Συμμετέχει στη σημερινή απεργία ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου

Συμμετέχει στη σημερινή απεργία ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου

Συμμετέχει στη σημερινή απεργία ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 609 ΦΟΡΕΣ

Στην Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που προκήρυξε για σήμερα, Τρίτη 21 Μαίου, η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου της Ρόδου και καλεί όλους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κύπρου.

Για τη σημερινή κινητοποίηση και τα αιτήματα ειδικότερα των υπαλλήλων του δήμου Ρόδου, μίλησε χθες, σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Ντέπη Μιχαηλίδη. Είπε, αρχικά: «Έπειτα από τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φλεβάρη και την Πρωτομαγιά, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, που παίζει με τις ζωές μας και το επίπεδο της ζωής μας και καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μαζικά να συμμετάσχουν αύριο στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και να είμαστε όλοι μαζί στην απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Κύπρου στις 11:00 το πρωί».

Η κα Μιχαηλίδη, χαρακτήρισε «κοροϊδία» από πλευράς της κυβέρνησης την αύξηση του μισθού κατά 70 ευρώ τον μήνα μικτά, αφού, όπως είπε, «μόνο για γέλια είναι και επαίρονται γι’ αυτό ενώ εμείς δεν μπορούμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ μετά τη δέκατη πέμπτη ημέρα του μήνα».

Καλούν, λοιπόν, τους συναδέλφους τους να κλιμακώσουν τον αγώνα απέναντι σ’ αυτή την πολιτική και τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «γιατί αυτές εφαρμόζονται και βλέπουμε μια σειρά δικαιώματα να χάνονται στην πορεία των χρόνων».

Τα βασικά αιτήματά τους είναι αυξήσεις στους μισθούς τους, γιατί στο Δημόσιο έχουν να δουν αύξηση εδώ και δεκαπέντε χρόνια, την επαναφορά του δέκατου τρίτου και δέκατου τέταρτου μισθού, που τους τον έχουν κόψει εδώ και πολλά χρόνια, αύξηση του αφορολόγητου στα 12 χιλιάδες ευρώ και 3 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί, αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και να προστεθούν και άλλες ομάδες, την κατάργηση του 2% για την ανεργία που το πληρώνουν ακόμη.

Ένα από τα βασικά αιτήματά τους, όμως, είναι να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του δήμου, διότι υπάρχει τέτοια έλλειψη προσωπικού που δεν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και παραπονιούνται οι δημότες, όπως είπε.

Σύμφωνα με την ίδια, η πολιτική που ακολουθείται είναι συγκεκριμένη και εκείνο που ζητούν είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση, καθώς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ακόμα και η ασφάλεια των εργαζομένων θεωρείται κόστος σε όλους τους δήμους και έτσι δεν έχουν γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο

Στη Ρόδο βρίσκεται ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης