Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 686 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμος Χάλκης ενημερώνει οτι ολοκληρώθηκε η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " το διήμερο 11 - 12 Μαΐου στην Χάλκη. Υπο την εποπτεία του Αντιδημαρχου Πολιτισμού κ. Διοσμακη Σπυριδη διοργανωθηκαν εκδηλώσεις τιμής, παράδοσης και αναμνήσεων οι οποίες περιλαμβαναν μουσικές εκδηλώσεις, τοπική γαστρονομία, με κορύφωση την ακριβή περιγραφή της διαδικασίας του ξεκινήματος των σφουγγαράδικων καϊκιών για τις ακτές της Αφρικής, τον προηγούμενο αιώνα.

Παραδοσιακοί χοροί από τους Δωδεκανησιακούς Παροικιακούς συλλόγους Χάλκης και Καλύμνου και τα τραγούδια από δύο παραδοσιακά συγκροτήματα και την ξεχωριστή φωνή της Καίτης Κουλλιά πλαισιωσαν τις μοναδικες και άκρως συναισθηματικες εκδηλώσεις του διημέρου.

Ο Δήμος Χάλκης θέλει να ευχαριστήσει για την τιμητική για τον τόπο παρουσια τους, τον Δήμαρχο Καλυμνου κ.Γιαννη Μαστροκουκο, τον πρώην Δήμαρχο Ταρπον Σπρίνγκς κ. Chris Alahouzos.Να ευχαριστήσουμε δημόσια τον κ.Μιχαλη Κουμπάρο εκπαιδευτή καταδυσεων και την δυτρια κα. Αναστασία Κατρη , τους εμπνευστές της αναβίωσης του εθίμου κ.Γιαννη Καραμαλη και κ. Δημήτρη Αγγελή, την κα.Αννα Τσουλφά - Πρόεδρο συλλογου γυναικών αυτοδυτών " Η κόρη της Καλύμνου " την κα. Ευφροσύνη Τρουμουλιάρη πρόεδρο του παραδοσιακού χορευτικού συλλόγου καλυμνου, τον κ.Ιωάννη Νομικαριο αφηγητή της εκδήλωσης, την τραγουδοποιο κα. Καίτη Κουλλιά, τις δύο παραδοσιακές ορχήστρες " Τα Καλιδονακια " από την Κάλυμνο και τους Κύριους Νικο Τζελλο και Μπινη Ζαμπετούλα, τα μέλη των δυο Συλλόγων Χαλκιτών Ρόδου και Χάλκης για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην κα Γαρυφαλλιά Πατρου για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου Kania beach προκειμένου να γίνει η αποχαιρεστηρια συνάντηση της πολυπληθή αποστολής από την Κάλυμνο.Ευχαριστούμε επίσης το πλοίο Nissos Halki για την προσαρμογή των δρομολογίων προκειμένου να εξυπηρετηθουν οι ταξιδιώτες.Τον Πάτερ Σάββα για την τέλεση του "αγιασμού " των υδάτων για να γίνει το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων.Επίσης ένα πολυ μεγάλο ευχαριστώ στην κοινωνία του νησιού της Χαλκης η οποία αγκάλιασε την διοργάνωση με αποτέλεσμα όλοι μαζι να ζήσουμε αυτές τις όμορφες κσι συναισθηματικες στιγμές.

 

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση με τον Carsten Rasmussen είχε χθες ο δήμαρχος Χάλκης

Σταθερά στην ενεργειακή και «πράσινη» πρωτοπορία ο δήμος Χάλκης με την απόκτηση ηλεκτροκίνητου σκάφους

Ο ρόλος της Καινοτομίας και της Τοπικής Κοινωνίας στη Βιώσιμη Μετάβαση των Νησιών το επίκεντρο του Θερινού Σχολείου Χάλκης

Πώς ψήφισε η Χάλκη (τελικό αποτέλεσμα)

Χάλκη: Πρότυπο πράσινης μετάβασης σε όλη την Ευρώπη

Ευ. Φραγκάκης: Η Χάλκη μπορεί να αποτελέσει φάρο ελπίδας για ένα μέλλον όπου η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και περιβάλλοντος κυριαρχεί

Συνάντηση δημάρχου Χάλκης και τον υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά

Τιμώμενος δήμος η Χάλκη στην 3η "Attica Green Expo"