Κάθειρξη 11 ετών σε 61χρονο που καλλιεργούσε χασισόδεντρα

Κάθειρξη 11 ετών σε 61χρονο που καλλιεργούσε χασισόδεντρα

Κάθειρξη 11 ετών σε 61χρονο που καλλιεργούσε χασισόδεντρα

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 978 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 25.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 61χρονο για τα δενδρύλλια κάνναβης αλλά και τα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης που είχε εντοπιστεί να κατέχει, σε χωριό της Ρόδου.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα στις 28 Ιουλίου 2020 το μεσημέρι, οπότε και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του 61χρονου, που διέμενε σε χωριό της Ρόδου και διαπίστωσαν, ότι καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες στην αυλή της κατοικίας του, εννέα δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,75 έως 1,60 εκατοστά, τα οποία κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί φυτικά αποσπάσματα κάνναβης μικτού βάρους 114,8 γραμμαρίων και κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης μικτού βάρους 3,60 κιλών.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 61χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της κατοχής αυτών και της καλλιέργειας φυτού του γένους της κάνναβης από δράστη μη τοξικομανή.

Η δίκη έγινε προχθές (10 Απριλίου 2024) και το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, δίκασε ωσεί παρών τον 61χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ για κάθε πράξη, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 25.000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας