Κ. Καΐσερλης: «Και οι Πολεοδομίες θα αφαιρεθούν από τους δήμους»

Κ. Καΐσερλης: «Και οι Πολεοδομίες θα αφαιρεθούν από τους δήμους»

Κ. Καΐσερλης: «Και οι Πολεοδομίες θα αφαιρεθούν από τους δήμους»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 741 ΦΟΡΕΣ

Τον κίνδυνο να αφαιρεθούν οι υπηρεσίες της Πολεοδομίας από τους δήμους, επισημαίνει, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά, ο πρόεδρος του Ομίλου για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση στη Κω πρώην δήμαρχος και βουλευτής Κώστας Καΐσερλης.

«Η κυβέρνηση με νόμο και χωρίς να ρωτήσει τους δήμους, εξηγεί ο κ. Καΐσερλης, έδωσε τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να αυξήσουν το ύψος των οικοδομών κατά παράβαση των σχεδίων πόλης. Πολλοί δήμοι αντέδρασαν και απευθύνθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο με χθεσινές (19.05.2024) αποφάσεις τάχθηκε υπέρ των δήμων.

Αυτή η εξέλιξη ωστόσο, οδήγησε τον πρόεδρο του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας) να κατηγορήσει τους αιρετούς ότι “τα λεφτά είναι πολλά και ασχολούνται με πολιτικές καριέρες”, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να τους πάρει τις Πολεοδομίες», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ομίλου σε σχετική επιστολή.

Ταυτόχρονα επισήμανε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον νέο Πολεοδομικό Κανονισμό εξηγώντας πως «στην προσπάθειά του να στηρίξει τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Στασινό στις εκλογές της Κυριακής δήλωσε πως στόχος είναι να εκδίδονται όλες οι οικοδομικές άδειες, για παράδειγμα, από το ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ώστε μεσοπρόθεσμα να μηδενιστεί η ταλαιπωρία για να χτιστεί μια κατοικία ή να ολοκληρωθεί μία επένδυση».

Αγνοηθήκαμε αν και καταθέσαμε προτάσεις για το Τοπικό Πολεοδομικό
«Τα συμφέροντα στην οικοδομή είναι τεράστια και εκτός της Κω. Αλίμονο αν εμείς που θα υποστούμε τις συνέπειες δεν προστατεύσουμε τα συμφέροντα των συμπατριωτών μας, την ομορφιά του νησιού και την ανθρώπινη διαβίωσή μας», υπογραμμίζει ο Κ. Καΐσερλης ασκώντας κριτική στον δήμο που παραχώρησε στο ΤΕΕ το δικαίωμα να συντάξει μόνο του το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει, «μετά τα 180 εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης που πήρε για τα χωροταξικά να θέλει και τις Πολεοδομίες».

Δεν παραλείπει να εκφράσει και την πικρία του όμως γιατί ενώ ο Όμιλος προειδοποίησε για την εξέλιξη στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο-που ανέλαβε να συντάξει το ΤΕΕ- και κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις για τη σύνταξή του, ζητώντας την κινητοποίηση δήμου, φορέων και πολιτών, αγνοήθηκε.

«Όταν ένας δήμος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και τις μεταφέρει στο ΤΕΕ δεν ενισχύει τις νευραλγικές για την ανάπτυξη τεχνικές και πολεοδομικές υπηρεσίες του, ενώ έχει τα νομοθετικά εργαλεία της ΚΩΑΝ και των μετακλητών για προσλήψεις επιστημόνων και δικαιολογείται ότι δεν επαρκεί το μόνιμο επιστημονικό προσωπικό και δεν επιτρέπονται οι προσλήψεις ενώ βλέπει να καταστρέφονται οι οικισμοί του. Τότε κάτι δεν πάει καλά», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ομίλου για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση».

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: «Επιτακτική ανάγκη η πυροπροστασία της Κω»

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Δύο γεφύρια, μεγάλης σημασίας στη Ζιά

Πρωτόγνωρη η κατάσταση με τη φωτιά αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Κω

ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο στο λαθρεμπόριο καυσίμων σε Κρήτη και Κω

Μαροκινός ο δράστης που μαχαίρωσε πέντε φορές τον Παλαιστίνιο στο Πυλί

Δώρισαν τα όργανα Πολωνού γιατρού που πέθανε στην Κω ενώ έκανε διακοπές