ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 154 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 19 Μαΐου 1964
Αριθ. Φύλλου 3933

 

ΝΕΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
ΑΓΟΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
ΛΟΓΩ ΑΣΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
Άγονος απέβη ο διαγωνισμός διά την κατασκευήν του πρώτου μέρους του έργου του νέου Μεγάλου Λιμένος Ρόδου. Ο Διαγωνισμός εγένετο χθες την μεσημβρίαν εις τα Γραφεία της Λιμενικής Επιτροπής Δωδεκανήσου ενώπιον της κατά νόμον Επιτροπής. Τα ανωτέρω, εγνώσθησαν εκ κύκλων του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου.
Ως γνωστόν η μελέτη διά την κατασκευήν του νέου Μεγάλου Λιμένος είχεν εγκριθή εις την οριστικήν της μορφήν από μακρού διά την πρώτην δε φάσιν είχε προϋπολογισθή το έργον εις 33.000.000 δραχμάς.
Συμπληρωματικώς εγνώσθη ότι παρουσιάσθησαν μεν ωρισμένοι εργολάβοι αλλά εζήτησαν εξηγήσεις και διευκρινίσεις επί των όρων του διαγωνισμού λόγω ασαφειών. Κατόπιν αυτού εκηρύχθη τυπικώς άγονος ο διαγωνισμός ουσιαστικώς δε ανεβλήθη -κατά δήλωσιν του Προέδρου της ΛΕΔ κ. Χαλκιοπούλου- διά να υποβληθούν ερωτήματα εις το υπουργείον Δημ. Έργων, εν σχέσει προς τας απορίας να ληφθή απάντησις να διατυπωθή και να δημοσιευθή νέον κείμενον διαγωνισμού με νέαν προθεσμίαν και να διεξαχθή ο διαγωνισμός εν καιρώ.
Οι εργολάβοι θα υποβάλουν σήμερον υπόμνημα επί των αποριών των.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΝ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ
ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Την προσεχή Παρασκευήν 22αν Μαΐου θα συνέλθη εις συνεδρίασιν το υπηρεσιακόν Συμβούλιον Δημοτικών και Κοινοτικών υπαλλήλων του Νομού Δωδεκανήσου προς εξέτασιν και λήψιν αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων: 1) Περί προαγωγής του υπαλλήλου του δήμου Αστυπαλαίας Μιχαήλ Καντούνια, 2) Περί προαγωγής του υπαλλήλου του δήμου Λέρου Παναγιώτου Σίμου, 3) Περί χορηγήσεως επιδόματος πρώτης τριετίας εις τον υπάλληλον του δήμου Λέρου Αναστάσιον Αγούρον, 4) Περί προαγωγής του υπαλλήλου της Κοινότητος Αφάντου Σάββα Πέρου, 5) Περί μονιμοποιήσεως και προαγωγής του υπαλλήλου της Κοινότητος Πυλίου Δημητρίου Λάμπρου και 6) Περί χορηγήσεως επιδόματος πρώτης και δευτέρας τριετίας εις τον υπάλληλον της Κοινότητος Καλυθιών Σταμάτιον Χατζηνικόλαν.

ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑΙ
ΑΙ ΤΙΜΑΙ ΤΩΝ ΒΕΡΥΚΟΚΚΩΝ
Οι παραγωγοί Αφάντου πρόθυμοι
Ο ευρισκόμενος ενταύθα γεωπόνος της Νέας ΑΓΡΕΞ κ. Ξυπολυτάς επεσκέφθη χθες εκ νέου την κοινότητα Αφάντου συνοδευόμενος υπό του Προέδρου και υπαλλήλων της ΕΓΣΔ προκειμένου να συνεχίση τας βολιδοσκοπήσεις του επί των απόψεων των παραγωγών εν σχέσει με το θέμα της διαθέσεως των βερυκόκκων μέσω της ΑΓΡΕΞ.
Μέχρι στιγμής η πλειοψηφία των παραγωγών έχει αποδεχθή την πρότασιν της Νέας ΑΓΡΕΞ προ του κινδύνου της μη διαθέσεως των προϊόντων των λόγω της εφετεινής υπερπαραγωγής πλην όμως δεν αποκρύπτονται φόβοι ότι δεν πρόκειται να επιτευχθή καλή τιμή.
Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι χθες ανεμένετο να αφιχθούν κληθέντες εις Ρόδον οι κ.κ. Φλωράκης και Γρηγορίου ανώτεροι υπάλληλοι του υπουργείου Γεωργίας οίτινες θα μετέβαινον εις Αφάντου και λοιπάς κοινότητας διά το εν λόγω θέμα.


ΗΥΞΗΘΗΣΑΝ ΚΑΤΑ 2,30 ΔΡΧ.
ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΕΞ ΑΛΕΥΡΟΥ
Προχθές 6,60 δρχ. - Σήμερον 8,90
Ως εγνώσθη μετά την αύξησιν της τιμής των ζυμαρικών Ρόδου εκ σιμιγδαλίου ηυξήθη και η τιμή των ζυμαρικών εξ αλεύρου, τα οποία ήδη πωλούνται χονδρικώς προς 8,10 δρχ. έναντι της παλαιοτέρας τιμής των 6 δρχ και λιανικώς προς 8,90 δρχ. έναντι 6,60 δρχ. Η αύξησις οφείλεται εις τας αυξήσεις των τιμών σιμιγδαλίου και αλεύρου και εις την αύξησιν των εργατικών αμοιβών.
Αι τιμαί του άρτου, ωρίσθησαν ως εξής:
Άρτος λευκός δρχ. 4,90, ημίλευκος δρχ. 4,10 και πιτυρούχος δρχ. 3,70 κατά κιλόν.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1963: Τα αποτελέσματα εις τα χωριά της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον ο ηθοποιός Βουλγαρίδης

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά