Ένας «πληρωμένος δολοφόνος» στις Κάννες

Ένας «πληρωμένος δολοφόνος» στις Κάννες

Ένας «πληρωμένος δολοφόνος» στις Κάννες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 197 ΦΟΡΕΣ

Σιγά μη δεν ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι τον Brad Pitt για το πότε θα παντρευτεί την Angelina Jolie. Κι αυτός δεν έχασε την ψυχραιμία του, απάντησε ευγενικά, με το κλασικά άνετο στιλάκι του, «ειλικρινά, δεν έχουμε ορίσει ακόμα ημερομηνία».

Σιγά μη δεν ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι τον Brad Pitt για το πότε θα παντρευτεί την Angelina Jolie. Κι αυτός δεν έχασε την ψυχραιμία του, απάντησε ευγενικά, με το κλασικά άνετο στιλάκι του, «ειλικρινά, δεν έχουμε ορίσει ακόμα ημερομηνία».

Ήρεμος, ευδιάθετος, και με χιούμορ, όπως πάντα, εμφανίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (22/5) στο 65ο Φεστιβάλ των Καννών για τη συνέντευξη Τύπου της νέας του ταινίας, “Killing them softly” του Andrew Dominik, όπου υποδύεται έναν πληρωμένο φονιά που «καθαρίζει» τις βρώμικες υποθέσεις του υποκόσμου.

Η πραγματική του εικόνα σήμερα, ωστόσο, ήταν τελείως διαφορετική από τον χαρακτήρα του στην ταινία. Με το γκρι καλοσιδερωμένο κοστούμι του και το καλοχτενισμένο μακρύ μέχρι τους ώμους ξανθό μαλλί του, περισσότερο θύμιζε άγγελο παρά πληρωμένο φονιά.

Τα φλας των φωτογράφων άστραφταν! Brad Pitt είναι αυτός και τους έχει όλους να πέφτουν στα πόδια του! Κάθε φορά, το ίδιο σκηνικό.



«Η Αμερική δεν είναι χώρα. Είναι μπίζνα. Δώσε μου τώρα τα λεφτά μου!». Η ατάκα αυτή ακούγεται από τον Brad Pitt στην ταινία και απ' ό, τι φαίνεται θα γράψει ιστορία.

Ενώ είναι μια βίαιη ταινία για τον κόσμο των γκάνγκστερ, στο φόντο της πρωταγωνιστούν ο Barack Obama και ο George Bush. Μέσα από την τηλεόραση φυσικά, καθώς σε πολλές σκηνές, ακούγονται οι λόγοι τους. Βρισκόμαστε άλλωστε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που ανέδειξε τον Obama Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το βιβλίο στο οποίο στηρίζεται η ταινία βέβαια, είναι γραμμένο τη δεκαετία του ΄70 από τον George V. Higgins. Ο σκηνοθέτης όμως, Andrew Dominik, ο οποίος έχε ξανασυνεργαστεί με τον Pitt στο “Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ” ήθελε να τοποθετήσει την ιστορία στο σήμερα, στην εποχή της οικονομικής κρίσης.



Ο Τζάκι Κόγκαν (Brad Pitt), φονιάς, cool τύπος, με άποψη για τη ζωή και την πολιτική, αλλά και ευαισθησίες -θέλει να σκοτώνει «μαλακά»- έρχεται να βάλει τάξη στον υπόκοσμο όταν ένα παιχνίδι πόκερ τινάζεται στον αέρα και οδηγεί μέσα από ένα ντόμινο τη μαφία… σε οικονομική κρίση.

Ο υπόκοσμος δηλαδή καταρρέει την ίδια στιγμή που τινάζεται στον αέρα και η παγκόσμια οικονομία. Μαζί του στην ταινία, αλλά και στη συνέντευξη Τύπου, και ο Ray Liotta, σε ρόλο που παίζει στα δάχτυλα, κάτι σε… «Goodfellas». Παρόλο που ο Brad Pitt χαρακτηρίζει στην ταινία την Αμερική μια «μπίζνα», στη συνέντευξη την υπερασπίστηκε.



«Δεν είναι μόνο αυτό. Τη βρίσκω καταπληκτική χώρα. Αλλά το πιο συναρπαστικό είναι η ίδια η ιδέα της Αμερικής. Είναι μια χώρα αντιφάσεων, όπου μπορούν να λειτουργήσουν οι ιδέες της δικαιοσύνης και της τιμιότητας. Όσο όμως, πιο ισχυρή είναι μια χώρα, τόσο πιο εύκολο είναι να καταπατούνται οι αξίες» είπε.

Όσο για την άλλη μεγάλη επιχείρηση της Αμερικής, τον κινηματογράφο της, είχε και για αυτό άποψη. «Είναι διαχρονικό να βλέπεις την τέχνη στο απέναντι στρατόπεδο από το εμπορικό. Δεν χρειάζεται όμως, να παλέψεις για τη σχέση καλλιτεχνικού- εμπορικού. Απλά συμβιώνουν. Κι έτσι θα είναι πάντα. Γιατί είναι πολύ ευγενές το να μπορείς να κάνεις τέχνη μέσα από το συγκεκριμένο σύστημα που δουλεύει με όρους κέρδους».



Η ταινία θα βγει στις αίθουσες της Αμερικής στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου. Εντελώς τυχαίο, κατά τα λεγόμενα του Brad Pitt. «Δε θα ήθελα» είπε, «η ταινία να χρησιμοποιηθεί πολιτικά σε μια περίοδο που ούτως ή άλλως θα υπάρχει αρνητικό κλίμα ανάμεσα στους ρεπουμπλικανούς και τους δημοκρατικούς».



Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!