Επιτροπή για τον καθορισμό ορίων του αιγιαλού και της παραλίας στα Δωδεκάνησα

Επιτροπή για τον καθορισμό ορίων του αιγιαλού και της παραλίας στα Δωδεκάνησα

Επιτροπή για τον καθορισμό ορίων του αιγιαλού και της παραλίας στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1052 ΦΟΡΕΣ

Επιτροπή για τον καθορισμό των ορίων του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού στις Περιφερειακές Ενότητες Καλύμνου, Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου, Κω και Ρόδου, συγκροτήθηκε με Απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Στην Απόφαση αναφέρονται τα εξής:

«Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Α. Συγκροτούμε Επιτροπή καθορισμού των ορίων του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού της παρ. 3 του άρθρου 5 του ν.5092/2024 (Α’ 33) στις Περιφερειακές Ενότητες Καλύμνου, Καρπάθου - Ηρωικής Νήσου Κάσου, Κω και Ρόδου και ορίζουμε τα μέλη της, ως εξής:

1. Παναγιώτη Κώστα του Σάββα, του κλάδου ΤΕ Μηχανικών με βαθμό Α’, αναπληρωτή προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων Α’, ως πρόεδρο.

2. Ιωάννη Χειράκη του Ηλία, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Μηχανικών, ειδικότητας Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στην Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Α’.

3. Τον αρμόδιο Λιμενάρχη.

4. Ελένη Πανοπούλου, του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, ειδικότητας Γεωλόγων με βαθμό Α’, προϊσταμένη του Τμήματος Υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δωδεκανήσου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

5. Ευαγγελία Μανωλά του Κωνσταντίνου, του κλάδου ΠΕ Μηχανικών με βαθμό Α’, αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δωδεκανήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Β. Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται ο Γεώργιος Τσιμπιδάκης του Θεοδώρου, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με βαθμό Α’, που υπηρετεί στην Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Α’.

Γ. Έργο της Επιτροπής αποτελεί:
α) η οριοθέτηση του αιγιαλού και της παραλίας, στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητος ο καθορισμός της παραλίας, κατόπιν αυτοψίας και αφού ληφθούν υπόψη οι φυσικές και λοιπές ενδείξεις που επηρεάζουν το πλάτος του αιγιαλού και της παραλίας και

β) η οριοθέτηση του παλαιού αιγιαλού λαμβάνοντας υπόψη ιδίως ενδείξεις επί του εδάφους ή φυσικές ενδείξεις (αμμώδης, ελώδης ή βαλτώδης χαρακτήρας εκτάσεων συνεχόμενων του αιγιαλού) αεροφωτογραφίες, χάρτες και διαγράμματα διαφόρων ετών και γεωλογικές μελέτες, εξαιρουμένων των μαρτυρικών καταθέσεων.

Δ. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει στο κτήριο όπου στεγάζεται η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Α’ ή και μέσω τηλεδιάσκεψης, εντός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, η θητεία της ορίζεται διαρκής, ενώ για τα μέλη της δεν προβλέπεται αποζημίωση.

Με εντολή υπουργού,
η υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΑΓΩΝΗ».

Διαβάστε ακόμη

Λιμάνια: Εξετάζεται η τοποθέτηση slots όπως στα αεροδρόμια

Ο πρώην υπουργός Λ. Αυγενάκης φαίνεται να χειροδικεί σε εργαζόμενο του αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος επειδή έχασε την... πτήση του

Ρόδος: Περίεργη υπόθεση με πυροσβέστη που κατήγγειλε ανωτέρους του και τώρα απειλείται με απόταξη

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Βρέθηκε λύση για τις εργασίες στο συγκρότημα της Νέας Αγοράς

Η ΕΠΟΤ Tourism Think Tank οργανώνει την εκδήλωση, «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Χωρίς φανάρια για δεύτερη ημέρα η Κοδριγκτώνος

Αλέξανδρος Βασιλικός για τον υπερτουρισμό: «Είμαστε πολύ μακριά από τα ισπανικά μοντέλα»