Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3082 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου βρέθηκαν χθες μία 50χρονη, η οποία κατηγορούνταν ότι βοήθησε δύο ανήλικους να ταξιδέψουν από το νησί τους στη Ρόδο εν αγνοία της μητέρας τους, καθώς και ένας 27χρονος, ο οποίος έκανε τατουάζ σε ανήλικο χωρίς τη γονική άδεια.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, το καλοκαίρι του 2020 και αναβίωσε χθες στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου παραπέμφθηκαν να δικαστούν η μεν 50χρονη για το αδίκημα της υποστήριξης εκούσιας διαφυγής ανηλίκου κατά συρροή και ο δε 27χρονος, για τέλεση δερματοστιξίας σε ανήλικο δίχως τη συγκατάθεση γονέα.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Ειρήνης Χατζηαντωνίου και Δήμου Μουτάφη απάλλαξε τους δύο εμπλεκόμενους από τις κατηγορίες, κρίνοντάς τους αθώους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα ξεκίνησαν τέλος Αυγούστου 2020 σε νησί της περιοχής μας όπου διαμένουν η 50χρονη αλλά και οι δύο ανήλικοι, ηλικίας τότε 17 και 15 ετών.

Η 50χρονη κατηγορούνταν, ότι βοήθησε τους ανήλικους με τη διοργάνωση του ταξιδιού τους στη Ρόδο, και μάλιστα φέρονταν να τους είχε εκδώσει τα εισιτήρια αλλά και να πλήρωσε το ξενοδοχείο στη Ρόδο όπου διέμειναν δύο ημέρες μαζί με τον ανήλικο γιο της. Επίσης, ο 27χρονος κατηγορούνταν ότι έκανε τατουάζ στον 15χρονο χωρίς την άδεια του γονέα του.

Και οι δύο εμπλεκόμενοι, ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται, ενώ η 50χρονη επισήμανε πως ούτε και εκείνη γνώριζε για το ταξίδι αυτό των δύο ανήλικων, κάτι που αποδεικνύεται και από τις καταθέσεις τους. Στην υπόθεση για την υποστήριξη της κατηγορίας παραστάθηκε ο κ. Γιώργος Κυπραίος.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας