Προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου

Προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου

Προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 520 ΦΟΡΕΣ

Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου Ρόδου και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) για την εκπόνηση της μελέτης του έργου της κτηριακής αναβάθμισης του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου, στο πλαίσιο της μετατροπής της λειτουργίας του σε Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.), έρχεται για έγκριση, στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση, στη Ρόδο λειτουργεί από το σχολικό έτος 2022-23 το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) ΡΟΔΟΥ στις εγκαταστάσεις του 2ΟΥ ΕΠΑΛ, το οποίο εντάσσεται στη δράση με τίτλο «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ε.Ε.Κ.)», του Άξονα Προτεραιότητας 3.2 «Ενίσχυση της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης και Εκσυγχρονισμός της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «ΕΛΛΑΔΑ 2.0».

Η συγκεκριμένη αυτή δράση, που λόγω αρμοδιότητας καλείται να υλοποιήσει το υπουργείο Παιδείας, περιλαμβάνει διάφορα επιμέρους υποέργα, ένα εκ των οποίων αφορά στην ίδρυση και λειτουργία πρότυπων επαγγελματικών Λυκείων (Π.ΕΠΑ.Λ.), με φορέα Υλοποίησης το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Στο πλαίσιο του χαρακτηρισμού σχολικών μονάδων ΕΠΑ.Λ. που ήδη υφίστανται και λειτουργούν, ως Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες γενικότερης ανακαίνισης της κτηριακής τους υποδομής, της ηλεκτρομηχανολογικής τους εγκατάστασης, αναβάθμισης – διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου τους (σ.σ. βάψιμο εξωτερικά και εσωτερικά, αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, αρχείο, αποθήκες, WC, αυλή, ελεύθεροι χώροι, εξοικονόμηση ενέργειας, ψύξη, θέρμανση, παροχή νερού, αποχέτευση, διευκόλυνση πρόσβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες κ.α.), το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από πόρους του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «ΕΛΛΑΔΑ 2.0».

Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., συμμεριζόμενο την επιτακτική ανάγκη για ανακαίνιση της κτηριακής και ηλεκτρομηχανολογικής υποδομής με σκοπό την εξυπηρέτηση των νέων και σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών του ΕΠΑ.Λ., στο πλαίσιο του χαρακτηρισμού του ως Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Ρόδου, προτάθηκε η εκτέλεση του έργου αυτού, με φορέα υλοποίησης το ίδιο το Ίδρυμα.

Επιπλέον, σε σχέση με τον τρόπο και τη διαδικασία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, προκρίθηκε ως αναγκαιότητα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο αυτών φορέων με σκοπό την επίσπευση της επίτευξης της απαιτούμενης μελετητικής του ωριμότητας.

Σκοπός της Προγραμματικής Σύμβασης, λοιπόν, είναι η συνεργασία των δύο συμβαλλόμενων φορέων (δήμος Ρόδου και Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης [Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.]), προκειμένου ο δήμος Ρόδου, μέσω της αρμόδιας Τεχνικής του Υπηρεσίας, να αναλάβει να εκτελέσει και να διεκπεραιώσει άμεσα, για λογαριασμό του Ιδρύματος, όλες τις διαδικασίες που αφορούν στην εκπόνηση και οριστικοποίηση των απαιτούμενων μελετών αλλά και απόκτησης όλων των σχετικών αδειοδοτήσεων για την επίτευξη της πλήρους ωριμότητας υλοποίησης του έργου.

Τέλος, στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης, περιλαμβάνονται δεκαπέντε θέματα για καταστήματα με το ερώτημα της ανάκλησης ή μη τη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ή τη διακοπή αυτής. Τα θέματα αυτά είναι εξ αναβολής λόγω απουσίας του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, ο οποίος σήμερα αναμένεται να είναι παρών και να προεδρεύσει της συνεδρίασης.

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα «Αθηνά»: Δωρεάν στέγαση για φοιτήτριες στην Αθήνα

Ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο της Κατάνια για δεκάδες επιβάτες που ήθελαν να έρθουν στη Ρόδο

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κυκλάδων: «Στο κενό θα πέσει η προσπάθεια κάποιων γνωστών – αγνώστων»

Προγραμματική σύμβαση για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Τη Ρόδο θα επισκεφθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

«Ντροπιαστική και απαράδεκτη η κατάσταση στις δημόσιες τουαλέτες»

Εξαπόλυση αρπακτικών εντόμων για την καταπολέμηση της βαμβακάδας του ιβίσκου

Προσφορά της σχολής χορού «Art of dance» στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου