Γ. Χατζημάρκος: Εγκρίθηκε η μελέτη εφαρμογής για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: Εγκρίθηκε η μελέτη  εφαρμογής για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: Εγκρίθηκε η μελέτη εφαρμογής για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1373 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση και λειτουργία του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, αν και δεν προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως έκανε χθες γνωστό ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κος Γιώργος Χατζημάρκος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου και παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, του επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ) Ορέστη Καβαλάκη και του γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννη Χρυσουλάκη, ο περιφερειάρχης ερωτήθηκε σχετικά και απάντησε, λέγοντας ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση, καθώς έπρεπε να γίνουν αλλαγές στη μελέτη εφαρμογής. Όπως εξήγησε, αυτό ήταν αναγκαίο, καθώς το κτήριο δεν ήταν στατικά επαρκές και έπρεπε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ατόμων που θα βρίσκονται μελλοντικά μέσα σε αυτό. Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε χθες ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος ανέφερε τα εξής:


«Οι εργασίες στο εθνικό θέατρο δεν προχωρούν με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού βρίσκεται η οριστική μελέτη εφαρμογής και αναμένεται η έγκρισή της. Αυτή τη στιγμή, εκτελούνται εργασίες, όχι της κλίμακας που θα θέλαμε αλλά με την οικοδομική άδεια και με εγκεκριμένη την μελέτη εφαρμογής, οι μηχανές… βάζουν μπροστά.


Έπρεπε να γίνουν αλλαγές στη μελέτη γιατί μετρήσαμε τη στατική επάρκεια όλων των δομικών στοιχείων του κτηρίου και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν στατικά επαρκές.

Ένα κτήριο που θα φιλοξενεί τουλάχιστον 1000 ανθρώπους πρέπει να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, που θα μας κάνουν όλους ασφαλείς να το χρησιμοποιούμε. Χρειάστηκε να γίνουν αλλαγές, και είμαστε ένα βήμα πριν την τελική έγκριση καθώς θεραπεύσαμε κι αυτά τα στοιχεία». Αξίζει να σημειωθεί, ότι την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στη Ρόδο η υπουργός Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, η οποία θα επισκεφτεί το Εθνικό Θέατρο για να εξετάσει την πορεία των εργασιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στη Ρόδο η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία θα επισκεφτεί το Εθνικό Θέατρο για να εξετάσει την πορεία των εργασιών.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο