάδα Tanz Gervasi (Αυστρία) για 3 χρόνια.

Ακολουθεί τον David Zambrano από το 2017 και από το 2020 διδάσκει flying low και passing through τεχνική και μοιράζεται την προσέγγισή της στο χορό με άλλους. Σε ένα φθινόπωρο του 2019 έκανε 60 ημέρες αυτοσχεδιασμού με τον David Zambrano. (Μεγάλο πρότζεκτ αυτοσχεδιασμού και passing through) και συνεχίζει να δουλεύει μαζί του αυτή τη στιγμή.

Διδάσκει στη Ρωσία, την Ευρώπη, την Αρμενία, τη Γεωργία, την Κύπρο και άλλες χώρες ενώ συμμετέχει πάντα σε διάφορα φεστιβάλ ως χορεύτρια και χορογράφος.

Γιώργος Τσαφκόπουλος: επαγγελματίας Χορευτής και Χορογράφος και παράλληλα διευρύνει τις γνώσεις του στη σκηνοθεσία. Μεγάλωσε χορευτικά στη Θεσσαλονίκη, στα street styles, στα μεγάλα διεθνή χορευτικά camp ενώ συμμετείχε στους διασημότερους διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως HHI Wolds, WOD λαμβάνοντας με τις ομάδες του, επί σειρά ετών, τις πρώτες θέσεις.
Έχει χορέψει και χορογραφήσει για πολλούς έλληνες καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας ενώ τα τελευταία χρόνια χορεύει και χορογραφεί για την Ελένη Φουρέιρα.

Κώστας Phoenix: ξεκίνησε το χορευτικό του ταξίδι σε ηλικία 12 ετών, κάνοντας Breaking. Αποφοίτησε το 2016 από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, στην Αθήνα και έκτοτε έχει συνεργαστεί με πληθώρα χορογράφων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα δίνει σεμινάρια και δημιουργεί τις δικές του δουλειές.

Έχει συνεργαστεί με την ομάδα Akram Khan Company για το restaging του «Vertical Road» σε συνεργασία με τη Hellenic Dance Company (Λονδίνο και Αθήνα), πέρασε ένα χρόνο στο Staatstheater του Görlitz (Γερμανία), εργάστηκε για δύο χρόνια με την ομάδα KMDT - Kennedy. Muntanga Dance Theatre στο Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο), είναι ενεργός freelance συνεργάτης με την Πατρίσια Απέργη και την ομάδα Aerites Dance Company (Αθήνα), με το χορογράφο Ηλία Χαντζηγεωργίου (Αθήνα) και τη χορογράφο Λήδα Δουμουλιάκα (Ζυρίχη, Ελβετία).

Περικλής Πετράκης: επαγγελματίας χορευτής, δάσκαλος χορού και παραγωγός τα τελευταία 14 έτη. Το background του είναι Hip Hop και γνωρίζει και άλλα είδη χορού, όπως Popping, Krump, House και Σύγχρονο. Στον χώρο του θεάτρου έχει χορέψει σε παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, του Φεστιβάλ Καλαμάτας, του Φεστιβάλ Κύπρου και πολλά άλλα. Ακόμα, έχει συνεργαστεί ως χορευτής με καλλιτέχνες όπως Γιώργος Σαμπάνης, Δέσποινα Βανδή, Josephine, Snik, Ήβη Αδάμου, Konnie Metaxa σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές, σε νυχτερινά κέντρα αλλά και σε video clips.

Στόχος της διοργάνωσης εκτός του να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά της επαρχίας να λάβουν νέες γνώσεις γύρω από την Τέχνη του Χορού, είναι παράλληλα να τονώσει και να αναβαθμίσει τα πολιτιστικά δρώμενα της Ρόδου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση της πολιτισμικής ταυτότητας του νησιού μας.

Η εκδήλωση αποτελεί Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πληροφορίες / Συμμετοχές
ΤΗΛ. 6987 8000 67

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαριάννα Παπακωνσταντίνου
Υπεύθυνη Οργάνωσης: Στέλλα Νισυρίου

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την εκδήλωση, «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη | από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία»

Εκδηλώσεις για την αιμοδοσία από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου στη Euromedica

Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια εισβολής και κατοχής της Κύπρου

Φαντασμαγορικές μεσαιωνικές βραδιές στο Κάστρο Κρητηνίας!

Από το Στρασβούργο στη Ρόδο

Η θεατρική παράσταση "Ψιλό Γαζί" στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

«Της Λύρας η Φωνή» ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από τον Λαογραφικό Σύλλογο Καλυθιών Ρόδου «Τερψιχόρη»

Η θεατρική παράσταση "Ο Οδυσσέας στο νησί της Καλυψώς" περιοδεύει σ' όλη τη Ρόδο!