Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 730 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 27χρονος Ουκρανός για τη μεταφορά 16 αλλοδαπών πέρυσι το καλοκαίρι, από τα τουρκικά παράλια στους Αρκιούς της Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στον 27χρονο Ουκρανό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών για κάθε μεταφερόμενο και τρεις μήνες φυλάκιση για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών και ενός μηνός (εκτιτέα τα 20 έτη) με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Υπενθυμίζεται πως για τον αλλοδαπό όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Αυγούστου 2023, όταν ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Πάτμου για την ύπαρξη σκάφους, με ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Αρκιών.

Στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Πάτμου και Λέρου, τα οποία εντόπισαν και κατόπιν καταδίωξης, ακινητοποίησαν ταχύπλοο πνευστό σκάφος με συνολικά δεκαεπτά (17) επιβαίνοντες, ενώ στη συνέχεια, ακολούθησε η ασφαλής περισυλλογή τους και η μεταφορά τους στην Πάτμο.

Από το Λιμεναρχείο Πάτμου που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις), ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανός καλλιεργούσε επτά δενδρύλλια χασίς

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε φορτηγά

16χρονος Ρομά κατηγορείται για 4 κλοπές και διαρρήξεις

Προφυλακίστηκαν δύο Τούρκοι που μετέφεραν 30 μετανάστες με ιστιοφόρο

Συλλήψεις στα Δωδεκάνησα για διάφορα αδικήματα

Καταγράφεται μείωση στους παθόντες των τροχαίων ατυχημάτων

Μαροκινός ο δράστης που μαχαίρωσε πέντε φορές τον Παλαιστίνιο στο Πυλί

Συνελήφθησαν δέκα επτά αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου