Aθωώθηκε 78χρονος ιδιοκτήτης καταλύματος

Aθωώθηκε 78χρονος ιδιοκτήτης καταλύματος

Aθωώθηκε 78χρονος ιδιοκτήτης καταλύματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1827 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 78χρονος ιδιοκτήτης καταλύματος στο νησί μας, ο οποίος είχε συλληφθεί, καθώς είχαν βρεθεί 9 παράτυποι αλλοδαποί να διαμένουν στην επιχείρησή του.

Σε βάρος του 78χρονου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας εκ κερδοσκοπίας κατά συρροή και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Η δίκη έγινε χθες και το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιώργου Κυπραίου, περί «πραγματικής πλάνης» απάλλαξε από την κατηγορία και για τους εννέα αλλοδαπούς, τον 78χρονο ξενοδόχο. Η σύλληψη του 78χρονου είχε γίνει στις 3 Δεκεμβρίου 2021 το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, όταν σε έλεγχο που έγινε στην επιχείρησή του, είχαν εντοπιστεί οι εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα μας.

Όπως είχε ανακοινωθεί από την Αστυνομία, ο 78χρονος φέρονταν να προσέφερε έναντι αμοιβής διαμερίσματα/καταλύματά του σε μη νόμιμους μετανάστες παράνομα εισερχόμενους στη χώρα μας. Στα διαμερίσματα είχαν εντοπιστεί να διαμένουν συνολικά εννέα παράτυποι αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν και κινήθηκε η διοικητική διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας