5ο «Μικρό Θερινό» των αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στην Κάλυμνο

5ο «Μικρό Θερινό» των αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στην Κάλυμνο

5ο «Μικρό Θερινό» των αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στην Κάλυμνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 463 ΦΟΡΕΣ

Με θέμα τη γλώσσα στην ψηφιακή εποχή Ι 22-25 Αυγούστου 2024

Στην Κάλυμνο πρόκειται να διεξαχθεί η νεώτερη ακαδημαϊκή δράση των αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ».

Το 5ο «Μικρό Θερινό» θα έχει τον ειδικότερο τίτλο «Γλώσσα και δημόσια εικόνα στην ψηφιακή εποχή» και θα πραγματοποιηθεί στο νησί των σφουγγαράδων από 22-25 Αυγούστου 2024, σε συνεργασία με τον δήμο Καλυμνίων. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» και του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μ.Μ.Ε. και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υποστηρίζεται από τη Study in Greece, την εταιρεία των ελληνικών πανεπιστημίων που εργάζεται για τη διεθνοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Με την παρουσία και συμμετοχή τους θα τιμήσουν το πρόγραμμα πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς και καλλιτέχνες. Σημαντική θα είναι η συμμετοχή πολλών εκπροσώπων από το νησί, καθώς και από την Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (μέλος της Π.Ο.Ε.Σ.Υ.). Οι απόφοιτοι του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, μεταξύ των οποίων και πολλοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα επισκεφθούν και το νησί της Τελένδου, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να φιλοξενήσουν διαδικτυακά στο πρόγραμμά τους την κυρία Ρηνιώ Κατσοτούρχη-Θηραίου, ακρίτισσα φύλακα-άγγελο της Κινάρου, που είναι η μοναδική κάτοικος μιας δυσπρόσιτης νησίδας ανατολικά της Αμοργού. Η δράση προσφέρεται δωρεάν στους φοιτητές της.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, ενώ δέχεται και ένα ποσοστό επαγγελματιών που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Προσφέρει πιστοποιητικά αναγνώρισης συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό στους συμμετέχοντες. Την ευθύνη της διαμόρφωσης του προγράμματος έχει η επιτροπή του διαδικτυακού ομίλου Αποφοίτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου με την επιστημονική επίβλεψη της κας Νικολέττας Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, καθηγήτριας Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επιστημονικής υπεύθυνης του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.omilosapofoiton.gr/ και στις κ.κ. Ελένη Τσαλκατίδου (tsalkatidou@yahoo.com) και Μαρίνα Παπαδοπούλου (marina.papadopoulou2010@gmail.com).

Διαβάστε ακόμη

Η Σεβαστή Κούρου εκλέχτηκε Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Καλυμνίων

Στη Βουλή από Νικητιάδη o κίνδυνος της μετατροπής του λιμανιού της Καλύμνου σε νεκροταφείο σκαφών

Εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Κάλυμνο

Νικητιάδης προς ΝΔ: Δε θα κάνετε το λιμάνι της Καλύμνου νεκροταφείο σκαφών

Συνελήφθη 56χρονος στην Κάλυμνο που αναζητούσε χρυσό και αρχαία με ανιχνευτή μετάλλων

Καταγγελία δημάρχου Καλύμνου Γ. Μαστροκούκου για δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης

Άσκηση πυρόσβεσης στην Ψέριμο με τον εξοπλισμό που δώρισε ο Δήμος Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης

Στην Κάλυμνο το 5ο «Μικρό Θερινό» στις 22-25 Αυγούστου