2.500 τόνοι ελαιολάδου η συγκομιδή στα Δωδεκάνησα το 1961

2.500 τόνοι ελαιολάδου η συγκομιδή στα Δωδεκάνησα το 1961

2.500 τόνοι ελαιολάδου η συγκομιδή στα Δωδεκάνησα το 1961

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 209 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 11 Νοεμβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3178

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΤΟΛΙΣΚΟΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΝΟΡ ΔΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΙΝ 1962
Σκάφη τύπου «Φίν» και «Στάρ»

Στολίσκον σκαφών Ιστιοπλοΐας επιδιώκει να δημιουργήση ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου, συμφώνως προς δήλωσιν του Προέδρου του κ. Κατσαρά. Με τον στολίσκον αυτόν θα καταστή δυνατή η διεξαγωγή σημαντικών ιστιοπλοϊκών αγώνων εις Ρόδον οι οποίοι θα αποτελούν αξιόλογον αθλητικόν γεγονός και θα συμβάλουν εις την ανάπτυξιν περαιτέρω της τουριστικής κινήσεως.
Συγκεκριμμένως το δραστήριον Συμβούλιον του ΝΟΡ, ενήργησε προς τον Ελληνικόν Βασιλικόν Ιστιοπλοϊκόν Όμιλον διά την χορήγησιν εις τον Όμιλον Ρόδου ενός σκάφους τύπου «Στάρ». Εφ’ όσον δοθούν τα δύο αυτά σκάφη, ο ΝΟΡ θα διαθέτη 2 σκάφη «Φίν» και ένα «Στάρ», πρόκειται δέ να κατασκευάση και έτερον «Στάρ» διά του συνεργείου του.
Μετά την ολοκλήρωσιν του προγράμματος αυτού, ο ΝΟΡ θα προβή εις την οργάνωσιν Ιστιοπλοϊκών αγώνων διά την προσεχή Άνοιξιν.

ΕΞΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΝ
Θα συγκομισθούν 2.500 τόννοι

Με γοργόν ρυθμόν συνεχίζεται η ελαιοσυγκομιδή εις ολόκληρον την περιφέρειαν του Νομού Δωδεκανήσου, η οποία εφέτος είναι πλουσιωτάτη, λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. Σχετικώς, εκπρόσωπος της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου ανεκοίνωσεν ότι αναμένεται να συγκομισθούν ποσότης 2.500.000 κιλών ελαιολάδου και 500.000 κιλών βρωσίμων ελαιών και ότι η ποιότης του ελαιολάδου είναι αρίστη, λόγω της σχεδόν ανυπάρκτου προβολής των ελαιοδένδρων εξ ασθενειών.

Κατά τας παρατηρήσεις ειδικών, το συγκομιζόμενον ελαιόλαδον είναι οξύτητος ενός ή δύο βαθμών, σπανίως δέ συναντάται οξύτης 3 βαθμών.
Εξ άλλου, πληροφορίαι εκ Κω και Καλύμνου, αναφέρουν ότι έληξεν η συγκομιδή, η παραγωγή δέ ελαιολάδου είναι γενικώς εξαιρετική.

700 ΤΟΝΝΟΙ ΜΑΝΔΑΡΙΝΙΩΝ ΕΞΑΓΩΓΙΜΟΙ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
Ηγοράσθη η παραγωγή

Εις 1.100 τόννους υπολογίζεται η αναμενόμενη εφέτος παραγωγή μανδαρινιών εις την Κάλυμνον, η ποιότης δέ αυτών είναι αρίστη και, κατά τους υπολογισμούς, θα είναι εξαγώγιμοι 700 και πλέον τόννοι του προϊόντος. Τας εν λόγω πληροφορίας παρέσχεν ο Διευθυντής Γεωργίας κ. Σωτηρίου, ο οποίος επεσκέφθη προσφάτως την νήσον. Εν τω μεταξύ, υπό εμπόρου, ο οποίος προσέφερε δι’ ολόκληρον την παραγωγήν 2 δραχμάς κατά κιλόν, επραγματοποιήθη ήδη εξαγωγή 50 τόννων μανδαρινιών εις την Δυτικήν Γερμανίαν.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΕΙ Ο κ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου θ’ αναχωρήση εις Αθήνας την προσεχή Τετάρτην, προκειμένου να προωθήση διάφορα Δωδεκανησιακά ζητήματα.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι βιβλιοπώλαι της Ρόδου φοβούνται αφανισμόν - Δεν θα πωλούν σχολικά βιβλία;

Φλας στο παρελθόν, 1964: Ρόδιοι ηγόρασαν δεξαμενόπλοιον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Η πλειοψηφία του Δήμου διεμαρτυρήθη δια την περιφρόνησιν έναντί της