Κυπελλούχος Δωδεκανήσου ο ΑΕΡΑ!

Κυπελλούχος Δωδεκανήσου ο ΑΕΡΑ!

Κυπελλούχος Δωδεκανήσου ο ΑΕΡΑ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1953 ΦΟΡΕΣ

Ο ΑΕΡΑ είναι η ομάδα που κατέκτησε τον 77ο τελικό του κυπέλλου Δωδεκανήσου. Επικράτησε του Ιάλυσου στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου με 1 – 0 χάρις σε ένα πολύ ωραίο απευθείας φάουλ του Τάσου Κιοσέογλου, επτά λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης. Ήταν η «χρυσή αλλαγή» του Δημήτρη Γκάιδα μιας και μπήκε στο παιχνίδι στο 58’ και «βρήκε» δίχτυα στο 83’. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κόκκινοι» έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 11’ (λόγω αποβολής του Χότζα) αλλά δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή. Αντίθετα, υπήρχαν περιπτώσεις που κινδύνευσαν από τον αντίπαλο τους να μείνουν πίσω στο σκορ.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και ήταν μέτριο στο μεγαλύτερο του διάστημα χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις εστίες.

Στο 11’ ο Χότζα ανέτρεψε τον Λαθούρη λίγο έξω από την περιοχή με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να υποδεικνύει την παράβαση και να δείχνει την απευθείας κόκκινη κάρτα λόγω του ότι ο παίκτης του ΑΕΡΑ ήταν σε προφανή θέση για γκολ.
Στο 42’ ο Γιώργου εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ στην πλάτη της άμυνας του ΑΕΡΑ με τον Χατζησάββα να γίνεται κάτοχος και να σουτάρει αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων (άουτ) σε μια σημαντική φάση για τον Ιάλυσο.
Στο 50’ ο Χατζησάββας έκανε μια πολύ όμορφη πάσα στο κενό χώρο στον Εμπουμπά ο οποίος κινήθηκε γρήγορα και βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά ο Τσιγάρος που «διάβασε» τη φάση έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 83’ ο Κιοσέογλου με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνιά του Τσιγάρου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει ανοίγοντας το σκορ για τον ΑΕΡΑ (0 – 1).


*Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τάσος Σιδηρόπουλος με βοηθούς του τους Πριόνα και Κουρμαδιά. Στο τέλος της αναμέτρησης το διατητικό τρίο δεν έμεινε για την παραλαβή των μεταλλίων, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, εξαιτίας του ότι μερίδα φιλάθλων τους έβριζε, έχοντας παράπονα από τις αποφάσεις τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.


Οι συνθέσεις των ομάδων είναι οι ακόλουθες:

ΙΑΛΥΣΟΣ: Τσιγάρος, Πατσίλης (88’ Πελαρδής), Ιντρίζι (73’ Βλαχάβας), Τερζίου, Καραγεώργης, Χότζα, Γιώργου, Χατζησάββας, Δωματάς, Χατζηνικόλας (88’ Κάμπα), Εμπουμπά (64’ Ραπάι)

ΑΕΡΑ: Καπούταγλης, Παναγιωτόπουλος, Νόνης, Στοϊνοβιτς (79’ Αντωνίου), Κορλός, Σταματούλας (58’ Κιοσέογλου), Κεσίδης, Ζέελεφ, Κουτσιανικούλης, Γκέτσι (83’ Σπαχιού), Λαθούρης

Διαβάστε ακόμη

Ξανά στη Ρόδο το Super Cup του ΕΣΑΚΕ!

Μετάλλια και ατομικά ρεκόρ από τους κολυμβητές του Ροδίων Άθλησις

Σε θέση «οδηγού» στο Εργασιακό η Dodekanisos Seaways

Κλεόβουλος: «Να κλάψει κανείς ή να γελάσει;»

Νίκος Φιλίππου: «Έφθασε η ώρα να αποχωρήσω»

Διγενής: «Γιορτή αθλητικού πνεύματος και φιλίας»

Εγκρίθηκε από τη ΔΕΡΜΑΕ η μελέτη για την κατασκευή κερκίδων στο κλειστό της Καλλιθέας

Γ' Εθνική: Σήμερα η νέα Διοίκηση της Ρόδου