Σήμερα θα υπογραφούν τα νέα μισθωτήρια συμβόλαια της Νέας Αγοράς

Σήμερα θα υπογραφούν τα νέα μισθωτήρια συμβόλαια  της Νέας Αγοράς

Σήμερα θα υπογραφούν τα νέα μισθωτήρια συμβόλαια της Νέας Αγοράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 413 ΦΟΡΕΣ

Τα πρώτα νέα μισθωτήρια για καταστήματα της Νέας Αγοράς αναμένεται να υπογραφούν σήμερα, έπειτα από πολλά χρόνια, κάτι που σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής στην εμπορική διαχείριση του εμβληματικού συγκροτήματος της πόλης της Ρόδου.

Πρόκειται για την υλοποίηση της σχετικά πρόσφατης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, μετά τη λήξη της δωδεκαετίας για τα καταστήματα αυτά, σύμφωνα με την οποία οι μισθώσεις θα ανανεωθούν για τρία χρόνια, μόνο, όμως, για τους μισθωτές που έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο και έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Χθες, λοιπόν, ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη δημοτική περιουσία, κ. Δήμος Μουτάφης, είχε συνάντηση με το Δήμαρχο, κ. Φώτη Χατζηδιάκο, για το θέμα αυτό και, προφανώς, τον ενημέρωσε ότι σήμερα θα υπογραφούν τα πρώτα συμφωνητικά.

Σημειώνεται ότι, αυτό, γίνεται έπειτα από συνεννόηση του αρμόδιου Τμήματος Αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας με τους ενδιαφερόμενους. Δηλαδή, από τις καταστάσεις και τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, βλέπουν ποιοι έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους προς το Δήμο-που είναι και η βασικότερη προϋπόθεση, σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση του δ.σ.-και εφόσον το βεβαιώσουν οι υπηρεσίες, τους καλούν και προχωρούν στην υπογραφή του συμφωνητικού.

Ήδη, σήμερα, στο Τμήμα αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, ο κ. Μουτάφης με τους υπηρεσιακούς, αναμένεται να έχουν τα πρώτα ραντεβού με καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς για τον σκοπό αυτό. Σημειώνεται ότι, τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν είναι δημοτική ενημερότητα και μία ειδική βεβαίωση που δίνει η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου ότι δεν οφείλονται μισθώματα.

Σημειώνεται ότι, από τότε που ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση του δ.σ., η οποία δείχνει βέβαια και την πολιτική που επιθυμεί να ακολουθήσει με τους μισθωτές του ο Δήμος, έχουν προσέλθει αρκετοί καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί είναι εκείνοι που προσήλθαν στα ταμεία του Δήμου και εξόφλησαν οφειλές της τάξεως των 15 και 20 χιλιάδων ευρώ καταβάλλοντας όλο το ποσό.
Από τη Δημοτική Αρχή, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός αυτό ωστόσο διαμηνύουν ότι, σε όσους δεν έρθουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, δεν θα επιδειχθεί καμία ελαστικότητα.

Μάλιστα, όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Μουτάφης με δήλωσή του στη «Ρ», θα είναι κάθετος ως προς την εφαρμογή της απόφασης που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο.

Σύσκεψη για τον προϋπολογισμό
Σημειώνεται ότι, χθες, ο Δήμαρχος είχε πολύωρη σύσκεψη με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Περδίκη, με αντικείμενο το νέο προϋπολογισμό του Δήμου. Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή επρόκειτο να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή για να εγκρίνει τροποποιήσεις, ωστόσο η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω έλειψης απαρτίας και θα πραγματοποιηθεί τελικά την ερχόμενη Παρασκευή.

Τέλος, χθες, έγινε μία προκαταρκτική σύσκεψη και για τη ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στο λιμάνι καθώς η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται σε αλλαγές και σε πιθανή συνεργασία με ιδιωτική εταιρία για τη διαχείριση και τη συντήρηση των μηχανημάτων.

Ο κ. Δήμος Μουτάφης
Ο κ. Δήμος Μουτάφης

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»