Στ. Κούλογλου: Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στ. Κούλογλου: Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στ. Κούλογλου: Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 656 ΦΟΡΕΣ

Ως τις πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζει τις Ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής 9 Ιουνίου, ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά, κ. Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Ρόδο.

Σε δηλώσεις του χθες, καταρχάς αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, στο πλαίσιο αντίστοιχων επισκέψεών του σε όλη τη χώρα.

Και είπε: «Τα ίδια ακριβώς προβλήματα υποστελέχωσης προσωπικού, και γιατρών και νοσηλευτών, παρουσιάζονται και στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Παπανδρέου», δυστυχώς.

Και λέω δυστυχώς, διότι έρχεται η τουριστική περίοδος που θα χρειαστεί τα Νοσοκομεία να φέρουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος από αυτό που ήδη σήμερα δεν μπορούν να αντέξουν.

Οι νοσηλευτές μού λένε ότι και γιατροί και οι νοσηλευτές είναι στα όριά τους, ότι υπάρχουν περιστατικά υπερκόπωσης συνεχή και νομίζω ότι απαιτείται η άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων, ιδιαίτερα των περιφερειακών νοσοκομείων, όπως της Ρόδου, δεδομένου ότι ο πληθυσμός αναμένεται σχεδόν να διπλασιαστεί μέσα στο καλοκαίρι και φοβάμαι ότι αν γίνει κάτι άσχημο, αυτό θα στραφεί εναντίον της εικόνας της χώρας και εναντίον τουριστικών περιοχών υψίστης σημασίας όπως είναι η Ρόδος αλλά όπως είναι και η Κέρκυρα, γιατί και εκεί που βρέθηκα υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα».

Το διακύβευμα
Ερωτηθείς για το διακύβευμα αυτών των Ευρωεκλογών, είπε ο κ. Κούλογλου: «Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ε.Ε. Κινδυνεύουμε να την πατήσουμε…σαν τον βοσκό που όταν έλεγε “λύκος-λύκος” δεν τον πίστευε κανένας αλλά αυτή τη φορά έχουν έρθει οι λύκοι!

Για πρώτη φορά γίνεται κουβέντα στην Ε.Ε. για πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης. Όχι η γενοκτονία της Γάζας ή ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, αλλά πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, δηλαδή όταν ο Μακρόν λέει ότι θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, αυτό σημαίνει άμεση εμπλοκή ενός κράτους-μέλους στον πόλεμο με τη Ρωσία. Αυτό έχει οδηγήσει σε έναν πυρετό εξοπλισμού, ο οποίος στρέφεται σε βάρος των κοινωνικών προγραμμάτων: υγεία, παιδεία, πρόνοια, περιφερειακή ανάπτυξη...».

Συμπλήρωσε δε ότι, αν επικρατήσει αυτή η άποψη, εκατομμύρια που αφορούν την περιφέρεια, όπως και τα Δωδεκάνησα, θα διοχετευτούν εκεί.

«Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό. Πρέπει να υιοθετήσουμε μία πολιτική ειρήνης, ειρηνικής επίλυσης των ήδη υπαρχόντων συρράξεων και όχι άνοιγμα νέων μετώπων ή υπερ-εξοπλισμός της Ε.Ε. σε βάρος των πραγματικών αναγκών των πολιτών. Αυτές οι πολιτικές λιτότητας ενισχύουν επίσης την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών. Άρα, ενισχύουν την ακροδεξιά, η οποία είναι αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ακόμη.

Τι λέει ο κόσμος
Σχετικά, τέλος, με το τι ακούει από τον κόσμο, είπε ότι με ευθύνη πολλών κεντρικών ΜΜΕ της Αθήνας δεν έχει γίνει επαρκής συζήτησης για τα πραγματικά προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής, έφερε ως παράδειγμα ότι η Ρόδος πέρυσι ήτανε θύμα και της κλιματικής κρίσης και ήταν μεγαλύτερα ακόμα θύματα η Θεσσαλία και ο Έβρος.

Έτσι, αυτή τη στιγμή έπρεπε να συζητάμε για προγράμματα που να μπορέσουν θωρακίσουν όλη τη χώρα και ιδιαίτερα τις πιο ευαίσθητες περιοχές, είτε οικολογικά είτε λόγω τουρισμού, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν πιθανές κρίσεις.

Σημείωσε, ακόμη, ότι πρέπει να κάνουμε μία δημοκρατική επανάσταση στη χώρα «γιατί όλα πρέπει ν’ αλλάξουν» για να μπορέσει η Ελλάδα να βρει τη θέση της στην Ευρώπη.

Ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Δημήτρης Γάκης, που τον συνόδευε, θύμισε ότι, το 2018 που ήταν έτος Δωδεκανήσου, μετά την εκδήλωση στη Βουλή, ο ίδιος ζήτησε τη συνδρομή του κ. Κούλογλου για να μπορέσουν να στείλουν το μήνυμα της Ενσωμάτωσης και όπως είπε «ξέρει να ακούει», οργάνωσε μία υπέροχη εκδήλωση στις Βρυξέλλες και τον ευχαρίστησε δημόσια.

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»