Σκίτσα του Βαγγέλη Παυλίδη θαύμασαν οι μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου

Σκίτσα του Βαγγέλη Παυλίδη θαύμασαν  οι μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου

Σκίτσα του Βαγγέλη Παυλίδη θαύμασαν οι μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 804 ΦΟΡΕΣ

Οι μαθητές/-τριες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα πρωτότυπα έργα-σκίτσα του Ρόδιου Βαγγέλη Παυλίδη. Ειδικότερα, το Σχολείο αναφέρει:

«Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’, Β’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα πρωτότυπα έργα του μεγάλου Ρόδιου σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη. Τα συγκεκριμένα σκίτσα αποτελούν μέρος της εικονογράφησης τού «Ρόδος 1306-1522: μία ιστορία», εκδόσεις Kasseris Publications του φωτογράφου-εκδότη Νίκου Κασέρη.

Στην έκθεση, που φιλοξενείται στο Κατάλυμα της Γαλλίας, παρουσιάζεται και υλικό από την αντίστοιχη έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη στο Λονδίνο, το St John's Gate, την οποία και επισκέφθηκε η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές και οι μαθήτριες, έμειναν άφωνοι με τη λεπτομέρεια, την έκφραση και τη φαντασία που αποτυπώνονται στα σκίτσα, τα οποία λειτούργησαν ως παράθυρο σε μια άλλη εποχή, που μας ταξίδεψε πίσω στον χρόνο, ζωντανεύοντας με μοναδικό τρόπο τα πραγματικά γεγονότα της ιστορίας της Ρόδου.

Το βιβλίο “Ρόδος 1306-1522: μία ιστορία” εκδόθηκε πρώτη φορά το 1999. Το 2002, το βιβλίο τιμήθηκε από το Διεθνές Κέντρο για τη Διάσωση της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς (CICOP).

Ευχαριστούμε θερμά τον Σάββα Παυλίδη, γιο του σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη και τον φωτογράφο-εκδότη Νίκο Κασέρη, για την υπέροχη ξενάγηση, καθώς και το βιβλίο που μας δώρισαν για να κοσμεί τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας!

Η έκθεση “Ρόδος 1306-1522: μία ιστορία” αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της Ρόδου με έναν οπτικό και διαδραστικό τρόπο.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-20:00 μέχρι αύριο, Κυριακή 26 Μαΐου στο Κατάλυμα της Γαλλίας, οδός Ιπποτών, Μεσαιωνική Πόλη».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των Μηχανογραφικών

Απαξιώνονται στη Ρόδο οι μαθητές των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»