Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Dance Summer Camp Rhodes 2023

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Dance Summer Camp Rhodes 2023

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Dance Summer Camp Rhodes 2023

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2852 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησαν και φέτος οι εγγραφές για την διοργάνωση των επιμορφωτικών σεμιναρίων χορού του “Dance Summer Camp Rhodes”, διάρκειας μιας εβδομάδας που έχει καθιερωθεί στο νησί μας από το 2018 από την Μαριάννα Παπακωνσταντίνου (απόφοιτη Κρατικής Σχολής Αθηνών και με σπουδές στην Αγγλία με υποτροφία), και υπό την αιγίδα της καλλιτεχνικής της ομάδας "Plenum Dance Company".

Από το 2021 έχει την στήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) καθώς και για πρώτη χρονιά φέτος έχει παράλληλα την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τις παραστάσεις που θα προβληθούν στα πλαίσια της όλης διοργάνωσης.

Το “Dance Summer Camp Rhodes”,θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου Βενετόκλειο από τις 24 – 30 Ιουλίου και συμπεριλαμβάνει ποικιλόμορφες διδασκαλίες σε διάφορα είδη χορού. (Σύγχρονο, Τεχνική Martha Graham, Commercial, Hip-Hop, Contemporary, Musical Theatre, Contemporary Jazz, Latin, Σωματικό Θέατρο κ.ά).
Σκοπός των σεμιναρίων είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες νέα ερεθίσματα, γνώσεις και εμπειρίες από ένα ολοκληρωμένο φάσμα της Τέχνης του Χορού και του Θεάτρου.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 18 χρονών και ενήλικες που αγαπούν τον χορό και το θέατρο, διαχωρίζοντας τους σε τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων, σε δασκάλους χορού αλλά και επαγγελματίες χορευτές/χορογράφους, ενώ τα τρία τελευταία χρόνια υπάρχει προσέλευση δεκάδων συμμετεχόντων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και από την Κύπρο.

Εκτός από την διοργανώτρια των σεμιναρίων Μαριάννα Παπακωνσταντίνου, διδάσκουν σε αυτά καταξιωμένοι καθηγητές, χορευτές και χορογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος οι καθηγητές που θα πλαισιώνουν τα σεμινάρια είναι:

Πένυ Διαμαντοπούλου Καθηγήτρια Επαγγελματικών Σχολών, υπεύθυνη διδασκαλίας ρεπερτορίου και εντεταλμένη καθηγήτρια τεχνικής Graham.

Δέσποινα Λαγουδάκη Απόφοιτη Κρατικής Σχολής Αθηνών.

Δημήτρης Καραγεώργος Πτυχιούχος Επαγγελματικής Σχολής Χορού ‘’ΑΚΤΙΝΑ’’.

Φαίδρα Νταϊόγλου Πτυχιούχος Επαγγελματικής Σχολής “Ραλλού Μάνου”, καθηγήτρια Σύγχρονου Χορού και εκφραστικότητας της Εθνικής Καλλιτεχνικής Συγχρονισμένης Ομάδας Κολύμβησης Γυναικών και Νεανίδων

Olivia Higham Καθηγήτρια / Χορογράφος / Χορεύτρια από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Josh Wharmby Καθηγητής/Χορευτής / Χορογράφος από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δημήτρης Κουρούμπαλης Ηθοποιός, Απόφοιτος τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη χρονιά φέτος, έπειτα από την σημαντική προσέλευση συμμετοχών από όλη την Ελλάδα τις δυο τελευταίες χρονιές, η καλλιτεχνική ομάδα "Plenum Dance Company", σε συνεργασία με μεγάλο τουριστικό γραφείο της Ρόδου και την χορηγία γνωστής ακτοπλοϊκής εταιρίας που αντιπροσωπεύει, προσφέρει 30 δωρεάν εισιτήρια για Ρόδο με επιστροφή.

Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν τα σεμινάρια της διοργάνωσης σε συνδυασμό με τις διακοπές τους και με αυτό τον τρόπο να τονωθεί ο καλλιτεχνικός τουρισμός στο νησί μας.

Στόχος της διοργάνωσης εκτός του να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά της επαρχίας να λάβουν νέα ερεθίσματα, εμπειρίες και γνώσεις γύρω από την Τέχνη του Χορού, είναι παράλληλα να τονώσει και να αναβαθμίσει τα πολιτιστικά δρώμενα της Ρόδου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση της πολιτισμικής ταυτότητας του νησιού μας.

Σε αυτό το μεγάλο κάλεσμα χορού, που πλαισιώνεται από καταξιωμένους καθηγητές, χορευτές και χορογράφους της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχουν ενταχθεί παρουσιάσεις καλλιτεχνικών έργων στο Θερινό Θέατρο ‘’Το Ρόδον’’.
Ένα από τα έργα που θα παρουσιαστούν φέτος στις 25 Ιούλιου είναι το “A BOUNCE 4 MEN”.
Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση που για πρώτη φορά φιλοξενεί το νησί μας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.



Πληροφορίες / Συμμετοχές
Τηλ: 6987 8000 67

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαριάννα Παπακωνσταντίνου
Υπεύθυνη Οργάνωσης: Στέλλα Νισυρίου

 

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την εκδήλωση, «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη | από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία»

Εκδηλώσεις για την αιμοδοσία από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου στη Euromedica

Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια εισβολής και κατοχής της Κύπρου

Φαντασμαγορικές μεσαιωνικές βραδιές στο Κάστρο Κρητηνίας!

Από το Στρασβούργο στη Ρόδο

Η θεατρική παράσταση "Ψιλό Γαζί" στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

«Της Λύρας η Φωνή» ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από τον Λαογραφικό Σύλλογο Καλυθιών Ρόδου «Τερψιχόρη»

Η θεατρική παράσταση "Ο Οδυσσέας στο νησί της Καλυψώς" περιοδεύει σ' όλη τη Ρόδο!