Σωματείο Ε.Ι.Χ. με οδηγό: «Δεν είναι μέλη μας οι εταιρείες που κατήγγειλαν οι ταξιτζήδες»

Σωματείο Ε.Ι.Χ. με οδηγό: «Δεν είναι μέλη μας οι εταιρείες που κατήγγειλαν οι ταξιτζήδες»

Σωματείο Ε.Ι.Χ. με οδηγό: «Δεν είναι μέλη μας οι εταιρείες που κατήγγειλαν οι ταξιτζήδες»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2992 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ε.Ι.Χ. με οδηγό Ρόδου «Ο Δωριεύς», με την οποία ξεκαθαρίζει ότι «οι αναφερόμενες εταιρείες που είναι σε νομική αντιπαράθεση με τον σύνδεσμο των Ταξί Ρόδου δεν είναι μέλη του σωματείου τους».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σε απάντηση σχετικού δημοσιεύματος στα τοπικά μέσα το οποίο κάνει αναφορά στη λειτουργία των Ε.Ι.Χ με οδηγό, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ε.Ι.Χ. Ρόδου “Ο Δωριεύς” θέλει να δηλώσει τα εξής:

Με το παρόν δημοσίευμα θέλουμε καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε στο κοινό, ότι οι αναφερόμενες εταιρείες που είναι σε νομική αντιπαράθεση με τον σύνδεσμο των Ταξί Ρόδου δεν είναι μέλη του σωματείου μας και λειτουργούν με αυτοκίνητα Ε.Δ.Χ.

Το σωματείο μας έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών με αυτοκίνητα Ε.Ι.Χ και έχουν άδεια τουριστικού γραφείου και ενοικιάσεως αυτοκινήτων με οδηγό που δίδονται από το υπουργείο Τουρισμού.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε, ότι όλα τα οχήματα του σωματείου μας λειτουργούν βάσει της νομοθεσίας και θέλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι και ο σύνδεσμος των ταξί έχει στην κατοχή του Ε.Ι.Χ οχήματα και δραστηριοποιείται στο ίδιο νομοθετικό πλαίσιο.

Επίσης, το σωματείο μας αλλά και η ομοσπονδία μας, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Τουρισμού, τα οποία αδειοδοτούν τα Ε.Ι.Χ., έχουμε ζητήσει να πραγματοποιηθούν έλεγχοι κατά την τουριστική περίοδο στα νησιά σε ΟΛΟΥΣ τους φορείς για τη νόμιμη λειτουργία ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων, χωρίς διακρίσεις!

Βεβαιώνουμε, ότι θα είμαστε σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Αστυνομία Α' Δωδεκανήσου για να γίνονται έλεγχοι σε όλα τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν τους επισκέπτες του νησιού μας ανεξαρτήτως άδειας, θέσεων αλλά και θεσμού!

Ακόμα, προς ενημέρωση των αναγνωστών, οι επιχειρήσεις μας είναι υποχρεωμένες από τον νόμο να εκμισθώνουν με κατώτατο όριο τα 36€ και να αναρτούν όλες τις συμβάσεις τους στο “Μητρώο φορέων διαμεσολάβησης και συμβάσεων Ε.Ι.Χ. οχημάτων με οδηγό”.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη νομιμότητα και διαφάνεια των εργασιών μας, καθώς και συμβάλλει σημαντικά στα κρατικά έσοδα μέσω των φόρων.

Η υπηρεσία μεταφοράς από τα μεγάλα πρακτορεία είναι 100% νόμιμη και πλήρως φορολογήσιμη. Δυστυχώς , κάποιοι έχουν μάλλον εκλάβει τη διάθεσή μας για συνεργασία – σύμπραξη μεταξύ των κλάδων μας ως αδυναμία, γεγονός που επιβεβαιώνουμε ότι δεν ισχύει.

Η υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτου Ι.Χ. με οδηγό, υπάρχει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες της Ε.Ε. και συνεχίζει να εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο λόγος λοιπόν, που κάθε χρονιά αυξάνεται ο αριθμός των οχημάτων τύπου “minivan” και “minibus”, όχι μόνο στο νησί μας αλλά και πανελλαδικά, δεν είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός, αλλά το γεγονός ότι καθώς πορευόμαστε στον 21ο αιώνα, το τουριστικό κοινό αναζητά συνεχώς νέες παρεχόμενες υπηρεσίες, τις οποίες δυστυχώς δεν μπορούν να προσφέρουν τα ταξί.

Στη Ρόδο κάποιοι επιχειρούν να μας κρατήσουν 20 χρόνια πίσω για να ικανοποιήσουν προσωπικά τους οφέλη.

Δυστυχώς, για αυτούς όμως, ο κλάδος των μεταφορών εξελίσσεται και αν δεν το πάρουν απόφαση, η μείωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη του 30%.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί, οφείλει να ενημερώσει τα μέλη του, ότι δια νόμου απαγορεύεται ο έλεγχος των οχημάτων μας από οδηγούς ταξί.

Το μοναδικό ελεγκτικό όργανο είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Επίσης, συμπεριφορές υβριστικές και επιθετικές προς τα μέλη του σωματείου μας θα γνωστοποιούνται στην Εισαγγελία Ρόδου αλλά και στο πειθαρχικό όργανο της περιφέρειας Δωδεκανήσου.

Το σωματείο, σε συνεργασία με τη νομική του εκπρόσωπο, θα εξαντλεί κάθε νόμιμο δικαίωμά του, απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Είμαστε διατεθειμένοι να πράξουμε τα μέγιστα για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεών μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σαμαρόπουλος Νικόλαος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πυλαρινός Γεώργιος».

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο