Τα νησιά πρώτα στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων

Τα νησιά πρώτα στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων

Τα νησιά πρώτα στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 238 ΦΟΡΕΣ

Η φετινή σεζόν θέλει ψυχραιμία και πολλή δουλειά, λέει ο Χρ. Μιχαλάκης

Η Ελλάδα και τα νησιά της αποτελούν φέτος τον πιο «καυτό» προορισμό στο πρόγραμμα του γερμανικού τουριστικού οργανισμού FTI. «Η ποικιλία των νησιών και των περιοχών και η ευκολία μετακίνησης εξασφαλίζουν μεγάλη ζήτηση, ειδικά μεταξύ των οικογενειών», δήλωσε η Product Manager του τουρ οπερέιτορ Halina Strzyzweska, προσθέτοντας:

Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μπορούν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια και χωρίς τον φόβο της καραντίνας κατά την επιστροφή τους. Γι’ αυτό, τόνισε, και έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στα οικογενειακά ξενοδοχεία.
Μεταξύ των ξενοδοχείων για οικογένειες περιλαμβάνονται τα Aquilas Rethymna, το Kiani Beach Resort και το Creta Maris Resort στην Κρήτη, το Apollo Beach στη Ρόδο, το Peridis Family Resort στην Κω και το Roda Beach στην Κέρκυρα.

Επιπλέον, ο FTI, που εδρεύει στο Μόναχο, επεκτείνει το πρόγραμμα πτήσεων σε ελληνικά αεροδρόμια. Έτσι, από τον Ιούνιο και μετά, ο FTI θα απογειώνεται με επιπλέον χωρητικότητα από το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Ρόδο.
Επίσης η σεζόν φέτος θα παραταθεί μέχρι τον Νοέμβριο με επιπλέον πτήσεις. Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα προσφέρονται πτήσεις προς Κω, Κρήτη και Ρόδο από Ανόβερο και Ντίσελντορφ.

Όμιλος Jet2. Επιστρέφει η «παλιά κανονικότητα»
Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών σχετικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με την τακτική έρευνα της Jet2 και της Jet2holidays.
Επτά στους 10 ερωτηθέντες στην έρευνα είπαν ότι αισθάνονται σίγουροι για κρατήσεις και διεθνή ταξίδια μετά τον τερματισμό των ταξιδιωτικών περιορισμών για την πανδημία. Τον Ιανουάριο του 2021 όταν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ήταν σε πλήρη ισχύ μόνο 3 στους 10 δήλωναν σίγουροι. Επίσης, τώρα μόνο ένας στους 10 (10%) δηλώνει ότι δεν αισθάνεται σίγουρος για τα ταξίδια, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2021, όταν αυτό το ποσοστό ήταν έως και 50%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου jet2, Steve Heapy, δήλωσε ότι δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας επιστρέφει η κανονικότητα που υπήρχε προ πανδημίας στα ταξίδια.
Αυτή η επιστροφή στην κανονικότητα, τόνισε, έχει τεράστιο αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη των πελατών με τους παραθεριστές να έχουν την ευκαιρία να αποδράσουν με ένα ταξίδι.

Ο κ. Steve Heapy είπε χαρακτηριστικά:
«Πάντα λέγαμε ότι τα πράγματα πρέπει να επιστρέψουν στην «παλιά κανονικότητα» όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, αντί να προσπαθούμε να διατηρήσουμε μια «νέα κανονικότητα». Και είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι αυτό συνέβη»...
Ο CEO του ομίλου εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένα επιτυχημένο τουριστικά 2022 για την Jet2 και Jet2holidays, καθώς πλησιάζουμε προς την έναρξη της σεζόν και οι δραστηριότητες του ομίλου θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Είπε ακόμη ότι η αυξημένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών συνεχίζει να μεταφράζεται σε ισχυρή ζήτηση για όλες τις εποχές, όπως δείχνουν τα στοιχεία.
Ο όμιλος Jet2 έχουν μέχρι τώρα «ισχυρή και διαρκή» ζήτηση σε προορισμούς, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η ηπειρωτική Ισπανία, τα Κανάρια Νησιά, οι Βαλεαρίδες, η Μάλτα και η Πορτογαλία.

Η Jet2holidays συνεχίζει να προσφέρει εκπτώσεις 50 £ ανά άτομο σε πακέτα διακοπών που έχουν κλείσει μέσω ανεξάρτητου ταξιδιωτικού πράκτορα, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2023.

Χρ. Μιχαλάκης: Η φετινή σεζόν θέλει ψυχραιμία και πολλή δουλειά
Ψυχραιμία χρειάζεται η φετινή τουριστική σεζόν και φυσικά όχι πανικό παρά τις δυσκολίες, όπως δήλωσε χθες στον “Sky Rodos 100,8” o πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Μιχαλάκης, με αφορμή την έναρξη στις 27 Μαρτίου.
Την Κυριακή, όπως είπε, θα έχουμε στη Ρόδο τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ από την Αγγλία και έπεται η συνέχεια.

«Φέτος οι προσδοκίες μας από τις τουριστικές αγορές της Γερμανίας και της Αγγλίας περιμένουμε πάρα πολλά οι προσδοκίες μας είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά ειδικά από Αγγλία οι αφίξεις θα είναι περισσόρερες», είπε ο κ. Μιχαλάκης.
Οι τουριστικές αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, όπως τόνισε ο κ. Μιχαλάκης, επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Κυρίως επηρεάζονται οι τουριστικές αγορές της Τσεχίας και της Πολωνίας. Από Ρωσία και Ουκρανία δεν περιμένουμε τίποτε φέτος και όχι μόνο», είπε ο κ. Μιχαλάκης.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν αφίξεις φέτος από την Πολωνία και την Τσεχία ο κ. Μιχαλάκης είπε:
«Θα έχουμε αφίξεις από Πολωνία και Τσεχία. Λόγω της κατάστασης την τρέχουσα περίοδο είναι παγωμένες. Ακυρώσεις όμως δεν έχουμε. Αυτό δημιουργει μια νευρικότητα στους τουρ οπερέιτορ».
Το κενό που αφήνουν η Ρωσία και η Ουκρανία θα καλυφθούν από άλλες τουριστικές αγορές, σημείωσε ο κ. Μιχαλάκης, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο.

«Αν κάνουμε τη σύγκριση με το 2021, τα πράγματα θα είναι καλύτερα φέτος. Αν η σύγκριση όμως γίνει με το 2019, τότε θα έχουμε διαφορά. Το κενό μπορούμε να το καλύψουμε από άλλες αγορές. Δεν είναι όμως πελάτες με τα ίδια χαρακτηριστικά. Δεν καταλύουν στα ίδια ξενοδοχεία και δεν δαπανούν τα ίδια χρήματα στην αγορά.

Όμως δικαίωμα για επιλογές δεν έχουμε. Όλοι οι πελάτες είναι αναγκαίοι στον προορισμό μας. Το θετικό είναι ότι ξεκινάμε 45 ημέρες νωρίτερα τη σεζόν. Ας ελπίσουμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει γρήγορα γιατί δημιουργεί πολλά προβλήματα», είπε ο κ. Μιχαλάκης.
Αναφέρθηκε και στον τομέα της κρουαζιέρας καθώς έχει ξεκινήσει η σχετική προετοιμασία.
Για τη Ρόδο παραμένει ο προγραμματισμός των 478 κατάπλων.

«Τα στοιχεία που έχουμε για την κρουαζιέρα είναι πολύ ικανοποιητικά. Το ζήτημα που μας απασχολεί τώρα είναι η πληρότητα των κρουαζιεροπλοίων γιατί έχουμε ενδείξεις ότι δεν είναι αυξημένες», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου.
«Η φετινή σεζόν θέλει ψυχραιμία. Περιέχει πολλές προκλήσεις. Αν προχωρήσουμε προσεκτικά και δουλέψουμε πολύ, η Ρόδος θα πάει καλύτερα από ό,τι υπολογίζουμε», τόνισε.

Πηγές: “Tornos News” και “Sky Rodos”

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικός τουρισμός: 9-12% κάτω οι τιμές των πακέτων διακοπών σε Ρόδο, Κρήτη και Κω στα last minute

Τουριστική προβολή της Ρόδου και της Κω

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Στρατηγική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Συνάντηση του Προέδρου Γιάννη Παπαβασιλείου και αντιπροσωπείας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με το Δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη

52 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούλιο στη Ρόδο

Τουρκική... απόβαση στα ελληνικά νησιά | Πάνω από 50.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες