Κάθειρξη 5 ετών σε 57χρονο που έφερε στο νησί ένα κιλό κάνναβη

Κάθειρξη 5 ετών σε 57χρονο που έφερε στο νησί ένα κιλό κάνναβη

Κάθειρξη 5 ετών σε 57χρονο που έφερε στο νησί ένα κιλό κάνναβη

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 618 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 57χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ο οποίος είχε συλληφθεί στο λιμάνι της Ρόδου, κατά την άφιξή του στο νησί μας από λιμενικούς, έχοντας στην κατοχή του περισσότερο από ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Πόπης Οικονόμου, αναγνώρισε στον 57χρονο αλλοδαπό το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο 57χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό, το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο αλλοδαπός ήταν επιβάτης σε πλοίο της γραμμής προερχόμενο από τον Πειραιά, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Ακαντιάς της Ρόδου στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 στις 10.30 το πρωί.

Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούνται από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΓΚΟΡΝΤΟΝ» εντοπίστηκε ο 57χρονος και σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε μέσα στην ταξιδιωτική αποσκευή του, μια (01) πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους ενός κιλού και εξήντα ενός γραμμαρίων (1.061gr).

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε ενώ ο 57χρονος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Μετά τη σύλληψή του και την άσκηση διώξεων σε βάρος του, ο 57χρονος αλλοδαπός είχε παραπεμφθεί στην ανάκριση, όπου συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Καλλιόπη Οικονόμου, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός είχε επαναλάβει τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει στους λιμενικούς, ότι δηλαδή βρισκόταν για έναν γάμο στην Αθήνα και στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 μετέβη στην Ομόνοια, όπου και αγόρασε από πρακτορείο το εισιτήριό του για να επιστρέψει στο νησί μας.

Εκεί τον πλησίασε άγνωστο άτομο και τον ρώτησε αν ήθελε να αγοράσει κάποιο σακουλάκι έναντι του ποσού των 10 ευρώ. Ο 57χρονος είχε πει πως μέσα στο σακούλι είχε ακατέργαστη κάνναβη και τότε είχε ρωτήσει τον άγνωστο άνδρα αν έχει περισσότερη ποσότητα για να αγοράσει.

Ο άγνωστος του απάντησε πως είχε και του ζήτησε να πληρώσει 250 ευρώ. Όμως, επειδή δεν ήταν καλής ποιότητας τελικά, συμφώνησαν να πληρώσει ο 57χρονος το ποσό των 180 ευρώ.

Ο αλλοδαπός είχε τονίσει στην απολογία του πως είναι εξαρτημένος χρήστης περίπου 34 χρόνια και πως κάνει χρήση για ψυχολογικούς και όχι για ψυχαγωγικούς λόγους. Την ποσότητα την είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση επειδή την είχε βρει σε συμφέρουσα τιμή και γι’ αυτό άλλωστε δεν τον ένοιαζε που δεν ήταν καλής ποιότητας.

Ο ίδιος είχε προσθέσει, ότι γι’ αυτό άλλωστε και δεν κατείχε και κάποια ζυγαριά, όπως διαπιστώθηκε και από την έρευνα που έγινε στη συνέχεια στο σπίτι του, όπου δεν είχε εντοπιστεί είτε ποσότητα ναρκωτικών είτε οτιδήποτε άλλο.

Τελικά, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 57χρονος Αλβανός είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας