Στέφανος Πορτσέλλη: Υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω υποστελέχωσης των υπηρεσιών

Στέφανος Πορτσέλλη: Υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω υποστελέχωσης των υπηρεσιών

Στέφανος Πορτσέλλη: Υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω υποστελέχωσης των υπηρεσιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 979 ΦΟΡΕΣ

Σε θέματα που αφορούν τον κλάδο των εξεταστών αναφέρθηκε χθες ο κ. Στέφανος Πορτσέλλη που εξελέγη και πάλι πρόεδρος στον Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν πρόσφατα.

Ο κ. Πορτσέλλη, αν και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις όσον αφορά τις εξετάσεις, θεωρητικές και πρακτικές, για την απόκτηση αδειών οδήγησης, υπάρχουν καθυστερήσεις όσον αφορά διάφορες διοικητικές πράξεις κάτι το οποίο οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται στις υπηρεσίες.

Ο κ. Στέφανος Πορτσέλλη
Ο κ. Στέφανος Πορτσέλλη

«Στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά δεν έχουμε καθυστερήσεις όσον αφορά τις εξετάσεις, θεωρητικές και πρακτικές, για την απόκτηση αδειών οδήγησης. Υπάρχουν όμως άλλες καθυστερήσεις, όσον αφορά διάφορες διοικητικές πράξεις, όπως την ανανέωση των διπλωμάτων ή την έκδοση ψηφιακού ταχογράφου, που το χρειάζονται αυτή την περίοδο οι επαγγελματίες οδηγοί.

Αυτές οι καθυστερήσεις προκύπτουν επειδή οι υπηρεσίες μεταφορών είναι υποστελεχωμένες οι υπάλληλοι δεν επαρκούν για το μεγάλο όγκο που έχουν να αντιμετωπίσουν και όταν λείπει κάποιος με άδεια δεν υπάρχει κάποιος αντικαταστάτης να διεκπεραιώσει αυτά τα αιτήματα» ανέφερε ο κ. Πορτσέλλη και πρόσθεσε ότι γενικότερα ως κλάδος αυτό που περιμένουν εδώ και τόσα χρόνια είναι η πλήρης εφαρμογή του νόμου 4850.

Όπως είπε έχει εφαρμοστεί μόνο ένα κομμάτι που έχει σχέση μόνο με την απόκτηση άδειας οδήγησης στους 17χρονους και δεν έχει υλοποιηθεί το υπόλοιπο κομμάτι που αλλάζει τον τρόπο της εκπαίδευσης και της εξέτασης κλπ.

«Ακόμα τα βιβλία που διδάσκουμε είναι με την ύλη του 2000, δηλαδή μετά από 24 χρόνια παραμένουν τα ίδια σε ό,τι αφορά τα σήματα.
Αυτά τα έχει αναλάβει το Ευγενίδειο ίδρυμα και θα επικαιροποιηθούν. Ήδη το βιβλίο για τον Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας του αυτοκινήτου είναι έτοιμο και περιμένουμε και για τα υπόλοιπα οχήματα, του δικύκλου κλπ.

Μάλιστα το αίτημα του κλάδου μας είναι να υπάρχουν και σε άλλες γλώσσες για να διευκολύνουν και τους ανθρώπους που δε μιλούν την ελληνική γλώσσα που ζουν χρόνια εδώ και πρέπει να έχουν το δικαίωμα να δώσουν εξετάσεις.

Ελπίζουμε, μετά από επαφές που είχαμε με την υφυπουργό κα Χριστίνα Αλεξοπούλου ότι θα το τρέξει αυτό το θέμα με τις κάμερες στην πρακτική εξέταση με στόχο την εφαρμογή έως τον Σεπτέμβριο. Υπήρχε ένα πρόβλημα με την εταιρεία που το είχε αναλάβει και δεν μπόρεσε να το υλοποιήσει στο χρονοδιάγραμμα που έπρεπε και τώρα το υπουργείο προσπαθεί να το δώσει σε άλλη εταιρεία» κατέληξε.

Προβλήματα
στην κυκλοφορία
Με την ευκαιρία ερωτήθηκε και για την κατάσταση στην πόλη λόγω των ελλείψεων χώρων στάθμευσης και του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που ταλαιπωρεί κατοίκους και επισκέπτες. «Τώρα που αρχίζει η σεζόν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ρόδου παραμένει το ίδιο εδώ και χρόνια… Θα πρέπει να αποφασίσουμε τι πόλη θέλουμε. Θέλουμε πόλη για τα αυτοκίνητα ή θέλουμε πόλη για τον άνθρωπο; Δυστυχώς, όλοι μαζί δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε…Οι δρόμοι παραμένουν ίδιοι, ο πληθυσμός αυξάνεται τα αυτοκίνητα επίσης… είναι σαν να προσπαθούμε σε 20 τ.μ. που χωράνε τρεις άνθρωποι να βάλουμε 100 ανθρώπους και να προσπαθήσουμε να μην αγγίξει ο ένας τον άλλο, οπότε αυτό δεν είναι εφικτό. Θα πρέπει να βρεθούν χώροι στάθμευσης, να υπάρχει περισσότερος έλεγχος και σημασία έχει πως θα εφαρμόσουμε έναν Νόμο. Εκεί πιστεύω ότι υστερούμε ως πολιτεία», κατέληξε ο κ. Πορτσέλλη.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος