Τιμωρήθηκαν με «τσουχτερά» πρόστιμα οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς Αρχαγγέλου

Τιμωρήθηκαν με «τσουχτερά» πρόστιμα οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς Αρχαγγέλου

Τιμωρήθηκαν με «τσουχτερά» πρόστιμα οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς Αρχαγγέλου

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 16899 ΦΟΡΕΣ

«Τσουχτερά» πρόστιμα επιβλήθηκαν από τη Διεύθυνση Εμπορίου σε όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν προχθές, στη λαϊκή αγορά στον Αρχάγγελο της Ρόδου!

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν καθώς δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία (βάσει εγγράφων) για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, αιτιολογία που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παραγωγών.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος των παραγωγών των λαϊκών αγορών του νησιού μας, κ. Νίκος Δημήτρας, έκανε λόγο «για εξάντληση της νομιμότητας στους φτωχούς παραγωγούς» και εξήγησε ότι, η συγκεκριμένη λαϊκή ξεκίνησε τη λειτουργία της από τον περασμένο Μάιο (2023), δηλαδή περίπου ένα χρόνο πριν και μετά από αίτημα της προηγούμενης κοινοτικής αρχής Αρχαγγέλου, λειτουργούν εκεί κάθε Δευτέρα.

Όλο αυτό το διάστημα, ουδείς είχε ενοχληθεί ή είχε αναφέρει το παραμικρό περί εγγράφων και διαδικασιών, ενώ οι παραγωγοί, οι οποίοι στήνουν τους πάγκους τους στον αύλειο χώρο του Συνεταιρισμού στον Αρχάγγελο, καταβάλλουν το χρηματικό ποσό από 200-300 ευρώ (συνολικά) τη φορά, ανάλογα με τον αριθμό των παραγωγών που συμμετέχουν.

Ωστόσο προχθές (1η Απριλίου), σύμφωνα με τον κ. Δημήτρα την ώρα της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εμπορίου βεβαίωσε πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ σε κάθε παραγωγό που βρισκόταν εκεί, στον Αρχάγγελο.

«Δραστηριοποιούμαστε σε ιδιωτικό χώρο και κανένας από εμάς δεν γνώριζε για χαρτιά και διαδικασίες. Εμείς ξέραμε όσα μας είχε πει πέρυσι ο πρόεδρος», δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Δημήτρας προσθέτοντας ότι, ήδη έχουν καταθέσει αίτηση στην κοινότητα Αρχαγγέλου αλλά και στην κοινότητα Αφάντου, με την οποία ζητούν από τους προέδρους των δύο χωριών να μεριμνήσουν για την ίδρυση και εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

«Ευελπιστώ, ότι θα κάνουν το χρέος τους και ό,τι ορίζει ο νόμος, γιατί ο νόμος επιτρέπει τις λαϊκές αγορές, οι οποίες είναι νομοθετημένες από το 1929».

Ο πρόεδρος των λαϊκών αγορών δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τους κατοίκους του Αρχαγγέλου και των γύρω χωριών, οι οποίοι, όπως είπε «στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα μας και έρχονται στις λαϊκές αγορές» και ανανέωσε το «ραντεβού» τους για την επόμενη Δευτέρα, 8 Απριλίου, στον Αρχάγγελο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο

Στη Ρόδο βρίσκεται ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης