Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις απόγνωσιν οι παραγωγοί βερύκοκκων εις Αφάντου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις απόγνωσιν οι παραγωγοί βερύκοκκων εις Αφάντου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις απόγνωσιν οι παραγωγοί βερύκοκκων εις Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 138 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Παρασκευή 29 Μαΐου 1964
Αριθ. Φύλλου 3942

ΕΝΩ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ 600.000 ΚΙΛΩΝ
ΕΙΣ ΑΠΟΓΝΩΣΙΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΒΕΡΥΚΟΚΚΩΝ ΕΙΣ ΑΦΑΝΤΟΥ
Η Νέα Αγρέξ προσφέρει μόνον... 1,50 δρχ. το κιλόν
Η ΕΓΣΔ απέστειλε χθες τηλεγράφημα προς Υπουργούς
Η προταθείσα υπό της Νέας ΑΓΡΕΞ τιμή διά την εξαγοράν 50 τόννων ροδιακών βερυκόκκων εκ 1,50 δρχ. κατά κιλόν προεκάλεσε δυσφορίαν και απόγνωσιν μεταξύ των παραγωγικών τάξεων.
Ήδη υπήρχεν η υπόνοια ότι δεν θα επετυγχάνετο καλή τιμή αλλά η προσπαθείσα υπό της ΑΓΡΕΞ θεωρείται εξευτελιστική και εχαρακτηρίσθη υπό των παραγωγών ως εμπαιγμός.

Παραγωγοί της κοινότητος Αφάντου εξεδήλωσαν την πικρίαν των διά τον εμπαιγμόν που υφίστανται και ετόνισαν ότι προτιμούν να πετάξουν την παραγωγήν των παρά να την διαθέσουν εις τοιαύτην τιμήν.
Υπό της ΕΓΣΔ ανελήφθη προσπάθεια επιτεύξεως καλυτέρας τιμής εκ μέρους της Νέας ΑΓΡΕΞ καθώς επίσης και διά την αξιοποίησιν των τυχόν περισσευμάτων εκ της παραγωγής υπό του ΟΒΑ διά κονσερβοποιήσεως εις το ενταύθα Εργοστάσιον της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών.

Συγκεκριμένως χθες η Ε.Γ.Σ.Δ. απέστειλε το ακόλουθον τηλεγράφημα προς τους δωδεκανησίους υπουργούς και τον υποδιοικητήν της ΑΤΕ κ. Πεπελάσην:
«Προταθείσα υπό νέας ΑΓΡΕΞ τιμή εξαγοράς διά πεντήκοντα τόννους εξαγωγίμων βερυκόκκων εκ δραχμών μιας και ημισείας κρίνεται εντελώς ασύμφορος διά εξαγώγιμον και πρώιμον ποσότητα. Παρακαλούμεν θερμώς μεσολαβήσητε διά βελτίωσιν τιμής. Προβλεπομένη παραγωγή εξαιρετικώς πλουσία. Παρακαλούμεν παρέμβητε ΟΒΑ ίνα τυχόν περίσευμα κονσερβοποιηθή εις Εργοστάσιον Ενώσεως προς ανακούφισιν αγοράς και διάσωσιν προϊόντος».
Το τηλεγράφημα υπογράφουν ο πρόεδρος και ο Διευθυντής της ΕΓΣΔ κ.κ. Μπάρδος και Σκούρας.

ΤΑ ΒΕΡΥΚΟΚΚΑ
Σημειωτέον ότι κατά δήλωσιν αρμοδίου η παραγωγή ανέρχεται εις 600 τόννους και τα πρώτα βερύκοκκα θα αρχίσουν να συγκομίζωνται από τας αργάς του εν όψει μηνός.

Αναμένονται 850 δέματα προς διανομήν εις απόρους
Υπό του ενταύθα Κέντρου Κοινωνικής Προνοίας αναμένονται να παραληφθούν 850 δέματα περιέχοντα τρόφιμα και είδη ιματισμού προς διανομήν εις τα επιδοτούμενα ορφανά της Ρόδου.
Τα ανωτέρω δέματα αποστέλλει η αμερικανική οργάνωσις ΚΕΑΡ.
Πληροφορούμεθα εξ άλλου ότι υπό του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών πρόκειται να σταλούν προς την Ιεράν Μητρόπολιν ποσότητες αλεύρου γάλακτος και βουτύρου, προς διανομήν εις απόρους οικογενείας.

ΕΝΤΑΤΙΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΙ ΔΙ’ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΝΔΡΩΝ
Το εξ υπαλλήλων του υπουργείου και της ενταύθα Διευθύνσεως Γεωργίας συνεργείον επεσκέφθη χθες την κοινότητα Κρεμαστής και προέβη εις συστάσεις προς τους παραγωγούς διά τον εμβολιασμόν των λεμονιών των, δι εμβολίων εξαγωγίμων ποικιλών.
Επίσης η προσπάθεια συνεχίζεται εις Αρχάγγελον διά τον εμβολιασμόν των πορτοκαλιών αναμένονται δε και άλλα εμβόλια.
Αι εργασίαι των εμβολιασμών θα περατωθούν εντός των μηνών από σήμερον.

75 ΚΑΤΑΠΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟΝ
75 Κατάπλοι τουριστικών σκαφών θα πραγματοποιηθούν εις Ρόδον κατά τον μήνα Ιούνιον. Διά των εν λόγω πλοίων θα επισκεφθούν την Ρόδον 20.000 και πλέον περιηγητών.
Ο αριθμός των κατάπλων σκαφών προκύπτει από σχετικάς δηλώσεις κατατεθειμένας εις το Κ. Λιμεναρχείον.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον