Το πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 779 ΦΟΡΕΣ

Δράσεις πολιτισμού που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην περιοχή μας ενέκρινε η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου κατά τη συνεδρίασή της στις αρχές της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα εξής:
- Η συνδιοργάνωση με το ωδείο Ρόδου και το δήμο Ρόδου του 7ου διεθνούς φόρουμ πιάνου Ρόδου και του διεθνούς φεστιβάλ μουσικής τέχνης στη Ρόδο από 18 έως 21 Ιουνίου. Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και μέχρι σήμερα πραγματοποιείται με εξαιρετική επιτυχία και με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών σολίστ και παιδαγωγών. Αποτελεί μία υψηλού επιπέδου προβολή του νησιού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ενώ το φεστιβάλ είναι γνωστό σε 200 χώρες.

- Η συνδιοργάνωση με τον πολιτιστικό σύλλογο Σορωνής το Αμπερνάλλι της 8ης γιορτής μουσικής στο άλσος του Αγίου Σουλά από 10 έως 12 Ιουλίου.
H γιορτή ξεκίνησε γιορτάζοντας την “Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής” με δρώμενα στο άλσος του Αγίου Σουλά, στο κέντρο της πόλης της Ρόδου και σε διάφορα μπαρ, και τα τελευταία τέσσερα χρόνια διοργανώνεται αποκλειστικά στο άλσος του Αγίου Σουλά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οργανωμένη κατασκήνωση, παράλληλες αθλητικές και περιβαλλοντικές δράσεις, παιχνίδια, ιππασία και φυσικά πολύ μουσική αφού από την σκηνή θα περάσουν περισσότερα από 15 μουσικά σχήματα, ερασιτεχνικά και επαγγελματικά, όλων των ειδών μουσικής. Στο κοινό που θα λάβει μέρος προσφέρονται δωρεάν κεράσματα. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου 2015.

-Η συνδιοργάνωση με τον πολιτιστικό σύλλογο Μονολίθου “Νέα Ζωή” της 8ης γιορτής του γεωργού και κτηνοτρόφου στις 4 Ιουλίου στο Μονόλιθο.
Η γιορτή θα έχει πλούσιο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει με ομιλίες γεωπόνων για τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και στην συνέχεια θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών με την συμμετοχή διαφόρων χορευτικών ομάδων της Ρόδου. Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα στα οποία θα πωλούνται παραδοσιακά προϊόντα φτιαγμένα από τις γυναίκες του χωριού και δωρεάν θα προσφέρεται στους επισκέπτες γιαούρτι με μέλι, σπιτική κρέμα και ρυζόγαλο. Για τους λάτρεις των παραδοσιακών τυριών, θα υπάρχει η ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διαδικασία με την οποία φτιάχνεται το τυρί και επίσης θα λειτουργεί μίνι εκθετήριο με φωτογραφικό υλικό και γεωργικά και κτηνοτροφικά εργαλεία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου 2015 στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Μονολίθου.

-Η συνδιοργάνωση με τον πολιτιστικό σύλλογο Κρητηνίας «Η Κάστελλος» της διήμερης Μεσαιωνικής γιορτής κάστρου Κρητηνίας.
H εκδήλωση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικά σχήματα, μεσαιωνικά δρώμενα, μεσαιωνικά χορευτικά, ψυχαγωγία για τα παιδιά, μπουφέ για τους επισκέπτες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιουνίου 2015.

- Η συνδιοργάνωση με το θέατρο νοτίου Αιγαίου παραστάσεων του έργου με τίτλο “Black humor» σε νησιά της Δωδεκανήσου.
Οι παραστάσεις θα γίνουν στα νησιά Λειψοί, Χάλκη και Καστελλόριζο, τα οποία στερούνται κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας, καθώς και στις φυλακές της Κω. Το έργο αποτελεί αφιέρωμα στο Νεοελληνικό θέατρο σε διασκευή Ζαχαρία Αγγελάκου με πρωταγωνιστές καταξιωμένους ηθοποιούς: τον Ζαχαρία Αγγελάκο και τον Σταμάτη Τζελέπη. Οι παραστάσεις αυτές θα διεξαχθούν μέσα στον Ιούνιο και τις αρχές Ιουλίου 2015.

- Η συνδιοργάνωση με το σύλλογο γυναικών Κοσκινού διήμερης εκδήλωσης του εθίμου του Καλαφανού στις 23 και 24 Ιουνίου.
Η εκδήλωση θα διοργανωθεί για 11η συνεχή χρονιά στην Δημοτική Κοινότητα Κοσκινού και θα περιλαμβάνει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακή ορχήστρα την πρώτη ημέρα και θεατρικά δρώμενα την δεύτερη μέρα.

- Συνδιοργάνωση με τον πολιτιστικό σύλλογο γυναικών Ρόδου (Πίνδου και Βορείου Ηπείρου) εκδήλωσης για την αναβίωση του κλήδονα στις 23 Ιουνίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Ροδίτικου σπιτιού.

- Συνδιοργάνωση με το δήμο Ρόδου εκδηλώσεων για την ημέρα της μουσικής στις 20 και 21 Ιουνίου.
Η δημοτική ενότητα Καλλιθέας σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής και το Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής θα διοργανώσει δύο εορταστικές εκδηλώσεις. Στις 20 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία Φαληρακίου συναυλία με την συμμετοχή οκτώ μουσικών σχημάτων και στις 21 Ιουνίου ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής επιβιβασμένος σε πλοιάριο θα παίξει ευρωπαϊκή μουσική διασκεδάζοντας τους λουόμενους στην παραλία Φαληρακίου σε 10 διαφορετικά σημεία.

- Διοργάνωση της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου έκθεσης φωτογραφίας και video art στο κατάλυμα Γαλλίας από 25 έως 31 Μαΐου.
Η Περιφέρεια και το 14ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως θα διοργανώσουν θεατρικές παραστάσεις με αφορμή την λήξη του σχολικού έτους. Πρόθεση του σχολείου αυτού είναι να κατορθώσει να συμπεριλάβει σε αυτές τις εκδηλώσεις και άλλα σχολεία της περιοχής και να διοργανώσει μια μεγάλη γιορτή για όλους. Σημειωτέον ότι το 14ο ΔΣ Πόλεως Ρόδου είναι το παλαιότερο και ιστορικότερο σχολείο της πόλης. Οι εκδηλώσεις αυτές θα διεξαχθούν με το κλείσιμο των σχολείων στα μέσα Ιουνίου 2015.

- Συνδιοργάνωση με τον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό σύλλογο Καλυθιών « Ο φάρος» εκδηλώσεων για την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου στις 7 Ιουνίου .
Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στις 18.00 και θα ξεκινήσει με παρέλαση του συλλόγου φίλων της φιλαρμονικής και ακολούθως από όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού που καλούνται να πάρουν μέρος στην εκδήλωση. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα όλων των συλλόγων που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο