Δωρεά εικαστικού έργου με την αναπαράσταση του Ολοκαυτώματος της Η.Ν. Κάσου

Δωρεά εικαστικού έργου με την αναπαράσταση του Ολοκαυτώματος της Η.Ν. Κάσου

Δωρεά εικαστικού έργου με την αναπαράσταση του Ολοκαυτώματος της Η.Ν. Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 704 ΦΟΡΕΣ

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνος παρουσιάστηκε στο κοινό έργο του γνωστού ζωγράφου Λεωνίδα Γκέρβιτς (professor of Arts students league of New York) . Έναν έργο υψηλής εικαστικής αισθητικής που απεικονίζει με ρεαλισμό και σεβασμό στην παράδοση, το Ολοκαύτωμα της Η.Ν. Κάσου αποτυπώνοντας ιστορικές σκηνές των μαχών οι οποίες έλαβαν χώρα στην περιοχή του Αντιπέρατου και της Αμμούας στην θέση Αγίου Κωνσταντίνου.

Το σημαντικό αυτό έργο του διασήμου ζωγράφου φιλοτεχνήθηκε και δωρήθηκε με πρωτοβουλία της Κασιακής αδελφότητας Αμερικής στον Δήμο της Η.Ν. Κάσου και σήμερα κοσμεί το γραφείο του Δημάρχου αποτελώντας πλέον κειμήλιο για την ιστορία του νησιού.

O δήμος Κάσου ευχαριστεί θερμά για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της, την Κασσιακή Αδελφότητα Αμερικής και όλα τα μελή της, οι οποίοι συμμετέχοντας ενεργά στους εορτασμούς της επετείου των 200 χρόνων του Ιστορικού Ολοκαυτώματος, στάθηκαν για μια ακόμα φόρα κοντά στο Ηρωικό νησί.

Διαβάστε ακόμη

Ευαγγελία Παναή "Μηνάς Μάρκου Μαλλιαράκης: Ένας Αιγυπτιώτης δικηγόρος από την Κάσο, στη Βιλλανόβα Ρόδου του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα"

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ΄ Πολιτιστικού Συμποσίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Μανώλης Κασσώτης: Στην Κάσο το Συμπόσιο Στέγης Γραμμάτων-Τεχνών

«Τιμώντας έναν ήρωα Κασιώτη στη Φωκίδα»

Η Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κάσου

Στην Κάσο το Συμπόσιο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Κορύφωση εκδηλώσεων της 200ης επετείου του Ολοκαυτώματος της Η.Ν. Κάσου

Επίτιμη Δημότης Κάσου η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου