O Trier ''κόπηκε'' από τις Κάννες λόγω... Χίτλερ!

O Trier ''κόπηκε'' από τις Κάννες λόγω... Χίτλερ!

O Trier ''κόπηκε'' από τις Κάννες λόγω... Χίτλερ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 285 ΦΟΡΕΣ

Όταν κάνεις τέτοιες δηλώσεις πρέπει να είσαι έτοιμος για το χειρότερο. Και αυτό συνέβη για τον Δανό σκηνοθέτη Lars von Trier, που μετά την ομολογία του ότι καταλαβαίνει τον Χίτλερ, αποκλείστηκε από το Φεστιβάλ των Καννών! Πώς αντέδρασε;

Όταν κάνεις τέτοιες δηλώσεις πρέπει να είσαι έτοιμος για το χειρότερο. Και αυτό συνέβη για τον Δανό σκηνοθέτη Lars von Trier, που μετά την ομολογία του ότι καταλαβαίνει τον Χίτλερ, αποκλείστηκε από το Φεστιβάλ των Καννών!

Όπως έχουμε ήδη γράψει, ο Trier την περασμένη Τρίτη στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τη νέα του ταινία Melancholia υποστήριξε ότι καταλαβαίνει τον Χίτλερ και αν και συμπαθεί τους Εβραίους θεωρεί το Ισραήλ εμετικό. Και μπορεί αυτή η μάλλον ακραία δήλωση να προκάλεσε γέλια, αλλά και παγωμάρα στους παρευρισκόμενους, φαίνεται ωστόσο ότι εξόργισε τη διεύθυνση του Φεστιβάλ που αποφάσισε να μην ανεχτεί πλέον τα ''καμώματα'' του ''κακού παιδιού'΄' του ειρωπαϊκού σινεμά.

''Το Φεστιβάλ απέκλεισε τον άνθρωπο, όχι το έργο του'' δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Φεστιβάλ των Καννών, Τιερί Φρεμό, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Φεστιβάλ να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Δανό σκηνοθέτη.

''Εναπόκειται στο Φεστιβάλ να αποφασίζει ποιος είναι καλός για το Φεστιβάλ'' σχολίασε η Μέτα Φόλνταγκερ, μία από τις παραγωγούς της ταινίας, που μόλις έμαθε την απόφαση ενημέρωσε τον Trier.

Πώς αντέδρασε εκείνος; ''Ο ίδιος προσπάθησε να το δεχθεί με χιούμορ, αλλά έπεσε από τα σύννεφα. Ουδείς, φεύγοντας από τη συνέντευξη Τύπου, μπορούσε να φαντασθεί ότι αυτό θα έφθανε ως του σημείου να θεωρηθεί ο Λαρς ανεπιθύμητος.'' εξηγεί η Φόλνταγκερ.

Πάντως ο Trier απτόητος συνεχίζει την προώθηση της ταινίας του, αλλά πλέον συναντώντας τους εκπροσώπους του Τύπου στο Μουζέν, κοντά στις Κάννες.


Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!