Γιορτάζοντας την επιτυχία της Ημερίδας «Ορίζοντες Αρμονίας»

Γιορτάζοντας την επιτυχία της Ημερίδας «Ορίζοντες Αρμονίας»

Γιορτάζοντας την επιτυχία της Ημερίδας «Ορίζοντες Αρμονίας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1568 ΦΟΡΕΣ

Η πολυαναμενόμενη ημερίδα, «Ορίζοντες Αρμονίας: Ένταξη των Γιορτών της Γης με Εξειδικευμένους Τομείς για Βιώσιμη Συνέργεια», που πραγματοποιήθηκε στο Π.ΕΠΑ.Λ. ΡΟΔΟΥ στις 17 Μαΐου 2024, σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι της κοινότητάς μας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και την οικολογική ευαισθητοποίηση.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε μαθητές, καταρτιζόμενους, εκπαιδευτικούς, τοπικούς φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις (με ελεύθερη παρουσίαση προϊόντων σε μορφή bazaar), όλοι ενωμένοι στην αποστολή να προωθήσουν βιώσιμες πρακτικές και σεβασμό για το περιβάλλον.

Ειδικότερα, το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Ρόδου περί της ανωτέρω ημερίδας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τα ακόλουθα:

«Η ημερίδα ξεκίνησε με θερμό καλωσόρισμα από την κα Αρίστη Στεργιάδου, Διευθύντρια του Π.ΕΠΑ.Λ. ΡΟΔΟΥ, η οποία τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ σχολείων και τοπικής κοινωνίας για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Ακολούθησε μια ουσιαστική ομιλία από τον κο Γρηγοριάδη Δημήτρη, διευθυντή του ΓΕΛ Κρεμαστής, με τίτλο «Αειφόρος Ανάπτυξη και Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Οι προκλήσεις», που έδωσε τον τόνο της βραδιάς, αναφέροντας τον κρίσιμο ρόλο της εκπαίδευσης στην επίτευξη της βιωσιμότητας.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο κομμάτι ήταν η παρουσίαση της ΚοινΣΕπ «ο Άνθρωπος-Μηχανή», εκπροσωπούμενη από τον Κωνσταντίνο Πανάγο και τον Παναγιώτη Σταμάτη Γεωπόνο Τ.Ε. Η ομιλία τους, «Από το Χώμα στο Σχολείο: Μητέρα Γη η Μεγάλη Δάσκαλος», τόνισε τα βαθιά μαθήματα που μπορούμε να μάθουμε από τη φύση και τη σημασία της ενσωμάτωσης αυτών των μαθημάτων στο εκπαιδευτικό μας πλαίσιο.

Ακολούθησε ο κος Ελενίτσας Ιωάννης, γεωπόνος-βιοκαλλιεργητής, με μια πολύ κατατοπιστική ομιλία με θέμα «Η Σύνδεση της Σύγχρονης Κοινωνίας με τη Φύση και το Περιβάλλον», ρίχνοντας φως στην αλληλεξάρτηση ανθρώπινης κοινωνίας και φυσικού κόσμου.

Αυτό το θέμα διερεύνησε περαιτέρω ο κ. Παπαγεωργίου Ιωάννης, τεχνολόγος γεωπόνος MSc-βιολόγος μελισσοκόμος, στην ομιλία του με τίτλο «Το πολυτιμότερο ζωντανό ον στον πλανήτη», που υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο των μελισσών στο οικοσύστημά μας.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε χαιρετισμός από τη σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης κα Οικονομίδου Βασιλική και στη συνέχεια μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, παρέχοντας στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να εμβαθύνουν στα θέματα που παρουσιάζονται και να μοιραστούν τις απόψεις τους για βιώσιμες πρακτικές.

Ακολούθησε διάλειμμα και η βραδιά κορυφώθηκε με μια συναρπαστική μουσική παράσταση Crankie Stories από την ομάδα Karabola Puppet Theater.

Η παράσταση ήταν μια δημιουργική και οδυνηρή υπενθύμιση της αρμονίας μεταξύ τέχνης, εκπαίδευσης και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η επιτυχία της 1ης Συνάντησης «Ορίζοντες Αρμονίας, Ενσωμάτωση των Γιορτών της Γης με εξειδικευμένους τομείς για βιώσιμη συνέργεια» κατέστη δυνατή με τις αφοσιωμένες προσπάθειες όλων των συμμετεχόντων, ιδιαίτερα η συνεργασία με την ΣΑΕΚ Ρόδου και τον κο Λιγνό Ιωάννη, η υποστήριξη του οποίου ήταν καθοριστική για την ένωση της σχολικής κοινότητας των Αγίων Αποστόλων.

Αυτή η εκδήλωση, όχι μόνο ανέδειξε τη σημασία της βιωσιμότητας αλλά ενθάρρυνε επίσης την αίσθηση κοινής ευθύνης και συλλογικής δράσης μεταξύ των μαθητών, καταρτιζόμενων, των εκπαιδευομένων και της ευρύτερης κοινότητας.

Καθώς αναλογιζόμαστε τις γνώσεις και τις εμπνεύσεις που αποκτήθηκαν από αυτή την ημερίδα, ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για ένα πιο βιώσιμο και οικολογικά συνειδητοποιημένο μέλλον. Μαζί, μπορούμε να οραματιστούμε και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για τους μαθητές μας και την κοινότητά μας».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των Μηχανογραφικών

Απαξιώνονται στη Ρόδο οι μαθητές των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»