Καταδικάστηκαν δύο 25χρονοι που κυκλοφόρησαν φωτογραφία ανήλικης

Καταδικάστηκαν δύο 25χρονοι που κυκλοφόρησαν φωτογραφία ανήλικης

Καταδικάστηκαν δύο 25χρονοι που κυκλοφόρησαν φωτογραφία ανήλικης

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 716 ΦΟΡΕΣ

Σε φυλάκιση 14 μηνών ο καθένας, με τριετή αναστολή

Ένοχοι για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων δύο 25χρονοι φίλοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι «κυκλοφόρησαν» φωτογραφία που απεικόνιζε ανήλικη κοπέλα.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης, κ.κ. Στέλιου Αλεξανδρή και Γιάννη Σκλάβου, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή στον καθένα.

Σημειώνεται πως, πρωτόδικα δεν είχε αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό στους δύο 25χρονους και είχαν κριθεί ένοχοι (την 1η Ιουνίου 2022 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου) όπως κατηγορούνται και μάλιστα τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον καθένα και χρηματικό πρόστιμο 150 ημερήσιων μονάδων προς 10 ευρώ την ημέρα.

Για την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της ανήλικης κοπέλας παραστάθηκε η κα Μύριαμ Τομαρά.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ο πατέρας ενός εκ των δύο 25χρονων, καθώς, στο όνομά του ήταν η σύνδεση του internet, μέσω του οποίου και φέρεται να στάλθηκε η φωτογραφία. Ο 54χρονος όμως, με πρόταση και του Εισαγγελέα της έδρας, απαλλάχτηκε από την κατηγορία και κρίθηκε αθώος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αλλά και όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά την ακροαματική διαδικασία, ο ένας εκ των κατηγορουμένων είχε στο κινητό τηλέφωνο φωτογραφία της κοπέλας, η οποία τότε που είχε «τραβηχτεί» ήταν σε ηλικία 16 ετών.

Η φωτογραφία αυτή τελικά «κυκλοφόρησε» μέσω ενός προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο φέρεται να είχε φτιάξει ο δεύτερος 25χρονος, με αποτέλεσμα, όπως τόνισε στο πρωτόδικο δικαστήριο κατά την κατάθεσή της η κοπέλα, όλο αυτό να έχει σοβαρή επίπτωση στον κοινωνικό της περίγυρο και στις συναναστροφές της, αλλά και στην ψυχολογία της, η οποία κλονίστηκε από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας