Έρχονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Έρχονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Έρχονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1179 ΦΟΡΕΣ

Ένα έργο «σταθμός» για τη δημόσια υγεία θα υλοποιηθεί από την ΗΔΙΚΑ στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους.

Πρόκειται για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Υγειονομικής Περίθαλψης – Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Ραντεβού στα Νοσοκομεία».

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την πρόθεση χρηματοδότησης του φορέα υλοποίησης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) για την υλοποίηση του έργου, με τη δημόσια δαπάνη (ΕΠΑ), να ανέρχεται σε 6,7 εκατ. ευρώ.

Η ημερομηνία λήξης υποβολής πρότασης είναι η 31/05/2024.

Το έργο βασίζεται σε ένα διαλειτουργικό σύστημα, που θα διευκολύνει τους πολίτες και θα ενημερώνει κεντρικά για τις αναμονές και το υπουργείο Υγείας θα έχει κεντρική και όχι αποσπασματική εικόνα.

Όπως λειτουργεί το ενιαίο σύστημα ραντεβού για την πρωτοβάθμια, θα ολοκληρωθεί το αντίστοιχο σύστημα για τα νοσοκομεία και θα υπάρχει μια διαλειτουργικότητα μεταξύ των νοσοκομείων, όπου και θα ελέγχονται οι διαθεσιμότητες των ραντεβού.

Μέχρι σήμερα, ενιαίο σύστημα ραντεβού υπάρχει μόνο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και κυρίως σε ιδιώτες γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και για Κέντρα Υγείας.

Μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, θα καταγράφονται όλα τα ραντεβού των δημοσίων νοσοκομείων, προκειμένου να είναι γνωστό σε πραγματικό χρόνο ποια τμήματα έχουν αναμονή και ποια είναι διαθέσιμα.

Το σύστημα των ενιαίων ραντεβού σε νοσοκομεία είναι αρκετά σύνθετο, καθώς θα πρέπει να συνδυαστεί με τον ατομικό ψηφιακό φάκελο Υγείας που θα διατηρεί και τα ιατρικά αρχεία των ασθενών. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.

Διαβάστε ακόμη

Την Τήλο εξυμνεί η βρετανική Sun

Όταν ανοίγεις το ραδιόφωνο σε νησιά και ακούς... Τούρκικα

Καθαρίστηκε ο περίδρομος των τειχών

Καταγγελίες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Τουρκικά ΜΜΕ: «Μετά από 4 χρόνια, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία ξανά αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο»

Κλειστή συνάντηση για την αποτίμηση της πυρκαγιάς συγκαλεί ο δήμαρχος Κω

Συνάντηση με στελέχη τουριστικού οργανισμού

Αφιέρωμα στην Τήλο από το κρατικό κανάλι της Γαλλίας