Εκπαίδευση των Διασωστών στο χωριό Μάσσαρι

Εκπαίδευση των Διασωστών στο χωριό Μάσσαρι

Εκπαίδευση των Διασωστών στο χωριό Μάσσαρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1002 ΦΟΡΕΣ

Με γνώμονα το σεβασμό στην πρωταρχική αξία της ζωής και με μοναδικό κίνητρο την επιθυμία προσφοράς στον συνάνθρωπο, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, πολίτες της κοινότητας Μασσάρων εκπαιδεύτηκαν στην παροχή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή που ήδη εδώ και περίπου ένα μήνα διαθέτει η κοινότητα.

Οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν σε επαφή με δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή καθώς καθημερινά στο σχολείο, στο σπίτι, στο δρόμο, όλοι οι πολίτες μπορεί να συναντήσουν επείγουσες καταστάσεις, επικίνδυνες για τη ζωή ενός ανθρώπου.

Το κακό μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε και να αφορά οποιονδήποτε. Τότε ακριβώς χρειάζονται οι γνώσεις και οι πρακτικές δεξιότητες για να προσφερθεί στο θύμα ποιοτική και σωστή φροντίδα μέχρι να φτάσουν οι επαγγελματίες διασώστες.

Δεξιότητες όπως αναγνώριση και αντιμετώπιση μίας καρδιακής ανακοπής, πνιγμονής σε ενήλικα, παιδί και βρέφος, τοποθέτηση πάσχοντα σε θέση ασφάλειας.

Οι Διασώστες Ρόδου νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον πάτερ Χρυσόστομο Παπαλέξη, τον κ. Νικόλαο Σπανό, τους κατοίκους της κοινότητας Μασσάρων για την πρόσκληση, την φιλοξενία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμη

Έφθασε χθες στη Ρόδο το νέο τρενάκι της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ»

Τουρκία: Νέα Navtex στην ανατολική Μεσόγειο σε περιοχή που βαφτίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»

Έκπτωση φόρου από 2% έως 4% για συνεπείς φορολογούμενους

ΔΥΠΑ: Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher κοινωνικού τουρισμού

Θα παραχωρηθούν κτήρια στο Λιμενικό Ταμείο

K. Σκανδαλίδης: Προφανώς ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ευθύνη για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Προβλήματα από την τιμολόγηση του νερού στο Αιγαίο

Η Ελλάδα στην πεντάδα με τις πιο φιλόξενες χώρες στον κόσμο