Γ. Σακελλαρίδης: Η «Νέα Αριστερά» θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη των Ευρωεκλογών

Γ. Σακελλαρίδης: Η «Νέα Αριστερά» θα αποτελέσει  τη θετική έκπληξη των Ευρωεκλογών

Γ. Σακελλαρίδης: Η «Νέα Αριστερά» θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη των Ευρωεκλογών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 949 ΦΟΡΕΣ

Την πεποίθηση ότι η «Νέα Αριστερά» θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, εξέφρασε χθες, από τη Ρόδο, όπου ολοκλήρωσε την περιοδεία του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού του νέου φορέα, πρώην υφυπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος, ως γνωστόν, έλκει την καταγωγή του από τη Νίσυρο.

Ο κ. Σακελλαρίδης, τις προηγούμενες ημέρες, μαζί με τη συνυποψήφιά του ευρωβουλεύτρια από τη Δωδεκάνησο, κα Κατερίνα Σαράντη, το μέλος του νέου φορέα, πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Δημήτρη Γάκη καθώς και άλλα στελέχη, πραγματοποίησαν περιοδεία σε Κω, Νίσυρο και Τήλο, με τελευταίο σταθμό τη Ρόδο όπου, χθες το μεσημέρι, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με την κα Γεωργαλλίδου, καθηγήτρια στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο πάνελ.

Ο κ. Σακελλαρίδης
Μιλώντας αρχικά για το μήνυμα της «Νέας Αριστεράς» σ’ αυτές τις εκλογές, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής είπε, ότι πρόκειται για μία πολύ κρίσιμη «μάχη» καθώς η «Νέα Αριστερά» είναι ένα νέο πολιτικό κόμμα που έρχεται στην πραγματικότητα να γεμίσει ένα πολιτικό κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό και ιδιαίτερα στον χώρο της προοδευτικής και αριστερής αντιπολίτευσης. Και είπε: «Θεωρούμε ότι, αυτό το πολιτικό κενό προκύπτει από το γεγονός ότι, από τη μία υπάρχει μία μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια, η οποία προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις αλλά πολύ περισσότερο την αφουγκραζόμαστε στην επαφή μας με την κοινωνία, μία δυσαρέσκεια απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα όμως, αυτό το κενό προκύπτει από το γεγονός ότι δυστυχώς η αντιπολίτευση περνάει μία κρίση αξιοπιστίας, μία κρίση θα λέγαμε βαθιά, η οποία διαπερνάει όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ και συνολικά όλη την προοδευτική αντιπολίτευση. Εμείς, ως νέος πολιτικός σχηματισμός, πιστεύουμε, ότι μπορούμε η «Νέα Αριστερά» να αποτελέσει έναν καταλύτη για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και την επόμενη ημέρα από τις ευρωεκλογές αλλά ταυτόχρονα να μπορέσει να αποτελέσει μία χρήσιμη ψήφο στο Ευρωκοινοβούλιο...».

Ο κ. Σακελλαρίδης, ανέφερε ακόμη, ότι η «Νέα Αριστερά» θα δώσει σημαντικές «μάχες» και για την πράσινη μετάβαση αλλά και για να επιμεριστεί το κόστος της με έναν τρόπο κοινωνικά δίκαιο, και για την οικονομική πολιτική σε επίπεδο Ε.Ε. καθώς βλέπουμε τη λιτότητα να επιστρέφει. Πολύ ψηλά είναι επίσης στην ατζέντα τους το ζήτημα της κοινής αγροτικής πολιτικής για να μην υπάρχει άνιση κατανομή των πόρων, όπως και η δημοκρατία και το κράτος δικαίου είναι κομβικά ζητήματα για τη «Νέα Αριστερά».

Ο κ. Σακελλαρίδης, όμως, έριξε και τα βέλη του στην αντιπολίτευση λέγοντας, ότι δεν μπορεί να εμπνεύσει και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Το γεγονός ότι σήμερα δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση και η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουν συνθήκες όπου επικρατεί περισσότερο η παραπολιτική και η αντιπολιτική, αποτελούν κατά την άποψη της «Νέας Αριστεράς»... τον καλύτερο χορηγό του κ. Μητσοτάκη. Αν ο κ. Κασσελάκης δεν υπήρχε, ο κ. Μητσοτάκης πραγματικά θα έπρεπε να τον εφεύρει»!

Όσο για τον στόχο που θέτουν, όπως είπε, η εκλογή ενός ευρωβουλευτή δεν τους αρκεί. «Δεν είναι στόχος μας το κατώφλι για να εκλέξουμε έναν ευρωβουλευτή. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και αυτή η αισιοδοξία μας βασίζεται και στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας...», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά, διαβεβαίωσε ακόμη ότι, ως «Νέα Αριστερά», το ζήτημα της νησιωτικότητας το βάζουν ψηλά στην ατζέντα τους ενώ τα στελέχη τους έχουν παράδοση στα νησιά και πλήρη αντίληψη των προβλημάτων. Όπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης, είναι από τα κρίσιμα ζητήματα που η χώρα μας πρέπει να αναδείξει και να αναβαθμίσει σε επίπεδο Ε.Ε., μαζί με άλλες χώρες που έχουν νησιά.

Ειδικότερα, αυτό που βάζουν ψηλά στην ατζέντα τους είναι πρώτα απ’ όλα να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το Μεταφορικό Ισοδύναμο και να δοθούν τα χρήματα που έχουν καθυστερήσει πάνω από ένα χρόνο, ένα μέτρο που βοήθησε τους πολίτες των νησιών. Δεύτερον, έχουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που πατάει σε άλλους δύο πυλώνες ισοδυνάμων για να έχουν οι κάτοικοι των νησιών τους ίδιους όρους διαβίωσης, το υγειονομικό ισοδύναμο, καθώς, όπως τους μεταφέρουν, η κατάσταση με τη δημόσια υγεία είναι δυστυχώς εξαιρετικά άσχημη, ακόμα και στα μεγάλα νησιά. Όπως είπε, πρέπει να υπάρξει ενίσχυση των υποδομών, προσλήψεις και να δοθούν κίνητρα.

Το τρίτο ισοδύναμο είναι το στεγαστικό, που θα πρέπει να δίνεται στους δημόσιους λειτουργούς και τους φοιτητές που έρχονται στα νησιά μας και κίνητρα που είναι και το σημαντικό να δίνονται στους νησιώτες για να παραμένουν στον τόπο τους, κάτι που σημαίνει ότι η πολιτεία θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να προκρίνει την κοινωνική πολιτική.

Η κα Σαράντη
Από την πλευρά της, η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, είπε, ότι εκπροσωπεί την αναπηρική κοινότητα κατά πρώτον και κατά δεύτερον ως Δωδεκανήσια ενώ προέρχεται από το ακτιβιστικό κίνημα των αναπήρων και «ως μαθητευόμενη ακτιβίστρια» θεωρεί, ότι και στο Ευρωκοινοβούλιο η φωνή των ανάπηρων γυναικών πρέπει να δυναμώσει και να εκπροσωπηθεί με το όσο το δυνατόν καλύτερο και ουσιαστικό τρόπο.

Τέλος, δήλωσε ευγνώμων που βρίσκεται σ’ αυτό το ψηφοδέλτιο και πιστεύει πάρα πολύ ότι ο νέος αυτός φορέας θα καλύψει το πολιτικό κενό που λέγεται ότι υπάρχει και απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να ψηφίσει γιατί υπάρχει εναλλακτική.

Διαβάστε ακόμη

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο

Στη Ρόδο βρίσκεται ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Κινητοποίηση στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας από τους Συλλόγους Γονέων των ολιγοθέσιων σχολείων

Νέα γραμμή χρηματοδότησης ύψους 25 εκ. € αποκλειστικά για μικρά νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου