Με γοργούς ρυθμούς από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο στη Μαλώνα

Με γοργούς ρυθμούς από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο στη Μαλώνα

Με γοργούς ρυθμούς από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο στη Μαλώνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2423 ΦΟΡΕΣ

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο στη Μαλώνα και το Χαράκι για την προστασία των δύο οικισμών, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης.

«Tο μήκος που θα γίνουν τα έργα φθάνει τα 7 χιλιόμετρα. Είναι το μεγαλύτερο έργο που θα πραγματοποιηθεί στη Μαλώνα. Είναι ένα έργο κομβικής σημασίας που ξεκίνησε πριν ένα μήνα από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δε θα ανησυχούν πλέον οι Μαλωνίτες κάθε φορά που θα βρέχει και θα γλιτώσουν τα χιλιάδες ευρώ για αναχώματα κάθε χειμώνα και η περιοχή, αφού θα είναι θωρακισμένη απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα, δε θα ανησυχούμε ούτε για τα σπίτια μας, ούτε για τους δρόμους, ούτε για τις δεξαμενές ύδρευσης.

Είναι ένα έργο πολύ σπουδαίο, αυτό που εκτελεί ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κοινοτάρχης.

Ο κ. Μουστακέλλης αναφέρθηκε και στον ηλεκτροφωτισμό από τον κόμβο Χαρακιού μέχρι και την Μαλώνα και τον ηλεκτροφωτισμό του Δημοτικού γηπέδου, όπου και αυτό το έργο σύντομα ολοκληρώνεται.

«Ό,τι έχουμε ζητήσει από τον κ. Χατζημάρκο, έχει γίνει στο 100%. Δέκα του ζητάμε, έντεκα μας κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινότητας.

Επιπλέον ο κ. Μουστακέλλης αναφέρθηκε και στο θέμα των δασικών και αγροτικών δρόμων, αρμοδιότητας Δασαρχείου και δήμου Ρόδου αντίστοιχα.

Ειδικά για τους αγροτικούς δρόμους, είπε, ότι η κατάσταση είναι απελπιστική, με μεγάλη επικινδυνότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς, αφού οι κάτοικοι -όπως είπε- δεν μπορούν ούτε με τα τρακτέρ να πάνε στα χωράφια τους, ενώ ο δήμος αδυνατεί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις λόγω έλλειψης χρημάτων.

Για το θέμα, ο κ. Μουστακέλλης αναφέρει και σε γραπτή δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Σήμερα , θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και για πολλοστή φορά τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο. Οι παρεμβάσεις και τα έργα στο χωριό μας πολλές από την περιφερειακή αρχή.

Να επισημάνω δύο σπουδαία έργα: ο ηλεκτροφωτισμός από τον κόμβο Χαρακιού μέχρι και την Μαλώνα και ο ηλεκτροφωτισμός του Δημοτικού γηπέδου, όπου και αυτό το έργο σύντομα ολοκληρώνεται.

Σειρά έχει πάρει λοιπόν το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο που είδε ποτέ στην ιστορία του αυτός ο τόπος και είναι η προστασία των δύο οικισμών που έχω την τιμή να εκπροσωπώ, τη Μαλώνα και το Χαράκι.

Ένα έργο κομβικής σημασίας για τον τόπο μας που δεν θα μπορούσε παρά μόνο ένας Χατζημάρκος να εκτελέσει.

Ευχαριστώ για όλα κ. Περιφερειάρχα.

Με τιμή, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαλώνας Νεκτάριος Μουστακέλλης».

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο

Στη Ρόδο βρίσκεται ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Κινητοποίηση στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας από τους Συλλόγους Γονέων των ολιγοθέσιων σχολείων