«Είμαι γκέι» δήλωσε ο Lee Daniels στις Κάννες!

«Είμαι γκέι» δήλωσε ο Lee Daniels στις Κάννες!

«Είμαι γκέι» δήλωσε ο Lee Daniels στις Κάννες!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 235 ΦΟΡΕΣ

«Τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 είχα ερωτικές σχέσεις με λευκούς άντρες, οι οποίοι μισούσαν τον εαυτό τους που συνευρίσκονταν μαζί μου, γιατί είμαι μαύρος. Δεν ήθελαν να κυκλοφορήσουν δημόσια μαζί μου», δήλωσε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Lee Daniels στις Κ

«Τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 είχα ερωτικές σχέσεις με λευκούς άντρες, οι οποίοι μισούσαν τον εαυτό τους που συνευρίσκονταν μαζί μου, γιατί είμαι μαύρος. Δεν ήθελαν να κυκλοφορήσουν δημόσια μαζί μου».

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Lee Daniels, για μια ακόμη φορά, βρήκε ευκαιρία στη συνέντευξη Τύπου, στο 65ο Φεστιβάλ των Καννών, να αρθρώσει πολιτικό λόγο, να καταγγείλει, να μιλήσει για δικαιώματα.

Δεν δίστασε μάλιστα να φωνάξει «είμαι γκέι» και να αποδώσει στην ομοφυλοφιλία του τα ωραία πλάνα του χαριτωμένου πρωταγωνιστή του, Zac Efron.



Και όλα αυτά δεν είναι καθόλου άσχετα με τη νέα του ταινία «The Paperboy» που έφερε σήμερα στις Κάννες «βαρύ πυροβολικό» ηθοποιών, τη Nicole Kidman, τον Matthew McConaughey και τον John Cusack.



Όπως και στο «Precious», που του χάρισε αρκετές υποψηφιότητες στα Όσκαρ, έτσι και στο «The paperboy» -μια τελικά σκοτεινή ταινία, με αρκετή αγωνία, βία και σεξ, προκλητικές σκηνές, κοινωνικές αναφορές- στην καρδιά της ταινίας, βρίσκονται οι φυλετικές διακρίσεις.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται τέλη δεκαετίας ΄60, όταν ένας δημοσιογράφος, ο Ward James (McConaughey) γυρίζει στην πατρίδα του τη Φλόριντα και ξεκινά ένα ρεπορτάζ για να αποδείξει την αθωότητα ενός κατηγορούμενου που θα εκτελεστεί με θανατική ποινή (Cusack).



Σε αυτή την περιπέτεια εμπλέκεται ο αδερφός του (Efron) αλλά και η Charlotte (Kidman), μια ελαφρόμυαλη σαραντάρα, η οποία ερωτεύεται τον θανατοποινίτη μέσα από αλληλογραφία. Η Nicole Kidman ήταν εξαιρετική, ως συνήθως, ενώ στο ηδυπαθές παρουσιαστικό του ρόλου της συμβάλλουν τα παραφουσκωμένα από τις επεμβάσεις χείλη της.



Από κοντά πάντως, είναι κρίμα να βλέπεις αυτή την (κάποτε) κούκλα και φοβερή ηθοποιό να μοιάζει σαν να φορά μάσκα, από τις κάθε λογής ενέσεις νεότητας που προφανώς έχει δοκιμάσει.



Για την ιστορία, το «Paperboy» είναι ένα project που είχε στα σκαριά ο Pedro Almodovar, αλλά για κάποιον λόγο δεν προχώρησε. Τότε εμφανίστηκε ο Lee Daniels. Έκανε όμως, αρκετές αλλαγές στο ομώνυμο βιβλίο του Peter Dexter και μετέτρεψε έναν βασικό χαρακτήρα σε μαύρο, τον οποίο υποδύεται ο David Oyelowo.



Αναπόφευκτα η συζήτηση στη συνέντευξη Τύπου στράφηκε γύρω από το θέμα των φυλετικών διακρίσεων. «Όπως στη δεκαετία του ΄60, έτσι και σήμερα στην Αμερική του Barack Obama, οι μαύροι έχουμε δύο πρόσωπα να δείξουμε, ένα για το κοινό και ένα το δικό μας», είπε ο Daniels μιλώντας ακόμα και σήμερα για ρατσισμό και συνέχισε σε εξομολογητική διάθεση.



«ʼνθρωποι της οικογένειάς μου δούλευαν ως προσωπικό σε σπίτια λευκών, αυτό δηλαδή που είδατε στη φετινή ταινία "Help". Και όχι μόνο. Έχω μεγαλώσει τα παιδιά του αδερφού μου, γιατί είναι στη φυλακή. Ενώ η αδερφή γνώρισε πολλούς άντρες στη φυλακή μέσω αλληλογραφίας, όπως η Charlotte της ταινίας. Καταλαβαίνετε ότι οι χαρακτήρες του "Paperboy" μού είναι κοντινοί».



Η πραγματική Charlotte πάντως, η Kidman δηλαδή, ήθελε τόσο πολύ να παίξει στην ταινία, μια ανεξάρτητη παραγωγή -«είναι πιο ενδιαφέροντες οι ρόλοι στο ανεξάρτητο σινεμά», είπε- που δεν δίστασε να αναλάβει μόνη της ακόμα και το μακιγιάζ της, αφού δεν υπήρχαν χρήματα για make up artist. Αξιοσημείωτες είναι και οι πολλές προκλητικές σκηνές στην ταινία.



Στο φετινό φεστιβάλ η 44χρονη ηθοποιός έχει και μία ακόμα ταινία. Είναι η Martha Gellhorn στο «Hemingway & Gellhorn» του Philip Kaufman.

Ο Lee Daniels θα ξεκινήσει σύντομα γυρίσματα της νέας του ταινίας, «Μπάτλερ» (The Butler), με θέμα την ιστορία ενός μαύρου μπάτλερ στον Λευκό Οίκο. Τον υποδύεται ο Forest Whitaker, ενώ ο John Cusack θα κάνει τον Richard Nixon.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!