Το 7ο Γυμνάσιο γιορτάζει την ετικέτα του ως σχολείο eTwinning 2023-24!

Το 7ο Γυμνάσιο γιορτάζει την ετικέτα του ως σχολείο eTwinning 2023-24!

Το 7ο Γυμνάσιο γιορτάζει την ετικέτα του ως σχολείο eTwinning 2023-24!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1556 ΦΟΡΕΣ

Προσκεκλημένη η κα Φιλία Παπασάββα, υπεύθυνη του Κέντρου Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ.

Στις 23 Μαΐου 2024 οργανώθηκε παρουσίαση των προγραμμάτων eTwinning του 7ου Γυμνασίου Ρόδου, από μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς που μετείχαν σ’ αυτά.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα “Our cultural heritage” και “Odyssey through Antiquity in Europe”, των οποίων το θέμα σχετίζεται με την πολιτιστική κληρονομιά των χωρών μας.

Το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου περί των ανωτέρω προγραμμάτων eTwinning, στα οποία έλαβε μέρος το Σχολείο, αναφέρουν τα εξής:
«Στα προγράμματα, που θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά συμμετέχουν σχολεία από Ιταλία και Γαλλία. Κατά την εκδήλωση έγινε ιδιαίτερη παρέμβαση στο θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο, ζήτημα πολύ σημαντικό για τη διαχείριση όλων των εξ αποστάσεως προγραμμάτων, αλλά και για την ολοκλήρωση της ταυτότητας των μαθητών/-τριών ως ψηφιακών πολιτών. Με παιγνιώδη και βιωματικό τρόπο (κουίζ) οι μαθητές/-τριες εντόπισαν τις σταθερές που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά τους στο διαδίκτυο.

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε η κα Φιλία Παπασάββα, υπεύθυνη του Κέντρου Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ. Η κα Παπασάββα ανταποκρίθηκε με θέρμη και μεγάλη προθυμία στην πρόσκληση του σχολείου μας και μύησε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας με παραστατικό τρόπο σε θέματα που αφορούν τη δομή, τη λειτουργία και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την καθοδήγησή της, οι μαθητές και οι μαθήτριες έπαιξαν επίσης επιδαπέδιο παιχνίδι με θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και άλλα σχετικά με τις χώρες και τη λειτουργία της ΕΕ.

Οι μαθητές/-τριες που συμμετέχουν σε έργα e-Twinning αποκομίζουν πολλά οφέλη: βελτιώνουν τις γνώσεις τους και σε μια άλλη γλώσσα, συνειδητοποιούν τη σημασία που έχει να ακούν και να κατανοούν την οπτική γωνία των άλλων, μαθαίνουν να εκτιμούν τον πλούτο του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, γίνονται πιο ευπροσάρμοστοι σε ποικίλα περιβάλλοντα και μαθαίνουν διασκεδάζοντας.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στην κα Φιλία Παπασάββα για την εμπεριστατωμένη και εναργή παρέμβασή της. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η συνεργασία μας να συνεχιστεί. Κατά την εκδήλωση μάλιστα συζητήθηκαν προτάσεις για συνέχιση της συνεργασία του σχολείου μας με το Κέντρο Europe Direct της ΑΝ.ΔΩ, όπως κατά τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών ή της Ημέρας της Ευρώπης ή κατά τη διάρκεια των Ημερών Εράσμους.

Τέλος, ευχαριστούμε τον διευθυντή του σχολείου μας, κο Ιωάννη Σάρλη, την υποδιευθύντρια κα Όλγα Αγραφιώτου και τον υποδιευθυντή κο Δημήτριο Μαριεττάκη για την πολλαπλή υποστήριξη. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που με προθυμία, επάξια συμμετείχαν στα έργα eTwinning και στις υπόλοιπες δράσεις με ευρωπαϊκά προγράμματα.

Οι εκπαιδευτικοί της Δράσης: Γεωργία Κοντού, Αναστασία Νιωτάκη, Δικαία Νταμπαντζή, Λουκία Ορφανού και Ξανθή Τσιάμη».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των Μηχανογραφικών

Απαξιώνονται στη Ρόδο οι μαθητές των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»