Εκδήλωση με θέμα "Οι επιπτώσεις του καπνίσματος στη στοματική υγεία" το Σάββατο 29 Ιουνίου

Εκδήλωση με θέμα "Οι επιπτώσεις του καπνίσματος στη στοματική υγεία" το Σάββατο 29 Ιουνίου

Εκδήλωση με θέμα "Οι επιπτώσεις του καπνίσματος στη στοματική υγεία" το Σάββατο 29 Ιουνίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1248 ΦΟΡΕΣ

Η Οδοντιατρική κοινότητα μπορει και πρέπει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην Εθνική Προσπάθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, αναπτύσσοντας δράσεις που απευθύνονται τόσο στα μέλη της όσο και στους ασθενείς τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία θεωρούν ότι μέσα στα πλαίσια της παροχής υπηρεσιών υγείας περιλαμβάνεται και η βοήθεια – καθοδήγηση στους ασθενείς να διακόψουν τη χρήση καπνικών προϊόντων.

Επιπλέον αποτελεί ευθύνη των φορέων των Οδοντιάτρων (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Οδοντιατρικοί Σύλλογοι) να ενισχύουν κάθε εθνική πολιτική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση που θα οδηγήσει σε ένα φιλικό για την υγεία μας περιβάλλον.

Η χρήση των καπνικών προϊόντων οδηγεί αποδεδειγμένα σε επιβάρυνση της στοματικής υγείας, καταδεικνύοντας ακόμη περισσότερο την ανάγκη συμμετοχής του κλάδου σε προγράμματα διακοπής καπνίσματος.

Ο oδοντίατρος είναι ο γιατρός που μπορεί να εξηγήσει με απτά παραδείγματα δείχνοντας στη στοματική κοιλότητα τις βλάβες και τα νοσήματα που μπορεί να προκαλέσει το κάπνισμα στον άνθρωπο, ως εκ τούτου να επηρεάσει τον ασθενή αποτελεσματικότερα.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ως ένας μεγάλος ιατροκοινωνικός οργανισμός πρωτοστατεί στον αντικαπνιστικό αγώνα και συμμετέχει σε όλες τις παγκόσμιες εκστρατείες, εκπροσωπώντας σε αυτές τη χώρα μας.

Το Παράρτημα Ρόδου συνεχίζει για χρόνια με αταλάντευτη επιμονή την προσπάθεια, δίνοντας έμφαση κυρίως στους νέους σχολικής ηλικίας, με συνεχείς διαλέξεις στα σχολεία από εξειδικευμένους ιατρούς, με σκοπό την ενημέρωση για πρόληψη όλων των νεοπλασιών που προέρχονται από το κάπνισμα.

Τελικός στόχος:
ΟΛΑ ΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΑΡΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Στο πλαίσιο αυτό. ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Ρόδου, με τη σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, προσκαλούν το κοινό της Ρόδου το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στις 19:00, στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου (πρώην οδός Κω), για την εκδήλωση με θέμα: «Οι επιπτώσεις του καπνίσματος στη Στοματική Υγεία».

Ομιλητές:
• Μπεχράκης Παναγιώτης, Πνευμονολόγος, καθηγ. Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

• Κάλφας Σωτήριος, καθηγ. Περιοδοντολογίας ΑΠΘ.

• Στουφή Ελεάνα,

• Μουτούσης Γεώργιος, οδοντίατρος.

Διαβάστε ακόμη

Καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια

Το κολύμπι σώζει ζωές

Υπερθερμία: Αίτια, συμπτώματα και πρόληψη

Πώς μειώνω τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας;

Αλήθειες και ψέματα για την αφυδάτωση

Θερμική εξάντληση: Συμπτώματα – Πρώτες Βοήθειες

Εγκυμοσύνη και οδοντιατρική φροντίδα

Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου